Yarabbi Şükür...Haklı Bir Ödül!

28 Şubat 2012 Salı
\n

\n\n\n

AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükürün bir TV kanalının spor programında yorumculuğu, TBMMyi karıştırdı, 6 Ocakta basınımızın başköşesine oturdu.

\n

Tartışmaların odağını milletin vekilinin ek iş yapmasının ahlaki olup olmadığı oluşturdu. Ünlü futbolcu Şükür, bunda ahlak dışı bir durum görmediğini söyledi. Ahlak polisince basılmadığı için Şükürün dediği doğruydu!

\n

Aynı gün, AKP milletvekili, anayasa profesörü Burhan Kuzudan Vekillikle bağdaşmayan iş yapmak milletvekilliğini düşürür tepkisi geldi. Dinsel dünyanın da adamı Şükür, Başbakandan icazetli olduğundan dem vurarak vicdanının rahat olduğunu söyledi.

\n

CHPliler TBMM Başkanlığına başvurdu. Basın, ofsayta düşen Şükürü şut yağmuruna tutmaya, yorumculuktan para almasa bile, bunun yasalara aykırılığını yazmaya başladı.

\n

Dini bütün Müslüman Şükür, TBMMdeki açık oylamaların ve komisyon toplantılarının yüzde 75ine katılmamıştı. Hiç soru önergesi vermemişti. 11 bin liralık milletvekilliği aylığı yetmemiş olacak ki yorumculuktan 150-200 bin lira gibi bir para almaktaydı.

\n

Başbakan Yardımcısı, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç 18 Şubatta, Ben olsaydım Hakan gibi yapmazdım!uyarısında bulundu.

\n

20 Şubatta Tunceli Pülümür İlçesi Kırkmeşe Köyü Muhtarı Hıdır Eren, 380 liralık aylığından ayırdığı 70 lirayı gözü doysun diye gönderdiği Şükür hakkında Allahtan soyadıŞükürbir de soyadıŞükürolmasaydı kim bilir ne olurdu diye sordu.

\n

22 Şubatta TBMM Başkanı AKPli Cemil Çiçekin yeni açıklaması Ahlaki değil, TBMMden ne yazılı ne de sözlü izin aldı biçiminde oldu. Şükürün yanıtı ise şöyleydi: Beyefendi uygun gördüğüne göre yanlış bir şey yok! Çünkü Beyefendi TBMMnin de üstündeydi!

\n

23 Şubatta kendisini eleştiren CHPli Muharrem İnceyi Konuşma, dava açarım! diye tehdit etti. İnce Vız gelir tırıs gider. Meclise gel de yanıt ver! sözleriyle meydan okudu. Şükür, TBMMnin meydanı olan kürsüye bu nedenle bile olsa çıkamadı!

\n

25 Şubatta Hürriyette Yılmaz Özdil, Şükürün TBMMde sıfır etkinliği ile alay etti. 26 Şubatta Sözcüde Emin Çölaşan bu konuya 3. kez yer vererek Meclis çatısı altında Türk milletini çok iyi temsil ediyor. Milletin vekili kimliği ile kendi parasal çıkarlarının değil, ülke çıkarlarının peşinde koşturuyor! sözleri ile dalgasını geçti.

\n

Şükür ilk ve son kez çıktığı TBMMde (…) toplumun huzuru ve refahı (için) büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim demişti.

\n

Muhtarın bile sadaka gönderme gereğini duyduğu Şükürün, toplumun gönencini sağlamaya önce kendinden başladığı anlaşılıyor. Yağmur yağdı çok şükür, gibilerden yaşamını sürdüren hazrete Akdeniz Üniversitesinde mi olur, Hacettepe Üniversitesinde mi olur, yakında bir yüz nakli ameliyatı yapıldığını duyarsak hiç şaşırmayalım

\n\n\n

\n\n\n

Vehbi Koç Vakfının bu yılki ödülü, yüzde yüz doğru kişiye vermesini kutluyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesinden (SBF) değerli hocam Prof. Dr. Nermin Abadan Unat (91) ödüle layık görüldü.

\n

Nermin Hanım, 14 yaşında hiç Türkçe bilmeden başvurduğu Budapeştedeki Türk Elçiliğinin verdiği geçici pasaportla İstanbula geldikten sonra İzmir Kız Lisesinde parasız yatılı öğrenci olarak okudu.

\n

Ulus gazetesinde çalıştıktan sonra bursla ABDye gitti. İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun oldu, Ankara Hukukta doktora yaptı. 1953’te SBFye asistan oldu. Türkiyenin ilk siyaset bilimcisi olarak derslerime girdiğinde doçentti.

\n

Türkçeye kamuoyu ve halkla ilişkiler sözcüklerini kazandırmakla kalmadı, Türkiyede ilk kamuoyu araştırmasını düzenlediğinde öğrencisi olarak ben de görev yaptım. 1959da SBFnin 100. kuruluş yıldönümü etkinliklerini düzenlemede büyük başarı sağladı.

\n

Kontenjan senatörlüğü, Avrupa Konseyi üyeliği yaptı. Öğrencilerini Avrupa mayasını Atatürk hamuru ile yoğurarak yetiştirdi. Değerli hocam, iyi ki varsınız

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları