Arif Kızılyalın

Hepimiz Neriman'ız

29 Eylül 2011 Perşembe
\n

MONZA - Ulusal Futbol Takımımız zaferlere imza atıyor, ertesi gün hepimiz Volkan, hepimiz Arda, hepimiz Gökhan oluyoruz. Basketbolcular maç kazanıyor, gazete sütunlarında Hidoyuz, Keremiz, Ersanızdiyoruz. Öyleyse bugün de hepimiz birer Nerimanız, Neslihanız, Edayız.

\n

Evet, kızlarımız Monzada tarih yazdı dün... Hem de ne tarih. Öyle sıradan bir organizasyonda değil, Avrupa Şampiyonasının çeyrek finalinde yazıldı bu destan. Bir gün önce İspanya, dün Rusya karşısında. Hem de ne Rusya; son dünya şampiyonu; Gamova, Morozovalı bir rakip vardı sahada. Boylarımız biraz kısaydı belki ama yüreklerini sahaya koydu ulusallar.

\n

Eski voleybol muhabiriyim; manşet, blok, servis, temas, smaç terimlerinden uzak kalmışım ama dün filenin bilindik ne kadar teknik unsuru varsa hepsini ezberlettiler Rusyaya. Düşünsenize 2 metrelik Gamova smaca çıkıyor, karşısında 3 cesur yürek, Neriman, Neslihan, Eda; o yetişemeyince Bahar koşup geliyor ve arkalarında hızır gibi bir Gülden; oradan oraya. Voleybolda kolay yerinizi bırakamazsınız, bıraktığınızda da geri dönüşünüz zordur, ama bu saydığım isimler bazen blokçu, zaman zaman manşetçi, kimi anlarda da pasör kesildi. Avrupanın en iyi yüksekten oynayan takımına karşı topu öldürüp hızlı oyun kurma şansı da vermedik. Defansta harikalar yarattık ve en önemlisi çok etkili servis attık. Belki pasör açığımız vardı ama herkes gönülden oynayınca o sert paslar öyle oturdu ki pasör çaprazlarının avuçlarına.

\n

Bir ara gözüm takıldı, Gözde resmen güç kullanıyordu file önünde; adeta rakibini itiyordu topla karışık. Galiba işin sırrı bu: istemek, istemek, istemek. İsteyince oluyor, oldu. Biz spor gazetecileri rahmetli Namık Sevikin dediği gibi tarihe tanıklık eden insanlarız, dün gece de Monzada ettik. Galiba gazeticiliği unutup Türkiye, Türkiyediye bağırdığımızı da anımsıyorum. Ama dün Monzada bize her yer Türkiye idi... Bu İtalyan kasabası Formula 1 ile anılıyormuş, yani Schumacherler, Alonsolar. Webberler. Bence artık bizim kızlarla hatırlansın, çünkü Palaiper Salonunda hızrekoru kırdılar. Sürat rekoru kırıp 3-0la işi bitirdiler. Teşekkürler kızlar. Elveda İtalya, merhaba Belgrad, belki de bildik topraklarda bir final. Ne dersiniz?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları