Ali İsmet Ural

Maçın Adamı..!

18 Kasım 2012 Pazar

Caner zaten mimli. İtici tavırları ve sinirli suratı ile hep sorunlu olmuş. Adı çıkmış 9’a inmez 8e. İyi tamam da bu durum çocuğa ağır geldi. Ona faul yapılıyor kafasını tutup oyununa bakıyor ama Fırat Hoca ona başka gözle bakıyor. Bu Caner tarafı.

\n

Fırat Aydınus psikolojisi ani değişkenliklere açık bir insan. Olimpiyat stadında İBB-F.Bahçe maçı. Alex gollük bir ara pas attı ama Fırat Hoca yanlış yerde top ondan döndü. Yedi fırçayı Alexten. Hafif yollu özür bile dilemeden devam dedi ama Alexi yazmış bir tarafına olacak ki 2 dakika sonra orta sahada Alex bir faul yaptı. Sıradan bir faul ama Fırat Aydınus koşarak gelip Alexe direk kırmızı gösterdi. Yani o da problemli. Kısaca al birini vur ötekine. İşin enterasan tarafı bu ikilinin dün gece rastlaşması oldu. Bu arada merak ettim. Aykut Hoca sahanın içinden çıkmadı. Bir açıklama bekledi Fırattan ama tatmin olmadı ve tepkisini sürdürdü. Şimdi sormazlar mı Fırat Hocam; neden Aykut Hocayı atmadın, tribüne yollamadın diye. İçinde bir tereddüt olsa gerek ki yemedi onu da atmak.

\n

2-3 eski hakeme sordum onlar da işin içinden çıkamadılar. Fırat ile Caner göz göze gelmemişler bu durumda ancak 4. hakemden uyarı gelmeli dediler. Ama o sırada yayıncı kuruluştan haber geldi. 4. Hakem de Fırat Hocanın kararı demiş. Yahu görüntülere 75 açıdan bakıyoruz, göz göze bile gelmemişler. Fırat topu Fenerbahçe defansından daha iyi takip etmiş! Ne oldu da aniden dönüp Caneri attı, anlamak mümkün değil. Bunu bir de penaltı ile parlattı ki maçın adamı olmayı başardı dün gece. Maçtan sonra nasıl bir açıklama gelecek acaba!

\n

Ha bu anlar olmasa maça heyecan asla gelmeyecekti dün gece. Al gülüm ver gülüm, orta sahayı kalabalık tutup risk almadan oynamaya çalışan 2 takım vardı sahada. 29 dakika böyle uyuttular bizi derken Fırat Hoca kanatlandırıp uçurdu herkesi. Kaldı mı Fenerbahçe 10 kişi. Yedi mi bir de penaltıyı. Çık içinden çıkabilirsen. Ersun Hoca bile ilk yarıyı anlayamadan 1-0 gitti soyunma odasına.

\n

Sonra, F.Bahçe bu kadar kolay dağılmamalıydı. İkinci yarının ilk 10 dakikası Eskişehir 3-4 net gol pozisyonunda Volkana takıldı. Bekirin de yükselen grafiğini atlamamak lazım çok akını başlamadan kesti. Bu fırsatlar kaçtıkça atamayana atarlar derken Caner oyun dışı kaldıktan sonra 2 kişilik oynayanlardan biri olan Sow yine mükemmeli başardı. Ama Kuytın inatçılığını da atlamamak lazım.

\n

Birkaç haftadır güzel bir çıkış süreci yaşarken 10 kişi ile mücadele örneği vermek hem de üst sıraların takımı Es-Es karşısında yenilmemek Marsilya deplasmanı öncesi önemli bir durumdur F.Bahçe için.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları