Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Sürdürülebilirlik Oyun eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Oyun
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Oyun
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Moda
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Oy ve Ötesi
Oy ve Ötesi'nden seçmenlere 'tutanak' çağrısı Oy ve Ötesi'nden seçmenlere 'tutanak' çağrısı Sandık sonuçlarını takip eden Oy ve Ötesi Derneği, oy verme işleminin sona ermesinin ardından seçmenlere çağrı yaptı. Seçmenlerin ellerinde bulunan seçim tutanaklarını Oy ve Ötesi Tutanak Servisi’ne yüklemesi çağrısı yapan Oy ve Ötesi, işlemin seçim sürecinin şeffaf bir şekilde izlenmesine katkı sunacağını kaydetti.
Oy ve Ötesi tutanak sorgulama sistemini açtı Oy ve Ötesi tutanak sorgulama sistemini açtı Oy ve Ötesi Derneği, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için tutanak sorgulama sistemini açtı. Sistem üzerinden oy kullanılan sandıkların ıslak imzalı tutanakları görülebiliyor.
Avukat Çağla Gül Bulut: Asıl seçim güvenliği konuşulmalı Avukat Çağla Gül Bulut: Asıl seçim güvenliği konuşulmalı Tarihi seçime saatler kaldı... Cumhuriyet'e konuşan Avukat Çağla Gül Bulut, "Dernek ve temsilciler seçimi izleyebilir. Asıl konuşulması gereken seçim güvenliğine neden ihtiyaç duyulduğudur" dedi.
CHP'li Başarır'dan Soylu'ya 'Oy ve Ötesi' tepkisi: 'Sen kimsin?' CHP'li Başarır'dan Soylu'ya 'Oy ve Ötesi' tepkisi: 'Sen kimsin?' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Oy ve Ötesi’ne ilişkin açıklamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Sen kimsin? Sen, bu ülkedeki yasalardan, millet iradesinden büyük müsün? Utanmaz adam. Bu ülkede 1950’lerden beri seçimlerin yürütülmesindeki temel ilke, anayasada da belirtildiği gibi ‘gizli oy, açık tasnif’ yöntemidir. Sen, insanların sandığı denetlemesini nasıl engelleyebilirsin” dedi.
Oy ve Ötesi gönüllü sayısını açıkladı: 200 bini aştı, 3’e katlandı Oy ve Ötesi gönüllü sayısını açıkladı: 200 bini aştı, 3’e katlandı Türkiye 28 mayısta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna gidiyor. Oy ve Ötesi Derneği ikinci tur için sandıklarda gönüllü olmak isteyenlerin sayısının ilk tura göre 3’e katlanarak 200 bini aştığını duyurdu.
Engin Özkoç'tan Soylu'ya: Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız Engin Özkoç'tan Soylu'ya: Sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Oy ve Ötesi Derneği’ni hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Soylu’nun demokrasi karşıtı tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Sandıklara sahip çıkmak oy veren her vatandaşın görevidir, sandıklara sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.
Soylu 'Gezici' dedi, hedefine yine Oy ve Ötesi'ni koydu: 'Sandıklarda böyle bir dernek olamaz' Soylu 'Gezici' dedi, hedefine yine Oy ve Ötesi'ni koydu: 'Sandıklarda böyle bir dernek olamaz' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sandık sonuçlarını takip eden Oy ve Ötesi Derneği’ni hedef gösterdi, derneğin sandık başlarında insanlara baskı yaptığını öne sürdü. Soylu, "Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bunların oraya girip sandıklarda oy kullanan insanlara baskı yapmaları seçim hukukuna aykırıdır. Siz Gezici'siniz, biz sizi biliyoruz. Siz seçimi karıştırmak için oradasınız" dedi.
Süleyman Soylu'nun hedefinde Oy ve Ötesi var Süleyman Soylu'nun hedefinde Oy ve Ötesi var İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleri sonrası KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır'ı hedef göstermesinin ardından bu kez de Oy ve Ötesi'ni hedef gösterdi. Soylu'nun açıklamaları sosyal medyada da tepki çekti.
Oy ve Ötesi ihtiyaç duyduğu müşahit sayısını açıkladı Oy ve Ötesi ihtiyaç duyduğu müşahit sayısını açıkladı Türkiye 28 mayısta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna gidecek. Oy ve Ötesi il il ihtiyaç duyulan sandık müşahiti sayısını sosyal medya üzerinden açıkladı.
Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi ne zaman kuruldu? Oy ve Ötesi'nin amacı ne? Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi ne zaman kuruldu? Oy ve Ötesi'nin amacı ne? Oy ve Ötesi Derneği 14 Mayıs’ta yapılan 28. dönem milletvekili genel seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimi’nde gönüllüleriyle birlikte sahadaydı. Peki, Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi ne zaman kuruldu? Oy ve Ötesi'nin amacı ne?
Oy ve Ötesi Derneği'nden Danla Bilic'in çağrısına yanıt Oy ve Ötesi Derneği'nden Danla Bilic'in çağrısına yanıt Oy ve Ötesi Derneği, sosyal medya fenomeni Danla Bilic'in sandık görevlisi ya da müşahit olmak isteyen yurttaşlara yaptığı çağrıya cevap verdi.
Sivil inisiyatifler Cumhuriyet TV'ye anlattı... Sivil inisiyatifler Cumhuriyet TV'ye anlattı... Seçimlere iki haftadan kısa bir süre kala sivil inisiyatiflerin de sandık ve seçim güvenliğine ilişkin çalışmaları hız kazandı. Cumhuriyet TV’ye konuşan inisiyatif temsilcileri, yürüttükleri çalışmaları anlattı. İnisiyatiflerden Oy ve Ötesi Derneği'nin başkanı Ertim Orkun, deprem bölgesinde yurttaşların terk etmesi nedeniyle bazı sandıkların büyük oranda boş kalacağını söyledi. Sandıkları Koruyoruz Hareketi Avukatı Mert Doğan da deprem bölgelerinde oy verilmesi için otobüs organizasyonu başlattıklarını belirtti.
Şeffaf bir seçim süreci için... Şeffaf bir seçim süreci için... Kurulduğu 2014 yılından bu yana yerel ve genel seçimlerle birlikte toplamda 8 seçimde görev alan Oy ve Ötesi Derneği, dün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda derneğin seçim çalışmalarına dair güncel gelişmeler aktarıldı.
Sandık koruyucusu nöbette Sandık koruyucusu nöbette Seçimlerde “Oylar çalınıyor mu?”, “Şaibe var mı?” algısı sürerken “Trafoya kedi girmemesi" polis okul kapılarında zırhlı araç ve TOMA’larla Oy ve Ötesi ise 100 bin gönüllü ile sandıkta başında olacak.
Seçim hazırlığını anlattı Seçim hazırlığını anlattı Seçim sonucunda gençlerin belirleyici olacağını söyleyen genel sekreter Sun, “Yarınlar onların yarını, bizim yarınlarımıza da onlar karar verecek” dedi.
Oy ve Ötesi Derneği, 100 bin gönüllü ile sandık başında olacak! Oy ve Ötesi Derneği, 100 bin gönüllü ile sandık başında olacak! Oy ve Ötesi Derneği, seçim sürecinde hedefledikleri faaliyetleri anlatan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 100 bin gönüllü ile seçim günü sandıkların tümünden bilgi toplamayı hedeflediğini belirten Oy ve Ötesi Derneği, 50 büyük şehirde eğitim vereceklerini duyurdu.

En Çok Okunanlar

Üst düzey isimlerden peş peşe açıklamalar geldi!
Üst düzey isimlerden peş peşe açıklamalar geldi! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AKP’ye katılımının ardından, Başkan Vekili Levent Yıldır ile Meclis İkinci Başkan Vekili Elvin Sönmez görevlerinden istifa etti.
SPK’nin açıklaması yandaş yazarı çok kızdırdı
SPK’nin açıklaması yandaş yazarı çok kızdırdı Fon soruşturmasına ilişkin tartışma, SPK ile Abdulkadir Selvi arasındaki karşılıklı açıklamalarla büyüdü. SPK’nin "tüm bildirimler değerlendirildi" açıklamasına yanıt veren Selvi, yaşanan fon krizinin neden engellenemediğini sorarak kurulun hesap vermesi gerektiğini savundu.
İsrail’e 'bizi Türkiye'ye karşı koruyun' çağrısı yaptılar
İsrail’e 'bizi Türkiye'ye karşı koruyun' çağrısı yaptılar İsrail basını, Somaliland yönetiminin Türkiye’nin Somali’de giderek büyüyen askeri varlığından rahatsız olduğunu ve İsrail’den hava savunma desteği istediğini öne sürdü.
İlk duruşmada 6 tutukludan 5’i tahliye
İlk duruşmada 6 tutukludan 5’i tahliye İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında Mayıs 2025’te tutuklanan, ana İBB iddianamesinde yer almamalarına karşın aylarca cezaevinde kalan isimler hakkında hazırlanan ayrı iddianamenin ardından ilk duruşma görüldü. Yaklaşık 16 aylık tutukluluğun ardından ilk kez hâkim karşısına çıkan 6 tutuklu isimden 5’i tahliye edildi. Bir kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Gözaltına alındı, evinde arama yapıldığını duyurdu!
Gözaltına alındı, evinde arama yapıldığını duyurdu! Berna Laçin hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatıldı. Laçin yaptığı ikinci bir açıklamada evinde arama yapıldığını duyurdu. Laçin "Gözaltına almaya geldiler ve evimde arama yapıyorlar, ne olduğu anlayamadım" diye yazdı.
Elde ettiği kazançlar ortaya çıkınca 'vicdani rahatsızlık' çekmiş!
Elde ettiği kazançlar ortaya çıkınca 'vicdani rahatsızlık' çekmiş! Fon soruşturması kapsamında eşi İlyas Kaya ile birlikte şüpheli sıfatıyla ifade veren Fatma Betül Sayan Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı. Kaya, soruşturmanın kamuoyuna yansımasının ardından "vicdani rahatsızlık" duyduğunu, bu sebeple elde ettiği kazançları TMSF tarafından bildirilen hesaba gönderdiğini söyledi.
1 milyon TL mevduat faizi ne kadar oldu?
1 milyon TL mevduat faizi ne kadar oldu? Enflasyona karşı birikimlerini korumak isteyen yurttaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan vadeli mevduat hesaplarında faiz oranları yeniden güncellendi. 1 milyon TL'lik birikimin 32 günlük vade sonundaki net getirisi bankalara göre büyük farklılıklar göstererek 30 bin TL sınırına dayandı. Finans piyasalarındaki son verilere göre Türkiye Finans, Hayat Finans, Türk Ticaret Bankası, Vakıf Katılım, N Kolay, Fibabanka ve Akbank'ın tüm kampanyalarındaki net kazanç tutarları netleşti.
Cemil Tugay rozeti taktı, Erdoğan'a övgüler dizdi!
Cemil Tugay rozeti taktı, Erdoğan'a övgüler dizdi! Son dakika haberi... CHP'li seçmenin oylarıyla seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, resmen AKP'ye katıldı. Tugay'ın rozetini, Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Rozeti taktıktan sonra kürsüye çıkan çıkan Tugay "AK Parti kimsesizlerin kimsesidir.' Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti'nin son 25 yılına damgasını vurmuş büyük liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleridir" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye