Gezi Davaları ve Bekir Bozdağ

14 Aralık 2013 Cumartesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin iddianamesini tamamladı. İddianamede 7’si yabancı uyruklu 255 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
Savcılık, 255 yurttaşın “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmenin” yanı sıra “ibadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme” ve “özel kıyafetleri usulsüz kullanma” suçlarını da işlediğini iddia ediyor.
Bu arada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başta olmak üzere yaşadıkları “Gezi paniğinden” bir türlü kurtulamayan AKP sözcüleri mahkemeyi etkilemek için her olanağı kullanıyorlar, yalanlara başvuruyorlar.

***

Bozdağ, TBMM’de kendisine bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi görüşülürken kürsüye çıkıp polis saldırısından kaçıp Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’ne sığınan gençleri suçluyor. Kulak verelim: “Bira kutularını, sigara izmaritlerini oraya koyan, atan, orada sarhoş dolaşan, orada birbirlerini kadınlı erkekli öpen…” diyerek başlıyor, devamla, “Hiçbir zaman bu ülkede camiler böylesine bir kabalığa, böylesine bir saygısızlığa maruz kalmamıştır. Dini değerlerimiz hiçbir zaman böylesine ayaklar altına alınmamıştır. Raporlar burada. Herkes bu raporları okusun, neler yapılmış görsün” diyor. Elindeki kim tarafından kaleme alındığını bilemediğimiz “raporları” sallıyor.
Kürsüde avaz avaz bağırdığından söylediklerine kendisinin de inanmadığı belli oluyor. Gerçekten de bunlar gerçek dışı olduğu kanıtlanmış savlar. Kamuoyunca bilindiği gibi Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nin müezzini Fuat Yıldırım tüm baskılara karşın bu savların doğru olmadığını söylemiş, doğruluğunun bedelini Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne sürülerek ödemişti. Caminin imamı Zeytinburnu’na, caminin bağlı olduğu Beyoğlu müftüsü Recai Albayrak ise Karadeniz Ereğlisi’ne atanmıştı.

***

Yeryüzünde hangi mahkeme bu türden gerçek dışı savlarla açılmış bir davayı ciddiye alıp “sanıklardan” hesap sorar, cezaya hükmeder? Doğru, “Burası Türkiye!” Burada üst düzey politikacılar parlamento kürsüsünde düzmece raporlar sallıyorlar yargıyı etkilemek için.
Ama biz yine de “Burada da yargıçlar var” diyebilmeliyiz, Türkiye’nin henüz batmadığı inancını koruyarak.
Bilindiği gibi Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu, bakanlık görevinden ayrılacak. Yerine Bekir Bozdağ’ın getirileceği düşünülüyormuş.
Tanrı bu ülkeyi korusun!
Amin.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları