Osman Korkmazel

Bu Kadar Kaçırırsan

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Oturmuş takıma bir-iki rötuş yapmak yeterli; hele teknik direktör de işini layıkıyla yapıyorsa o ekibi seyretmek tat veriyor. Önceki gün Beşiktaş’ta (Samet Aybaba’nın takımıyla fazla oynamadan ufak çaplı değişiklikleri) Bilic’in yaptıkları… Eskişehirspor’da (Ersun Yanal’ın ekibini kadro içinden gençleştirerek) Ertuğrul Sağlam’ın 4 genç oyuncuya 11’de yer açması… Ve tabii ki Fatih Terim’in (vurgu yapmalıyım) ‘bu sezon’ zorunlu 1-2 değişiklik dışında aynı kadroyu sahaya sürmesi… İşte dün akşam Ertuğrul Hoca, Aytaç (20) ve Tarık’tan (22) sonra 100 bin Avro’luk 19 yaşındaki Erkut Şentürk’ü 11’e dahil etti.

Fatih Hoca, 9 maçlık cezanın ardından Eskişehir’de yeniden geçtiği kulübede pek keyifliydi. Chedjou tribüne çıkmıştı ama Amrabat’ın yerine Engin orta bölgeyi kalabalıklaştırmak adına Terim’in tercihi oldu. Engin demişken acaba Cüneyt Çakır hocasına sarılıp bir özür diledi mi? Aldığı 11 maçlık cezada ben suçu direk ona yüklemiştim. Umarım özür dilemiştir. Ev sahibinin saha içi görevlileri zemini aşırı sulamışlar. Rakibe pusu gibi gözükse de kendi oyuncuları da devamlı yere düştü. Ancak Burak’ın dakika 8’de kaçırdığı gol, hem zeminin hem de krampon seçiminin azizliğiydi.
Zeminin yanında iki takım da kontrollü oyunu ön planda tutunca ilk yarıda kalitesi düşük bir maç gözledik. Ev sahibi ateşli seyirci avantajını da kullanamadı. İkinci seansın daha tempolu ve kaliteli geçeceğinden kuşku duymuyorduk. Terim, Amrabat ve
Sabri’yi oyuna sokarak kanat ağırlıklı, tek santrforlu düzene geçti. Yerinde tercih mi? İzleyip, görecek ve ona göre yorum yapacaktık. Ancak daha 46. dakika dolmamıştı ki; Semih ile Gökhan’ın ortak hatasında Eskişehir’in usta golcüsü Necati, (64’te ise 2 adımdan topu Muslera’ya teslim etti) nasıl o golü atamadı, Muslera’ya sormalı! Peki 59’da Galatasaray adına Melo’nun kaçırdığı? Top gol bölgesinde daha fazla gözükünce oyun ister istemez zevk veriyor. Ne goller kaçtı, ne goller... Ertuğrul Hoca Bienvenu’yu ofansif güç olarak oyuna aldıysa da arkadaşları nedense ona gol yolu açamadı. Son 5 dakika Galatasaray baskın gözüktü ama tabelayı değiştiremedi. Oyunun hakkı da buydu zaten.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları