Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.744,67
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Esin Küçüktepepınar
Jüri Anamaria Marinca: 'Seçimde zorlandım' Jüri Anamaria Marinca: 'Seçimde zorlandım' Altın Portakal Uluslararası Yarışma jürisindeki oyuncu Anamaria Marinca, seçiminde zorlandığını belirtti.
'Gözler yalan söylemez!' 'Gözler yalan söylemez!' ABD’nin yıkıcı baskıcılığından (“Yalancı Omaba!”), oyunculukta sahicilik (gözler yalan söylemez) ve özgürleşmeye (“para amaç olmamalı”) uzanan muhtelif mevzulardan laf açılması kaçınılmazdı.
Akademi Ödülleri'ne Türkiye, 'Kerr' filmini aday gösterdi Akademi Ödülleri'ne Türkiye, 'Kerr' filmini aday gösterdi Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin ardından MUBI’de seyirciyle buluşan filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’yla Oscar yolu, sezgiler ve film izlemenin binbir manaları üzerine.
Tokyo’da büyük ödül kadınlık için Tokyo’da büyük ödül kadınlık için ‘Vera Denizi Düşlüyor/Vera Dreams of the Sea’ adlı film Tokyo’da büyük ödül kazandı. Jüri başkanı Fransız oyuncu İsabelle Huppert, filmin genç kadın yönetmeni Kaltrina Krasniqi’den övgüyle söz etti.
Tokyo’da sinema sohbetleri: Isabelle Huppert ile ‘sinema büyüsü’nün gizemi Tokyo’da sinema sohbetleri: Isabelle Huppert ile ‘sinema büyüsü’nün gizemi Huppert ile son dönem yıldızı yükselen Japon yönetmen Ryusuke Hamaguchi’in birlikte gerçekleştirdiği sohbeti, sinema yazarları zoom aracılığıyla izledi.
Tokyo temkinli, festival iyimser Tokyo temkinli, festival iyimser Bildik Japon titizliğiyle bu yıl da pandemi önlemlerini alarak seyirciyi sinemalara davet eden 34. Tokyo Film Festivali önceki gün başladı.
EN İYİLER EN İYİLER Altın Portakal’ın uluslararası cenahı da yerli yarışma kadar hareketliydi ve başlıca ödülleri kadınlar paylaştı. İspanyol yapımı “Libertad”in en iyi film ödülü kazandı.
TRİBECA FİLM FESTİVALİ TRİBECA FİLM FESTİVALİ Pandemi döneminde seyirciyi yeniden sinemalara davet eden 20. Tribeca Film Festivali’nde gayet küreselleşen günümüz âleminde başarı takıntısı ve hayatta kalmaya dair filmler öne çıktı.
TRIBECA FİLM FESTİVALİ TRIBECA FİLM FESTİVALİ Geçtiğimiz hafta başlayan ve hem fiziksel hem de çevrimiçi düzenlenen Tribeca Film Festivali, pandeminin etkisinden uzak bir şekilde devam ediyor.
DELİRMEK İYİDİR DELİRMEK İYİDİR Radu Jude'nin "Bad Luck Banging or Loony Porn" adlı filmi, 71'inci Berlin Film Festivali'nde büyük ödül Altın Ayı'yı kazandı.
‘OKUL TIRAŞI’NA ELEŞTİRMEN ÖDÜLÜ ‘OKUL TIRAŞI’NA ELEŞTİRMEN ÖDÜLÜ Radu June’ün pandemi vesilesiyle iyice görünür olan çöküş halimizi memleketi Romanya üzerinden anlattığı müthiş taşlaması “Bad Luck Banging or Looney Porn” adlı filmi büyük ödül Altın Ayı’yı kazandı. Festival gibi ödül töreni de çevrimiçi yapıldı.
71. Berlin Film Festivali çevrimiçi devam ediyor 71. Berlin Film Festivali çevrimiçi devam ediyor Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "71. Berlin Film Festivali"nde 15 film, "Altın Ayı" ödülü için aday gösterildi.
‘EN İYİ BALTIK FİLMİ’ ‘EN İYİ BALTIK FİLMİ’ Genç kadın yönetmenler bu yıl Tallinn’den ödüllerle döndü. 24. Tallinn Siyah Geceler Film Festivali’nin ana yarışmasında Dağ’ın filmi, 26 film içinde öne çıkanlar arasındaydı. Zeynep Dadak’ın yeni projesi “Uyku Kampı” ise Eurimages Geliştirme Ödülü’nü aldı.
PANDEMİ GÖLGESİNDE FESTİVAL PANDEMİ GÖLGESİNDE FESTİVAL Bu yıl 33. kez düzenlenen film festivali, salgın döneminde yapılan en büyük sinema etkinliği oldu. Toplamda 40 bin 500 izleyici salonlara koştu.
BEYNELMİNEL PORTAKAL BEYNELMİNEL PORTAKAL Önceliği yerli yapımlarda olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Uluslararası Yarışma” vesilesiyle 10 film yer aldı. Üçü bu akşam ödül alacak.
Rus yönetmen Andrei Konchalovsky: ‘Yetenek yetmez, fark edilmek için şans gerek’ Rus yönetmen Andrei Konchalovsky: ‘Yetenek yetmez, fark edilmek için şans gerek’ Michelangelo’nun yaşamından bir bölümü anlatan Günah filminin yönetmeni Andrei Konchalovsky’le sinema anlayışı ve İstanbul Film Festivali’nde gösterime girecek filmi üzerine konuştuk.
İnsanlıktan ümidimi kesmedim İnsanlıktan ümidimi kesmedim İsveçli yönetmen Roy Andersson bugünlerde insanlara temkinle yaklaşıyormuş ama “Düştüm, omzumu ve elimi incittim ondan” diyor gülümseyerek. Zaten hep gülümsüyor. Bastonuna dayanarak hemen yanı başımıza oturuyor, “Karamsar olsam da insanlıktan hâlâ ümitliyim” sözleriyle sohbetimize başlıyor.
70. Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı kazanan genç oyuncu Paula Beer: Öncelikle kendimle yarışıyorum! 70. Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı kazanan genç oyuncu Paula Beer: Öncelikle kendimle yarışıyorum! Henüz 25 yaşında ve muhtelif ödüllerine şimdi de en iyi kadın oyuncu dalında Gümüş Ayı’yı eklemiş oldu. Avrupa sinemasının genç yeteneklerinden Alman oyuncu Paula Beer ile 70. Berlin Film Festivali’nin yarışan ve Uluslararası Film Eleştirmenleri ödülü (FIPRESCI) kazanan “Undine” filmindeki başrolü dolayısıyla bir yuvarlak masa söyleşisinde buluşuyoruz.
Altın Ayı ödülüyle İran’a politik mesaj; Altın Ayı sahibinin koltuğu yine boştu! Altın Ayı ödülüyle İran’a politik mesaj; Altın Ayı sahibinin koltuğu yine boştu! Yönetmenin koltuğu yine boştu! Dört kısa hikâye üzerinden baskıcı rejimlerde kişisel özgürlüklerin ne denli mümkün olabileceğini sorgulayan İranlı yönetmen Muhammed Resulof’un “Sheytan Vojud Nadarad” (Şeytan Diye Bir Şey Yoktur) adlı filmi, 70. Berlin Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Ayı ödülünü kazandı.
70. Berlin Film Festivali, bu akşam düzenlenecek ödül töreniyle son buluyor. Altın Ayı kime gidecek? 70. Berlin Film Festivali, bu akşam düzenlenecek ödül töreniyle son buluyor. Altın Ayı kime gidecek? Altın Ayı yarışı bu yıl incelikler ve aşırılıkların karşılaşmasına sahne oluyor. Senaryoları hayli iddialı, sloganı yüksek sesli ve dev bütçeli yapımlar yerine gündelik hayatın dertlerini ve fani devinimini benzersiz bir sinema ritmine dönüştürmeyi başaran yönetmenlerin filmleri öne çıkıyor.
Berlinale ırkıçlığı protesto çağrısıyla başladı Berlinale ırkıçlığı protesto çağrısıyla başladı 70. Berlin Film Festivali başladı
‘Bir arada yaşamanın yolunu bulmalıyız’ ‘Bir arada yaşamanın yolunu bulmalıyız’ Oscarlı Tim Robbins yeniden mahkûmlar arasında...
Juliette Binoche ile bu hafta vizyonumuza giren “High Life”ı konuştuk Juliette Binoche ile bu hafta vizyonumuza giren “High Life”ı konuştuk Kariyerinde ikinci bir altın çağ yaşayan Fransız oyuncu Juliette Binoche, çağdaş sinemanın önemli yönetmenlerinin ilk tercih ettiği isimlerden biri. Bu hafta hem ‘High Life’ hem de ‘Çifte Hayatlar’ ile salonlara konuk olan Binoche ile keyifli bir sohbet yaptık.
Yönetmen Ramsay: Film dediğin ruha değmeli Yönetmen Ramsay: Film dediğin ruha değmeli “Önemli olan taze yaklaşımlar ve dön dolaş film dediğin ruha değmeli” diyor dünya sinemasının en heyecan verici yönetmenlerinden Lynne Ramsay. Bu akşam ödül töreniyle sona erecek olan 38. Istanbul Festivali'nin Altın Lale Uluslararası jüri başkanı olarak konuk ettiğimiz Iskoç sinemacı, şahane kişiliği, alemetifarikası olan şapkası ve müthiş ilk filmi “Sıçan Avcısı” ile aramızda.
‘Kayıtsız şartsız sevgi gerek’ ‘Kayıtsız şartsız sevgi gerek’ Nora Fingscheidt’ın Berlin’den ödüllü ‘Oyunbozan’ 38. İstanbul Film Festivali’nde... Yönetmen ile Berlin’de konuştuk.
Asghar Farhadi ile yeni filmi ‘Herkes Biliyor’u konuştuk Asghar Farhadi ile yeni filmi ‘Herkes Biliyor’u konuştuk Oscarlı yönetmen, son filminde İspanyol çift Penelope Cruz ve Javier Bardem’n yanı sıra Arjantinli şahane aktör Ricardo Darin’i bir araya getirdi.
‘Filmler belki çaredir’ ‘Filmler belki çaredir’ 69. Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Altın Ayı’yı kazanan “Eşanlamlılar”, yönetmen Nadav Lapid’in dördüncü filmi. 43 yaşındaki Lapid, Altın Ayı’yı kazandığında ödüllü filmini birlikte kurguladığı ama bitiremeden kaybettiği annesine adadı.
Altın Ayı ödülü kimlik bunalımına Altın Ayı ödülü kimlik bunalımına Fipresci ödülü sonrası konuştuğumuz yönetmen Lapid, filmin İsrail’de de iyi karşılanmasını umduğunu söyledi ve ekledi: “Herkesin önyargılardan kurtularak izlemesini, yaşadığımız bu kimlik ve varoluş sancısını hissetmesini diliyorum. Ancak böyle birbirimizi anlayabilir ve diyalog kurmak için olumlu adımlar atabiliriz” dedi.
‘Efsane demeyin, hâlâ hayattayım’ ‘Efsane demeyin, hâlâ hayattayım’ Berlin Film Festivali’nin basın toplantısı salonu sadece bu yıl değil muhtemelen son yıllarda böylesine devasa bir kalabalık görmedi ve festivalin onur ödülü olan Berlinale Kamera’a layık görülen Agnes Varda tören öncesi buluştuğu dünya medyası tarafından ayakta alkışlanarak karşılandı.

En Çok Okunanlar

İstanbul Erkek Lisesi'nde neler oluyor? İddialar 'pes' dedirtti!
İstanbul Erkek Lisesi'nde neler oluyor? İddialar 'pes' dedirtti! Türkiye'nin hem en köklü liselerinden İstanbul Erkek Lisesi'nde bir skandal yaşandı. İddiaya göre 9'uncu sınıftaki erkek öğrenciler kız öğrenciler hakkında "cinsel içerikli" ve "kızları tacizle tehdit eden" bir liste hazırladı.
'Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok ancak...'
'Penaltıyla uzaktan yakından alakası yok ancak...' Trio ekibi, Süper Lig'deki Başakşehir - Fenerbahçe maçının tartışmalı pozisyonlarını yayıncı kuruluşta yorumladı.
Makam odasında feci kaza: Üsteğmen hayatını kaybetti!
Makam odasında feci kaza: Üsteğmen hayatını kaybetti! Muş’ta Korkut İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Kablan, makam odasında silah bakımı yaparken meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Kablan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Çorum’a uğurlandı.
‘Fotoğrafı kaldırıldı’
‘Fotoğrafı kaldırıldı’ Florya Atatürk Deniz Köşkü’nde üç yıla yakın süredir süren restorasyon çalışmaları tartışma yarattı. Sosyal tesislerde yer alan lokantanın yeniden açılırken Atatürk fotoğrafının kaldırıldığı, yerine televizyon konduğu öne sürüldü. Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü, CHP’li Okuducu köşkün boşaltıldığını belirterek, “Uzmanlar sabit materyallerin sağlam sökümünün mümkün olmayacağına dikkat çekiyor” uyarısında bulundu.
Erol Eğrek davasında gerekçeli karar: Sanıklarına alt sınırdan ceza!
Erol Eğrek davasında gerekçeli karar: Sanıklarına alt sınırdan ceza! Tazminatını almak için gittiği Çalık Holding binası önünde darp edilerek öldürülen işçi Erol Eğrek'in davasında gerekçeli karar açıklandı.
Mehmet Uçum'dan, PKK terör örgütüne 'süreç' göndermesi
Mehmet Uçum'dan, PKK terör örgütüne 'süreç' göndermesi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, 'sürece' ilişkin kaleme aldığı son yazısında "sabotaj" uyarısında bulundu ve "Geçiş sürecinin en önemli aşamasındayız" dedi. Uçum ayrıca, "Kimse terör yoluyla ulaşamadığı hedeflere demokrasiyle erişeceği vehmine kapılmasın" ifadelerini kullandı.
CHP lideri Özel, yeni yönetim kadrosunu belirledi
CHP lideri Özel, yeni yönetim kadrosunu belirledi Yeni seçilen Parti Meclisi üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP, bugün kapatma tehdidine kadar varan ağır saldırılar altındadır. Ancak milletimizden aldığımız güçle tüm saldırıları boşa çıkaracak iradeye sahibiz” dedi. Özel’in oluşturduğu yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda önceki yönetimden 12 kişiye görev verilmedi. Yeni Parti Sözcüsü İstanbul Milletvekili Zeynel Emre oldu. Parti Meclisi’ne yeni seçilen Güldem Atabay, Serkan Özcan ve Evrim Rızvanoğlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Yönetime yolsuzlukla mücadele, insan hakları, çevre politikaları gibi yeni genel başkan yardımcılıkları eklendi.
Bu da oldu: Güvercine haciz uygulandı!
Bu da oldu: Güvercine haciz uygulandı! CHP'li Ömer Fethi Gürer, Yozgat’ta bir kişinin güvercinlerine özel bir banka tarafından borç nedeniyle haciz uygulandığını, dumanlı güvercinlere 2 bin 700 lira, deve tüylü güvercinlere ise 6 bin liraya kadar değer biçildiğini belirterek, "Sıkı para politikasının erdiği nokta, evdeki güvercine haciz uygulayacak kadar gözü kararmış bir anlayıştır" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye