Mümtaz Soysal

Büyük Ayıp

21 Eylül 2011 Çarşamba
\n

\n\n\n

GÜNEY Kıbrıs Rum Yönetimi, allem etti kallem etti, amacına ulaştı ve yaparımdediğini yaparak istediği yerde deniz dibi araştırmasını başlattı. Norveç gemisi petrol ya da doğalgaz peşinde.

\n

Ankarayı yönetenler, Biz de bir şey yaparız diyerek Anadolunun güneyi ile Kıbrısın kuzeyi arasındaki denizin paylaşılması ve karşılıklı hakların düzenlenmesi için Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında ikili bir antlaşma yapılmasına yönelik çalışmaları başlatma kararı aldılar.

\n

Günaydın!

\n

Dillerde tüy bitti: Adada bir Türk devleti kurulur kurulmaz hemen yapılması gerekeni yapmak için neredeyse otuz yıl mı beklenir?

\n

Neymiş? Öyle yapılsaymış Türkiyenin AB üyeliği tehlikeye girer ve Kıbrısta çözüm olanakları büsbütün ortadan kalkarmış.

\n

Öyle yapılmadı da olanaklar müthiş çoğaldı sanki.

\n

Şimdi Rum hükümetinin son davranışı çözümü zorlaştıracağı için Ankara mahfillerinde bir üzüntü bir üzüntü ki, sormayın.

\n

Çözümlerini sevsinler. Çözüm dedikleri gerçek eşitliğe, karşılıklı saygıya ve sağlam barışa dayanan bir şey olsa üzülürsünüz belki, ama yok böyle bir şey; yıllardır havanda su dövülüyor, sıfıra sıfır elde var sıfır. Hiç değilse şu son Rum patavatsızlığını ileri sürüp görüşme ve birlikte çözüm arama komedisine son verin, değil mi? Yok, hayır; tıpkı ABye tam üyelik işinde olduğu gibi, bunda da birileri bir koltukta biraz daha oturabilsin, beş para etmez bir unvanı biraz daha taşıyabilsin diye bu işi sürdürmek şart galiba.

\n

Yalnız ne var biliyor musunuz? Arap baharının ılık havasında Akdenizin güneyindeki ülkelere nizam vermek hevesiyle oradan oraya seyirten devlet adamlarımızla diplomatlarımıza birileri seslenerek Uzak topraklarda eski sömürgecilere taşeronluk yapacağınıza ya da Filistin devletini elaleme tanıtma peşinde koşacağınıza, \tyanı başınızda kurduğunuz KKTCnin durumunu kesinleştirseniz tanıtsanız çok daha doğru olur” \tdese yüzünüz kızarmaz mı? Sizinki kızarmayabilir, ama bilin ki bizimki kızarıyor.

\n

Ne de olsa kimilerinin dediğine göre, aynı sudan içip aynı dağın yeliymişiz.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Çelişki Korkusu 19 Mart 2014
Acı 14 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları