Milyonlarca Oy Çöplüklere Gitmesin!

31 Mayıs 2011 Salı
\n

\n\n\n

Seçimlerde yüzde 10 barajını geçemeyen partilerin milyonlarca oyu nereye gidiyor?

\n

Çöplüklere!..

\n

Sen, gitmiş oyunu Adalet Partisine, Demokratik Sol Partiye, Demokrat Partiye, İşçi Partisine, Saadet Partisine, bilmem hangi partiye, yok daha başka partiye vermişsin!.. Toplamı milyonlar milyonlar...

\n

Ama, hepsi çöplüklere!..

\n

Bu gerçeği çok yaşadık, bir türlü bıkmadık!

\n

Şu yüzde on seçim barajı kaldırılmadan, iki, üç ya da dört parti dışındakilere TBMMde yer yok! Bu gidişle de hiçbir zaman olmayacak!..

\n

Yeni kurulan Demokrat Parti Başkanı bağırıyor, güzel sözler söylüyor, umut veriyor, seçmenden oy istiyor... Ecevitten hatıra DSPnin başkanı da adaylarını sunmuş, o da oy istiyor. Öteki partiler de!..

\n

***

\n

Ama bu partilerin başkanları, üyeleri, seçmenleri biliyorlar ki, 12 Haziran oylamasında yüzde on çizgisinin gerisinde kalacaklar... Yüzde üç, dört, beş oranında oy alsalar da, hepsi boşa gidecek! Doğru çöplüklere!..

\n

Bile bile ladesdenir buna! Önceden yenik düşeceğini bilmek...

\n

***

\n

Oysa 12 Haziran seçimi önemli bir dönüm yeri... Dokuz yıldır iktidardaki tek adamyönetimindeki AKPyi halkımızın oylarıyla alt etmek gerekiyor. Öyle bir iktidar partisi ki, her şey elinde, Adaleti, Danıştayı, Yargıtayı, Yargıçlar Kurulu, emniyeti, jandarması, hatta askeri... 12 Hazirandan bir gün sonra yeniden iktidara geldi mi, Atatürk Cumhuriyetinin yaşamasına paydos!.. Ya ABDnin uydusu olacağız ya da ılımlı bir İslam topluluğu!.. O da yine yabancı güçlerin doğrultusunda...

\n

***

\n

İyisi mi CHPyi olanca gücümüzle desteklemek gerekiyor. Bu arada, bağımsız Güçbirliği adaylarını da... Meclise Kemalist devrime bağlı, CHPyi, MHPyi ve bağımsız güçbirliğini sokabilmek tek amaç!..

\n

Bu yüzden de üç beş, bin ya da milyon oy alıp da, yüzde onun altında kalacak partilerin liderlerini uyarmak istiyorum! Seçimden çekilin, aklınız varsa, milleti seviyorsanız, CHPyi, MHPyi, bağımsız Güçbirliği adaylarını destekleyin!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları