Selçuk Erez

Rüyada cüce dövmek

19 Mayıs 2016 Perşembe

Sanki bir padişahmışım. Binlerce odalı bir sarayın en üst katında kocaman bir yatak odam varmış ama ben hep ikinci kattaki küçük bir odada uyurmuşum. Çünkü yangın çıksa, düşmanlar saldırsa o kattan aşağıya inmek çok zaman alırmış. Bir önceki rüyamda böyle bir durumda alt kattan gizli tünelden kaçmıştım.
Efendim ben işte böyle padişahlık yaparken biri, bayramda Uzakdoğu’dan bir cüce getiriyor, “Çok marifetlidir” diyor, “istediğin hizmete koşarsın”. Hatta “Öyle ufaktır ki ayakkabı kutuları içinde bile uyur” da diyor.
Ben de bunu saraya alıyorum. Cüce gerçekten söyledikleri gibi. Nereye gitsem peşimden geliyor, susadığımı benden önce anlıyor, koşuyor, gidiyor su getiriyor. Sonra her gün erkenden sokağa çıkıyor, gezeceğim mahallelerde duvarlara yazılmış kötü sözleri siliyor ben sinirlenmeyeyim diye. Komşularla arası maşallah sıfır sorun!
Ben de onu Baş Mabeyinci yapıyorum. Çok hoşuma gittiğinden Bellini’nin torununu çağırtıp saraya giden yollardaki bilboardlara onun resimlerini yaptırıyorum.
Ama bu cüce, bir müddet sonra kendini bir şey sanıp herkese tafra yatmaya başlamaz mı! Önce içten topuklu ayakkabılar ısmarlıyor, sonra odasına boy aynaları yerleştiriyor; bunlara bakıp boyunun uzadığına inanıyor.
Yabancı ülkelere gittiğinde “Sarayı aslında ben yönetiyorum” diyor. Onlar da sahi sanıyorlar.
Bir gün saraya döndüğümde bakıyorum kaftanımı giymiş padişahmış gibi dolaşıyor. “Hemen çıkar şunu!” Çok ağlıyor, yalvarıyor, “Tövbe” diyor, “bir daha yapmam” diyor. Onu evire çevire dövüyorum, sonra da kovuyorum. Cüceyi elimden kötü bir kaza çıkmadan alıp götürüyorlar.
Yaptığım bu kadar iyiliğe karşı ne Bahar Bayramımı ne de Berat Kandilimi kutluyor.”
Bu rüyayı hayra mı yorayım?
Rüya yorumcusunun cevabı:
1. Boş ver: Bu memlekette çok kimse gün aşırı karısını, çocuğunu dövüyor da bir şey söylemiyorlar. Sen cüceni bir kez pataklamışsın ne olur?
2. Ama döveceğine altı cüce daha bulup onları törenlerde merdivenlere dizseydin: Sana kötü şeyler söyleyeceklerine Pamuk Prens derlerdi o zaman.
3. Cücelerin ahı kötü tutar. Keşke kovacağına onu Miniatürk’e müdür atasaydın.
4. Saraya yeni bir cüce aldın mı? Almadınsa benim teyzemin oğlu tam iki yıldır işsiz geziyor. Bu yüzden oğlana kız isteyemedik. Ne olur bu çocuğu al da büyük bir hayır işle. Boyu mu kaç? Bir doksan kadar var. Al bu genci şu cüce kadrosuna... Valla billa sen yaparsın bunu!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları