Oğuz Tongsir

3 Gol Bile Yetmedi

20 Ekim 2012 Cumartesi
\n

Gerek tribündekilerin, gerekse televizyon başındakilerin keyif aldığı bir maç oldu. Top iki kale arasında mekik dokudu. İki takım da hücumda ne kadar zengin ise, savunmada da o kadar fakirdi. Galatasaray da kazanabilirdi, Gençlerbirliği de... Sonuçta 6 gol ve birer puan... Galiba bu maçın adaleti de buydu.

\n

Selçuksuz Galatasarayda bir ritm bozukluğu olduğu kesin. Üst üste gelen kötü sonuçlar belli ki dengeleri altüst etmiş. Hele hele 2-1lik galibiyeti yakalamış bir büyük takımın, iki dakika içinde iki gol yiyip 3-2 geriye düşmesi, bunun en belirgin kanıtı. Galatasaray özellikle şu haftalarda Engini çok arıyor. Enginin bu takıma ruh ve dinamizm bakımından katacağı çok şey var.

\n

Evet.. Fatih Terim, takımının hücum yapmasını seviyor. Bütün planını da bunun üstüne kuruyor. Bunu yoldaki çocuk bile biliyor. Ama o zaman yediğinizin bir fazlasını atmak zorundasınız. Bu da dünyanın en zor işi. Galatasaray belki bu işin altından kendi sınırlarımız içinde kalkabilir ama bu sistem ile Şampiyonlar Liginde yürümeniz çok zor. Galatasarayın yediği golleri gözönüne getirin. Böyle hata olur mu? Gençlerbirliğinin attığı beraberlik golünde (2-2), Hamit rakibin arkasında kalmıştı. Biri atmasa, diğeri atacaktı. Ya yedikleri üçüncü gole ne demeli? Bir savunma bu kadar büyük hata yapar mı?

\n

Galatasarayda iyi oynayanların başında Elmander vardı. Özellikle Burakın çıkıp Umutun oyuna girmesiyle konuk takım hücumda daha etkili olmaya başladı. Ama daha önce de söylediğimiz gibi, savunma öyle hatalar yaptı ki Galatasaray 3 gol attığı bir maçı bile kazanamadı. İşin gerçeği bu.

\n

Tabii Galatasaraydan söz ederken Gençlerbirliğinin de hakkını yemeyelim. Fuat Çapa ikinci senesinde izleyenlere keyif veren, top ayağına yakışan oyunculardan kurulu bir takım yaratmış. Gençlerbirliği de tıpkı Galatasaray gibi savunmada büyük hatalar yaptı.

\n

Ne olursa olsun, keyifli bir başlangıç yaptık haftaya... Hop oturup hop kalktık. Gol üstüne gol seyrettik. Bugün yarın ligde birbirinden önemli maçlar var. Bakalım aynı keyfi alacak mıyız?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları