Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,52
Euro 48,49
Sterlin 56,65
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.767,68
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Yapay zeka chat
250 dosya ChatGPT'yi zehirlemeye yetiyor 250 dosya ChatGPT'yi zehirlemeye yetiyor Araştırmacılar, "nispeten kolay" veri zehirleme saldırılarının yapay zeka güvenliğine dair endişeleri artırdığını söylüyor.
Yapay zekayla oluşturulan sahte görseller ve sesler "yeni nesil silah" Yapay zekayla oluşturulan sahte görseller ve sesler "yeni nesil silah" Yapay zekayla üretilmiş fotoğraflar, taklit sesler ve deepfake videolar, savaş alanlarından seçim meydanlarına kadar dünyanın dört bir yanında "bilgi manipülasyonunun ve dolandırıcılığın en etkili ve tehlikeli" araçları haline geliyor.
Meta, yapay zeka şirketi satın aldı Meta, yapay zeka şirketi satın aldı ABD merkezli bir yapay zeka girişimi olan PlayAI, Meta tarafından satın alındı.
Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı Fransa merkezli Mistral AI şirketi, ABD ve Çin'in geliştirdiği yapay zeka modellerine rakip olacak yeni akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral'i tanıttı.
Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor Yapay zekanın halüsinasyon görmesi: Olmayan bilgileri sunuyor Yapay zeka destekli sohbet robotları, hatalı veya var olmayan bilgileri "gerçekte varmışçasına" sunarak bir nevi "halüsinasyon görüyor".
ChatGPT çöktü mü? ChatGPT neden açılmıyor? ChatGPT çöktü mü? ChatGPT neden açılmıyor? ChatGPT kullacıları uygulama ve web sitesi üzerinden yaşanan problemler nedeniyle ChatGPT'nin çöküp çökmediğini araştırıyor. Peki, ChatGPT çöktü mü? ChatGPT neden açılmıyor?
Film gerçek oluyor: Instagram'a yapay zeka destekli sanal arkadaş geliyor Film gerçek oluyor: Instagram'a yapay zeka destekli sanal arkadaş geliyor Instagram yapay zeka destekli sanal arkadaş yaratma özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların tercih ettikleri kişiliklere sahip arkadaşlar oluşturmalarına ve onlarla sohbet etmelerine olanak tanıyacak.
Yapay zeka modeli insanlığı yok etmek için plan yapmaya başladı Yapay zeka modeli insanlığı yok etmek için plan yapmaya başladı Kendisi için belirlenen hedeflere ulaşmaya programlanmış bir bir yapay zeka programından, insanlığı yok etmesi istendi.
Elon Musk kendi yapay zeka şirketini kurdu! Elon Musk kendi yapay zeka şirketini kurdu! Yapay zeka konusundaki eleştirileri olan Elon Musk, X.AI Corp. adlı yeni bir yapay zeka şirketini kurdu. Musk, OpenAI'ye rakip olabilir.
Google’a sohbet yapay zekası ekleniyor Google’a sohbet yapay zekası ekleniyor Son zamanlarda yapay zeka ile çalışan tarayıcı ve arama motorlarının sayısı giderek artmaya başladı. Şimdi ise dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google’a da sohbet yapay zekası ekleniyor.
Microsoft'tan önce davrandı: Word'e yapay zeka desteği geldi Microsoft'tan önce davrandı: Word'e yapay zeka desteği geldi ABD'li bir geliştirici tarafından üretilen Ghostwriter eklentisi sayesinde Word'e yapay zeka desteği geldi.
Google, yazdıklarınızı müziğe dönüştüren yapay zekayı tanıttı Google, yazdıklarınızı müziğe dönüştüren yapay zekayı tanıttı Google, DALL-E 2 ile benzer bir şekilde çalışan ve yazdıklarınızı müziğe dönüştüren yapay zekası MusicLM'i tanıttı.
İnternetin yeni gözdesi; Google'a rakip ChatGPT ile tanışın İnternetin yeni gözdesi; Google'a rakip ChatGPT ile tanışın Sorulan sorulara Google'dan daha iyi yanıtlar vermesiyle internet aleminin yeni gözdesi olan yapay zeka tabanlı ChatGPT, popüler hale geldi.

En Çok Okunanlar

Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı!
Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı! TBMM Adalet Komisyonunda, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Kovid-19 düzenlemesindeki 27. madde daraltılarak terör, kadın ve çocuklara yönelik kasten öldürme, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlularının tahliye kapsamı dışında kalması sağlandı.
Çok kuvvetli yağış alarmı!
Çok kuvvetli yağış alarmı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Aralık Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun batısının yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
Akıllı elektrik sayacı dönemi başlıyor
Akıllı elektrik sayacı dönemi başlıyor EPDK tarafından, akıllı sayaç sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesine, mevcut sayaçların akıllı sayaçlarla değiştirilmesine, sayaçlardan alınan verilerin işlenmesine ve kullanıcıların erişimine sunulmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi.
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama!
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama! Kurultay sürecini geride bırakan CHP’nin il başkanları, kurultayla son dönemde parti içi yaşanan tartışmaların da sona erdiğini söylüyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve bazı milletvekillerinin son dönemdeki çıkışını “kurultay dönemi hareketliliği” olarak yorumlayan başkanlar “O çıkışı çoğu başkan yanlış bulmuştu ama geride kaldı, artık gündem bile değil. Genel başkan güçlü bir destekle yeniden seçildi. Artık iktidar yolunda yürüyoruz” diyor.
Maliye bürokrasisine çifte zam
Maliye bürokrasisine çifte zam Kamudaki bazı kariyer meslek mensupları ile bazı üst düzey bürokratlara yaklaşık 30 bin liraya varan tutarda seyyanen zam yapılmasını öngören son dakika önergesinde, Maliye bürokrasisine ayrıca bir ek zam daha yapıldığı ortaya çıktı. Böylece bu personele “çifte zam” verilmiş oldu.
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
Tom Barrack’ın o sözlerine İYİ Parti’den tepki!
Tom Barrack’ın o sözlerine İYİ Parti’den tepki! ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, ulus devletlerin 1919’dan beri ticaret yollarını tıkadığını söyleyerek, bunun refahın artmasıyla aşılabileceğini kaydetmişti. İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı, emekli büyükelçi Ahmet Erozan, ‘ulus devlet’ ifadelerine “Burası, onun dedesinin yaşadığı Osmanlı İmparatorluğu değil. Çok önceden uyarılmalı ve ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmeliydi” sözleriyle tepki gösterdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye