Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Medreselere Doğru
Kendisini kurucu olarak “herkesin kendi dini ve felsefi inançlarına göre eğitim ve öğretim yapma hakkını kullanmasına destek ve yardım sağlamak için kamusal alanı etkilemek ve yönlendirmek” amacını güden Ensar Vakfı’na vakfetmiş olan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullara “Arapça” dersi koymaya karar verdi.
\nDaha önce bu köşeden duyurmuştuk. Bakanlık Din Öğretim Genel Müdürü İrfan Aycan, imam hatip lisesi müdürlüklerine birer yazı göndererek, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen “İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretimi Sempozyumu”na katılımın sağlanması için çağrıda bulunmuştu.
\nDil Derneği Başkanı Sevgi Özel geçen hafta bir açıklama yaptı. Diyor ki:
\n“Çocuk ve gençlerimizin, yetenek ve olanakları elverdiğinde birden çok dil öğrenmesi, ülkemizin yararınadır. Ne ki Türkçeyle düşünmeyi öğretemediğimiz bireylere eğitimin her aşamasında İngilizceyi dayatan bundan önceki siyasal iktidarların yanlışını bugünkü iktidar, daha büyük bir yanlışla derinleştirme yolundadır. İlköğretimlerin 4. sınıfından başlayarak çocuklara Arapça dersi verilecektir.
\nÖnce ‘sosyal bilim liseleri’ne, ‘Osmanlı Türkçesi’ adıyla Osmanlıca dersi kondu. Şimdi de yapay gerekçelerle ilköğretimlere Arapça dersi konuyor. İlköğretimlerde Türkçe ders saati azaltılmıştır; yabancı dil dersi 4-5. sınıflara haftada 3’er, 6-7-8. sınıflara 4’er saat; inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi yalnız 8. sınıflara haftada 2 saat; vatandaşlık ve demokrasi eğitimi yine 8. sınıflara haftada 1 saat; din kültürü ve ahlak bilgisi 4. sınıftan 8. sınıfa haftada 2’şer saat okutulmaktadır. Ancak Arapça Dersi Öğretim Programı, 4 ve 5. sınıflar için haftada 3 ders saati, 6, 7 ve 8. sınıflar için 4 saat üzerinden toplam 648 ders saati olarak yapılandırılmıştır.”
\nAz kaldı, bundan böyle çocuklarımız AKP medreselerinden mezun olacaklar.
\n\n\nMüzik de Yasak
\n\n\nBülent Arınç, vatandaşların yüzde 92.3’ünün klasik müzik dinlemediğini buyurdu ya, TRT’nin klasik müzik yayını yapan Radyo 3’ün yayın alanı daraltıldı. Çocuklara yönelik klasik müzik yayınları yapan “Arkadaşım Müzik” ile Sedat Simavi Ödülü ve Donizetti Klasik Müzik Ödülü kazanan program da yayından kaldırılıyor.
\nKonuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar “TRT’ye, TRT yönetimine, vatandaşlarımıza, çocuklarımıza klasik müziği ulaştırmaktan neden çekiniyorsunuz?” diye sorup ekledi:
\n“Çok sesli müzik, çok yönlü düşünme yeteneği demektir. ‘Haddeden süzülmüş nezaket, hoşgörü, sevgi, güzellik ve yüksek insani değer’ demektir.”
\nNezaket, hoşgörü, sevgi, güzellik ve yüksek insani değer istenmiyor demek ki...
\nTornadan çıkmış gibi bir yığın isteniyor. Ardından yüzde 50 filan derken yetmiş, seksen, doksan, yüzzzz. Havada yüz, karada yüz...
\n\n\nABD İzlenimleri
\n\n\nCHP heyetinin son ABD ziyaretinden edinilen iki dikkat çekici izlenim...
\n- Obama ile Recep Tayyip Erdoğan arasında yakın bir ilişki var. Obama, doğrudan temas kurduğu Erdoğan’a güveniyor.
\n- Bölgede doğrudan bir askeri harekâtı göze alamayan ABD yönetimi, Suriye’ye karşı taşeronluk üstlenmeye istekli bir Türkiye’den hoşnut.
\nİktidar ile bu denli yakın bir ABD yönetimi ile CHP’nin sık sık sıcak \ttemas kurmasının \tnedenini sorduk. Şu yanıtı aldık:
\n“Emekli vaizin cemaati \t\tve AKP, ABD yönetimi ve düşünce kuruluşlarının üzerinde çok etkili. Yüz yüze görüşmelerle Türkiye’de muhalefetin farklı düşündüğünü aktarmak yararlı oluyor. En azından tek yanlı bilgilenmemiş oluyorlar.”
\n\n\nHaberim Yok
\n\n\n“Anayasa Forumu Düşünce ve Eylem Topluluğu” adına yapılacak bir toplantı için Haluk Dural imzasıyla bir çağrı çıkarılmış. Haberlere bakılırsa, davetliler arasında benim de adım bulunuyormuş. Bir gazeteci olarak teşekkür ederim. Ancak gerek topluluğa, gerekse de toplantıya katılım konusunda bana danışılmadığını ve bir çağrı ulaştırılmadığını duyurmak isterim.
\n\n\nÇOK İNANÇ
\n\n\nAlevi Bektaşi Federasyonu’nun “Demokratik Anayasa Kurultayı”ndan çıkan sonuç:
\n“Yeni anayasa, çokkimlikli, çokkültürlü, çokinançlı bir anayasa olmalıdır.”
\nEmekli Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden’e, “Laikliği sürdürmek isteyen bir toplumun, böyle bir anayasası olabilir mi?” diye sorduk. Çok kısa yanıtladı:
\n“Laik devlet tüm inançlara karşı aynı mesafededir, yansızdır. Bunun anayasaya ayrıca konmasına gerek yoktur. Mezhep ile, tarikat ile inançlı bir anayasa olarak ortaya çıkılırsa bunun değil laiklikle, hukukla da, akılla da ilgisi yoktur.”
\n\n\nMİLİTAN
\n\n\nCHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan üzerinden bir “militan”lık tartışması yürüyor.
\nBir düşünceye inanmak, o düşüncenin serpilmesi için dirençle uğraş vermek güzel de, militanlık çok da savunulacak bir davranış biçimi olmasa gerek. Geçmişte ülkücü militanlar vardı sözgelimi. Kız olanlarına “asena” deniyordu.
\n“Asena” olmak örneğin, kendisini solda gösterenler için bile hiç de iyi bir şey değil.
\n\nYazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 6 asker şehit olmuştu
- ‘Bir an önce ilan etmelerini bekliyoruz’