Osman Korkmazel

'19 Kolay Oldu' Desem!

06 Mayıs 2013 Pazartesi

\n

Süper Ligde Galatasaraya ters gelmeyen takımların başında yer alıyordu Sivasspor. Oysa Yiğidolar bu sezon karşılıklı maçlarda Fenerbahçeden 4 puan, Beşiktaş ve Trabzonspordan 3 puan aldı. Galatasaray ise ligin ilkyarısındaki o dönemde komplike futbol oynamasına karşın Sivasta Umut (2) ve Burakın golleriyle 3-1 kazanmayı bilmişti. Bu açılımlar gösteriyordu ki; dün akşamın (üstelik İstanbuldaki 7 maçı da galibiyetle kapatmışlar) favorisi tartışmasız Galatasaray.

\n

Yani özetle demek isterim ki; 28 haftadır liderliğini aralıksız sürdüren Sarı - Kırmızılılar, maçı rahat kazanır ve şampiyonluğunu ilan eder. Öyle de oldu Ama öncelikle 12. adam temkinliydi. Şampiyonluk havasına hiç girmediler maçı garanti edene kadar. Sanki Arenada Şampiyonlar Ligi karşılaşması oynanıyordu. O olağanüstü tempoları ve sıra dışı tezahüratlarıyla müthiş bir baskı oluşturdular Sivasa; takımları da onlara uydu.

\n

Galatasaray kalesine ender geldi Yiğidolar. Düşünebiliyor musunuz, Fenerbahçeden yenilgi haberi geldiği halde bile şampiyonluk şarkıları söylemediler. İşte bilinçli, görgülü, fantastik taraftar buna denir. Ne zamanki 53te Burakın şutu geldi, TT Arenada yer yerinden oynadı. İlk önce Fenerbahçeye yönelik nidalar yükseldi, ardından şampiyonluğun en has şekilde nakledişi. Selçukun muhteşem golü sonrası ise 52 bin kişi koptu. Anlatmak kolay değil, yaşamak lazım.

\n

Aslında Galatasaray ilk yarıda farkı yakalayabilirdi. 45 dakikayı hemen hemen Sivas kalesi önünde geçirirken o harika Selçuk patentli frikik golü dışında Burak 2, Drogba da 1 kez fileleri sarsardı. Rıza Çalımbay, oyuncularına kinayeli bakıyordu ama güçleri buydu be hocam. Hiç bağırmanın, sızlanmanın, serzenişin gereği yoktu. Galatasarayın dünkü görkemli futboluna ve taraftarını iki hafta önceden mutlu edişine, tebrik yollaman yeterliydi hocam. Ben senden evvel davranayım, hemen tebrikleri göndereyim başta yere göğe sığdıramayacağım taraftara, sonra sırasıyla Fatih Terim ve ekibine, futbolculara, başkana, yönetime ve de çok kıymetli Galatasaray camiasına. Bir de unutmadan, sizleri bilmem de, 19. şampiyonluk kolay geldi gibi bana. Ne dersiniz!...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları