Çamlıca Camisinin Füzeleri!Garip Dünya!

17 Temmuz 2012 Salı
\n\n\n

Türkiye Cumhuriyetinin koskoca Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Suriye karasuları içinde düşen RF-4 savaş uçağı hakkında Nüanslar üzerinde durmayın! diyor.

\n

Bir an, Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkaracak, KAAÖyü de savaşa bulaştıracak bir taciz olayı yaşanıyor, uçağımız düşürülüyor, iki pilotumuz şehit ediliyor, böyle bir ortamda Arınç, soru soran gazetecileri Nüanslar üzerinde durmayın! sözleriyle azarlıyor.

\n

***

\n

Olayın başlangıcına dönecek olursak Suriye resmen Türk uçağını bizim karasularında biz uçaksavar ateşi ile düşürdük! dedi mi, dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Cumhuriyetin Ankara Temsilcisi Utku Çakırözere Türk savaş uçağını düşürdüğümüze pişmanım.. dedi mi, dedi...

\n

Demek ki uçağımızı Suriye kendi karasularında düşürdü. Bu gerçeği bir yana yazalım...

\n

Çelişkili açıklamalarının ardından, ABDnin deniz araştırma gemisi Nautilusun 1260 metreden çıkardığı parçalarla ilgili olarak Genelkurmay şu gerçeği Türk halkına duyurdu: Petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmadı…”

\n

Demek ki -yüzeye çıkarılmış parçalara göre- bir füzenin ya da mühimmatın çarpmasıyla uçak düşmedi. Bu gerçeği de bir yana yazalım...

\n

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu TRTde şöyle demişti: Ulusal radar sistemimiz test uçuşu yapan uçağımızın Suriye hava sahasına kısa bir süreliğine girdiğini saptadı. Ancak uyarı üzerine hızla geri dönüş yaptı. Bu sırada uluslararası sularda düşürüldü. Uçak güzergâhı olan İskenderun üzerinden Akdenize kadar gidip geldi. Alçak uçuş yapmasının nedeni budur.

\n

Bakan, Suriyeye yapılan sınır ihlali savını doğruluyor. Anlaşılan Suriyeden uçaksavar ateşi açılınca, alçak uçuş yapan savaş uçağımızın pilotları paniğe kapılıyor, argo deyimiyle uçağı gazlamak için topukluyorlar. Bu uygulamada ani basınç değişikliği ile uçak, pilotların denetiminden çıkıp döne döne çakılıyor. Nerede? Suriye karasuları içinde kıyıya 8.5 mil uzaklıkta... Bu gerçeği de bir yana yazalım...

\n

***

\n

Daha önce Kıbrıs Rumlarının Doğu Akdenizde petrol arama girişimlerinde kullanılan çağdışı kalmış Piri Reis gemisi yerine Deniz Kuvvetlerinin TCG Çeşme adlı araştırma gemisi 1260 metre derinlikte yatan uçak için yöreye gönderildi. Ancak Çeşme gemisinin teknik donanımı bu derinliğe ulaşamadığı için eli kolu bağlı kaldı.

\n

Bunun üzerine Amerikalılardan yardım istendi. Türkiye kıyılarında arkeoloji ve petrol araştırmaları yapan Nautilus yardıma geldi. Nautilus, Suriye karasularına (izinli-izinsiz) girerek uçağın iki pilotu ile bazı bölümlerini çıkardı. Sıra gövdeye gelince her nedense arızalanıp Bodruma döndü!

\n

Üç bir yanı denizle çevrili Türkiye Cumhuriyetinin bu tür araştırmalarda da kullanabileceği bir gemisi bulunmadığı için Amerikalılara el açılıyor. Bu gerçeği de bir yana yazalım...

\n

***

\n

Arınç, Nüanslar üzerinde durmayın! dese de basın soruyor: Pilotlarla yapılan telsiz konuşmalarını açıklayınız! Çıt çıkmıyor...

\n

Basın yine soruyor: Uçakla bağlantılı radar görüntülerinde neler var? Yine çıt yok... Çünkü koskoca Türkiye Cumhuriyetinin radarları felç...

\n

Olayın yaşandığı yerin burnunun dibindeki Adana İncirlik Hava Üssünde radar yok mu var? Ama o radarlar, ABD Hava Kuvvetlerinin denetiminde...

\n

Uçak Malatya Erhaç Havaalanından havalanmıştı. Malatyada Erhaçın hemen yanı başında başka ne var? Önce ABDnin açtığı, ancak sonra KAAÖye devredildiği söylenen Kürecik Radar Üssü yok mu? Var... Füze kalkanı amaçlı o radarların üzerinde simgesel olarak Türk bayrağı olsa da uygulamada kimin denetiminde?

\n

Bu üsteki radarlar, düşen uçağımızın pistten havalandığı andan itibaren iz sürmediler mi? Sürdüler... Peki, neden hükümetten, Genelkurmaydan çelişkili olmayan, doğru dürüst bir açıklama gelmiyor? Bu gerçeği de bir yana yazalım...

\n

***

\n

Bir bakıyoruz ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ABD hükümeti olarak düşen uçakla ilgili elimizdeki bütün bilgileri Türk hükümetine ilettik... açıklamasını yapıyor. Türk uçağının kendi hava sahasından çıkışı ve düşüşü ile ilgili bilgi Türk radarlarından değil, Amerikan radarlarından geliyor!

\n

Yine bir bakıyoruz, İngilizler Kıbrıstaki Dikelya üslerinde elde ettikleri radar görüntülerini Türk hükümetine veriyorlar. Türk uçağının kendi hava sahasından çıkışı ve düşüşü ile ilgili bilgi Türk radarlarından değil, bu kez İngiliz radarlarından geliyor!

\n

ABD ve İngiliz radar görüntüleridir ki Brükselde KAAÖ toplantısında örgüt anlaşmasının 5. maddesinde Suriyeye askeri müdahale olasılığını ortadan kaldırıyor ve Ankaranın ısrarını önlüyor!

\n

362 general ve amiralinden 39unun cezaevinde olması elbette bu beceriksizliğin nedeni olarak gösterilemez. Bu olay neyi gösterir? Türkiye Cumhuriyetinin savunmasının Allaha emanet olduğunu ortaya koyar. Suriye bile, hava sahasına giren bir yabancı savaş uçağını saptayıp ateş açarak düşürme becerisini gösteriyor, ama koskoca TCnin eli kolu bağlı kalıyor.

\n

Ondan sonra Arınç Nüanslar üzerinde durmayın! diyor. Eğer bu olaylar zinciri nüans ise varın gelin, gerisini siz düşünün. Vallahi de billahi de pes doğrusu!

\n

***

\n

Başbakan Yardımcısının Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise İstanbul Çamlıca tepesine görkemli bir cami kondurma hevesinde. Böylece Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker olup Türkiyeyi savunacaklar. Çamlıcanın füze görünümlü sivri minareleri düşman saldırılarına karşı herhalde caydırıcılık etkisi yapacak!

\n

Çamlıca camisinin yerine, Türkiyenin denizleri için Nautilus gibi çok amaçlı bir araştırma gemisinin önceliği yok mu? Yoksa basın ve muhalefet, hatta bıyık altından gülen yabancılar Uçak terlikle mi, sapanla mı yoksa sineksavarla mı düştü alayını sürdürecekler, demektir.

\n

Belki de bu sorunun yanıtını Suriyenin en büyük destekçisi Ruslar çarşamba günü Moskovada Başbakan Erdoğana verirler!

\n\n\n\n\n

Garip bir dünyadayız! Bir kadının başbakan olduğu Almanyada erkeklere sünnet yasaklanıyor. Bir erkeğin başbakan olduğu Türkiyede ise kadınlara kürtaj yasaklanıyor. Siyasacılar, lütfen ellerinizi insanların apış aralarından çekiniz!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları