Tekerrür Eden Tarih

08 Ekim 2008 Çarşamba

Türkiye bayramyerine matem günleri yaşıyor. Bu gidişle daha da çok matem yaşayacağız. Sözde stratejik ortağımız, özde Türkiyeyi parçalamayı kurgulamış bir ABD ile karşı karşıyayız. Ne dedi Sam AmcaAKP hükümetine? Gel PKKye karşı emekli generaller ile eşgüdüm yapalım.Sonuçta Türkiye bir yıl oyalandı. Şehitler geometrik dizi ile arttı. Başka ne dedi ABD? En iyisi PKK ile mücadelede Irak hükümeti ile anlaş!” Irak Başbakanı, İçişleri Bakanı geldi gitti, içeriksiz belge imzalandı. Sonuçta, Barzani-Talabani korumasındaki PKK, Amerikan ordusunun silahları ile cinayetlerini sürdürdü! Mehmetçikler şühedayı barındıran topraklara gömülürken ABD, PKKyi sözde kınıyor, özde AKP hükümetine kınayaktırıyor.

ABD, bu tür olayları ABD-Meksika sınırında yaşasaydı acaba ne yapardı? BM kararlarına aykırı olarak binlerce kilometre öteden gelip Irakı işgal ettiğinden beter etmez miydi Meksika? Şimdi de tutmuş, Türkiyenin, K. Irakta sınır ötesi harekâtı için elini kolunu bağlamaya çalışıyor.

PKK terörünün bu dışyüzü... İçyüzüne gelince... Son çeyrek yüzyılın Türk hükümetleri ve özel sektörü terörün başlıca sorumlularıdır. PKK, Diyarbakırın Lice ilçesinde 1984te kuruldu. 23 yıl boyunca acaba hangi hükümet, hangi ünlü holdingimiz bu bölgede yatırım yaptı, işgücü yarattı? Bir seçim öncesinde Bitliste bir kahvede seçmenler ile söyleşiyordum. Bir baba, oğlunun PKKye katılışının gerekçesini şöyle anlatmıştı:

Ne fabrika, ne yatırım ne de iş var buralarda. İşsiz oğlum her gün kahvede ya kâğıt oynuyor ya da arkadaşlarıyla porno filmler izliyordu. Bir gün bir arkadaşı PKKnin pilot adayı aradığını söyledi. İsterse PKK kendisini pilot yapacaktı!. Oğlumun işi olsaydı PKKye katılır mıydı sanıyorsunuz?

PKK kurulduğunda, 25 yaşında terör örgütüne katılanlar bugün ya 50sine yaklaştılar ya da öldüler. Peki yerlerine kimler geldi? Her gün 18inde, 20sinde, 25inde işsiz güçsüz gençler... PKK, değirmenini taşıma suyla döndürmüyor. Çünkü işsizlik bataklığı sivrisinek üretiyor. TÜSİAD, Sınır ötesi harekât iyi irdelenmelidiyor. Peki, TÜSİAD üyeleri, Bizansın ve Yeşil Sermayenin para babaları, sınır içindeki bataklığı kurutmak için ne gibi yatırım yaptılar?

***

Bu yazı tam bir yıl önce 16 Ekimde bu köşede yayımlanmıştı. Aktütün Sınır Karakolu beşinci, ama bu kez güpegündüz, 400 PKKlinin saldırısı ile basıldı. 15 şehit, kayıp ve yaralı verildi. Temel kuraldır: Baskın basanındır! K. Irak sınırındaki karakollarımızı, polisin bastığı İstanbul kumarhanelerinden farksız durumdan kurtarmak için hükümet ve asker bir yıldır ne yaptı, ne değişti?

1. Iraka bilmem kaçıncı kez nota verilmiş. Ültimatom versen ne yazar! Irakta cumhurbaşkanı, dışişleri bakanı kim? K. Irak Federal Yönetiminin başında kim var?

2. K. Irakın baş işgalcisi ABDnin Iraktaki temsilcisi John Negroponte Kuzey Irak Federal Yönetiminin başındaki Mesud Barzani ile birlikte PKKyi kınamış! Türk hükümetine kına, şehit ailelerine ise ağıt yakmak kalmış.

3. ABD ile istihbarat işbirliğine gidilmiş. 400 silahlı adam Barzaninin sorumluluk bölgesinden gelerek sınırı aşıp güpegündüz saldırmadılar mı? Bu mu istihbarat işbirliği?

4. Kış günü K. Irakta kamuoyunu tatmin için göstermelik bir kara harekâtına başlanmıştı. Bırakın K. Irakta sınır boyunda bir güvenlik kuşağını oluşturmak, harekâtın üzerinden daha bir hafta geçmeden kara birliklerimiz tornistan edilmedi mi? Sonrasında uçaklarla hedeflerin vuruluşlarını gösteren Genelkurmay çıkışlı hava fotoğrafları ile kamuoyuna moral verildi. Açıklamalarda mangalda kül bırakılmadı. Yok efendim tüm hedefler vurulmuş da, yok efendim kaçanlar kıskaca alınmış da, yok efendim bazı teröristler güvenlik güçlerine teslim olmaya başlamış da... Peki, Aktütün saldırısına katılan (neredeyse bir tabur gücünde) saldırganlar gökten zembille mi indiler?

5. TSK, F-16larla terörist avına çıkmış. Teröristler F-16larla vurulsaydı bugün Afganistanda ve Irakta tek terörist kalır mıydı?

6. Pazar günü Cumhuriyette bir haber vardı. ABD, (bilmem kaçıncı kez) bir pilotsuz uçaktan attığı füze ile Pakistan sınırı içinde bir köyü vurup 20 kadar zavallı Pakistanlıyı öldürmüş. ABDnin Afganistanda ne işi var sorusunu bir an bir yana bıraksak bile, dostu Pakistanda masum insanları bile öldürmüyor mu? ABDyi kınasan ne yazar, kınamasan ne yazar? Negroponte PKKyı kınasa ne yazar, kınamasa ne yazar?

7. TBMM, sınır ötesi harekât için bir tezkere ile TSKye bir yıllık yetki vermişti. Çeyrek yüzyılda noktalanamayan PKK sorunu, sanki bir yılda bitirilecekti! Süre bittiği için çarşamba günü TBMM, Gel tezkere gel bitsin bu hasreti yeniden konuşacakmış! Artık TBMM, sorunun Kuzey Irak kökenli terör değil”, Türkiyenin ulusal sınırlarının tehdit altında olduğunu algılamalıdır. Çorap Aktütünde bir sökülmeye görsün... Binlerce kilometre öteden gelip haksız yere Irakı işgal eden ABDye karşın, TSKnin K. Irakta ülkenin ve halkın güvenliği için bir güvenlik kuşağı oluşturması kaçınılmazdır. Masraflı ve güç bu kuşak, içerideki ve dışarıdaki PKK örgütlenmesini de ikiye bölecek, ikmal yollarını da kesecektir. Bülent Ecevitin 1974 Kıbrıs Harekâtından bu yana adada bir Türk öldürüldü mü? TSKnin varlığı orada sürmeseydi neler olmazdı ki?

8. Tekstil sanayiinin önderlerinden Tahir Gürsoy son demecinde ne diyor: Artık hiçbir teşvik bizi Güneydoğuya yatırım yaptırtamaz. Çok geç kalındı. Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Genç işgücü büyük kentlere göçtü. Göç edemeyenler de K. Irakta 400 kişilik saldırı gruplarına katılıp 15 kişiyi ellerini kollarını sallayarak şehit etmekle kalmıyor, Türkiyenin ulusal sınırlarına göz dikiyorlar. Bu konuda yalnız bugünkü değil, son çeyrek yüzyılın tüm hükümetleri, Bizans ve yeşil sermayeleri de sorumludur.

9. Beş kez saldırıya uğrayan bir karakolu taşımak marifet değildir. Bu taşıma, saldırganı, kaçırttık çığlıkları ile daha fazla umutlandırmak olur. Peki, nerede bir hayvan geçişinin ısısını bile algılayan savunma ağı? Nerede pilotsuz Heron keşif uçakları? Yalnızca Barzani denetimli, ABD tezgâhlı işbirliğine güvenmek akıl kârı mı?

Sorun Aktütün değil, Türkiyenin ak bütünlüğüdür. Çözüm ise ABDnin Ortadoğudaki projesiyle, ılımlı İslamın taşeronu AK Parti’yle olmaz.

***

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek büyük laf etmiş: Saldırının, tezkerenin Mecliste görüşüleceği günlerin arifesine denk gelmesi manidar. Sayın Çiçek, İzmir Milletvekili Canan Arıtmanın şu yazılı açıklamasındaki manidarlığı acaba nasıl yorumlayacak?

Yeter artık, bunu durdurmak hükümetin görevidir. Nerede bu hükümet? Yüce Türk devletini yedi cihana böyle aciz göstermeye ne hakları var? Devletin sınırlarını korumaya yolladığımız evlatlarımızı böylesine korumasız bırakmaya kimin ne hakkı var? Bunun hesabını hem hükümet hem de askeri yöneticiler vermelidir.Kanları yerde kalmayacak, terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilecektirsözleri bir şey ifade etmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Trilyonluk zırhlı makam otoları alınacağına, Aktütüne korunaklı bir karakol yaptırsaydınız ya. En ileri sınır karakolunun o içler acısı hali nedir öyle? Barakalar, çadırlar. Uçmasın diye üzerine taş konulmuş çatılar. Bir ülke böyle mi korunur?

Halkın özel konuşmalarını dinlemek için milyonlarca dolar harcıyorsunuz, teröristleri niye dinlemiyorsunuz? 350 terörist sınırı geçerken istihbaratçılar öğle uykusunda mıydı? Başbakanın çürük raporlu oğlunu Aktütün karakoluna asker gönderelim. Belki o zaman güvenli bir karakol yapılır.

Sözde taziyelerini bildiren yabancı devletlerin çoğu el altından terör örgütünü destekliyor. Kabul etmeyin o sözde taziye mesajlarını, reddedin. Niye reddettiğinizi tüm dünyaya açıklayın. Irakın kukla hükümeti saldırının yapıldığı Kuzey Irak bölgesinininsansız bölgeolduğunu, denetleyemediğini ileri sürmüş. Sen deİnsanlıyapıver de görsünler. Artık hamasi nutuklar, duya duya ezberlediğimiz içi boş sözler, vaatler duymak istemiyoruz. Hangi yüzle, hangi hakla bu şehit cenazelerine gidebiliyorsunuz? Ne hakkınız var ki cenaze namazında hakkınızı helal ediyorsunuz? Esas onlar, şehitlerimiz size haklarını helal etsinler. Gidin ve asli görevinizi yapın. Bilmem kaç yüzüncü yurtdışı gezilerinizi iptal etmekle milletin yüreğindeki ateşi söndüremezsiniz. Sorumlular hesap vermelidir, bedel ödemelidir. Bir asır sonra bu millete yenidenYemen Türküsüsöyletenler başarısızdır, gitmelidir.

Elmek: [email protected]\t

Faks: 0312. 442 79 90



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları