Oğuz Tongsir

Deplasman Kâbusu

03 Mart 2014 Pazartesi

İlkyarıda G.Saray’ın sahada ne yaptığını kimse anlamadı. Burak - Umut ikilisiyle G.Saray orta sahası arasında metrelerce fark vardı. Nedendir bilinmez Sneijder ve Selçuk kendi forvetlerinden çok uzakta, kendi sahalarına gömülmüş bir şekilde oynuyorlardı. Eğer Melo’nun çabaları olmasa Sarı - Kırmızılılar, Rize sahasında bile gözükemezdi. İlk 45 dakika pozisyonsuz bitti.
İkinci devrede oyun gene ortada giderken Chelsea maçındaki senaryonun bir kez daha sahneye konulduğunu gördük. Kornerden gelen topa Chedjou’nun vurduğu kafa G.Saray’ı hiç beklemediği anda öne geçirdi. G.Saray golle birlikte haraketlendi ve Rizespor kalesi önünde sayısız gol fırsatı yakaladı. Hele hele önce Umut’un, sonra Sneijder’in kaçırdığı goller var ki, Galatasaraylılara saç baş yoldurdu. Herkes bu maç böyle biter derken Galatasaray savunmasının bir anlık gafleti Rizespor’a penaltıdan beraberliği getirdi.
Kısacası Galatasaray’ın deplasman kâbusu Rize’de de devam etti. Galatasaray’ın lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı gene 6 oldu. 3 puanlı sistemde bu fark gene de önemli değil ama rakip sahada 20 puan kaybeden bir takım şampiyon olabilir mi? Asıl önemli olan o...

SAHA KAVGASI ÇIKTI
?G.Saray ve Ç.Rize teknik heyetleri maç öncesi ısınmak için yarı saha seçimi sırasında gerginlik yaşadı. G.Saray’da Mancini’nin yardımcıları kale önü zemini daha düzgün olan yarı sahayı seçti. Ç.Rize teknik heyeti de aynı alanda hazırlanacağını belirtince tatsızlık çıktı. Olay hakem Kamil Abitoğlu’na iletildi. Ancak hakemler konuya karışmayacağını belirtince saha komiseri, Ç.Rize’den anlayış istedi. G.Saray da istediği yarı sahada ısınabildi

FB’YE İSPANYA ÖRNEĞİ
?F.Bahçe’nin G.Birliği futbolcusu Kulusic’in eline gelen topta kazandığı penaltıya GS TV’deki programda eleştiri geldi. GS TV’de yayınlanan programda, dün oynanan Atletico Madrid - Real Madrid maçındaki benzer pozisyonda İspanyol hakemin penaltı vermediği belirtilerek, “Türkiye’de penaltı, Avrupa’da değil. F.Bahçe’nin kazandığı penaltının aynısı İspanya’da verilmedi” yorumu yapıldı. G.Saray’da sarı kart cezalısı durumuna düşen Selçuk İnan, Akhisar maçında oynamayacak.

DROGBA’ya İNCE MESAJ
?G.Saray Teknik Direktörü Mancini’nin Ç.Rize maçı kadrosuna almadığı Drogba’nın nerede olduğu ortaya çıktı. Ülkesi Fildişi Sahilleri’nin Belçika ile oynayacağı hazırlık maçı için kampa katılacak Drogba’nın önce Milano’ya, buradan da ailesini görmek için 1 günlüğüne Londra’ya gittiği öğrenildi. Mancini, Drogba hakkında “Çok gereksiz saçma sapan spekülasyonlar çıktı. 36 yaşında ve sürekli oynuyor, bu hafta milli maça gidecek. Dinlendirme amacıyla getirmedik” dedi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları