‘Örgütü bilen biri olmalı’
Siyaset Kulisi
Son Köşe Yazıları

‘Örgütü bilen biri olmalı’

05.01.2021 07:00
Güncellenme:
Takip Et:

CHP MARDİN İL BAŞKANLIĞI: ‘ÖRGÜTÜ BİLEN BİRİ OLMALI’

2 yıldır boş olduğu belirtilen CHP Mardin İl Başkanlığı’na parti örgütü dışından atama yapılacağı iddiaları parti tabanında rahatsızlık yarattı. Genel merkezin parti dışından isimlerle de görüştüğünü belirten CHP’liler, “Görüşülen isimler arasında CHP’ye üye olmayan ya da yeni üye olan isimler de bulunuyor. Kim olursa olsun, seçilen parti örgütünden olmalı. Mardin’de geçen seçimde 14 bin oy aldık. CHP rozetini takmaya çekinenler aday yapılmaya çalışılıyor. Biz hem parti örgütünün tepkisini çekmeyecek hem de burada bize milletvekilliği kazandırabilecek bir aday görmek istiyoruz. Daha önce CHP’ye oy vermemiş bir ismi buraya atamasınlar. Buradaki CHP’liler küstürülmesin. Dışarıdan yapılacak atama bizi rahatsız ediyor” dedi. Öte yandan iddialarla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da “Tüzüğe göre Mardin’de bir geçici kurul atanacak. Bu kurul 7 kişilik olacak. O kurul ildeki delege tespitlerini yapacak ve sonra da kongreye gidilecek. Bir yere atama yapacağımız zaman adaylığa talip olan herkesle görüşülür ama oranın gerçeklerini göz önünde bulundurarak doğru kişi atanır. Toplumun farklı kesimlerinden başvurular alıyoruz. Bu süreçte doğru kişiyi bulmakla meşgulüz” dediği öğrenildi.

TBMM İÇTÜZÜĞÜ TARTIŞILIYOR: SİL BAŞTAN DEĞİŞİKLİK İSTENİYOR

Siyasi iktidar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyum kapsamında TBMM İçtüzüğü’nde değişiklik için adım atmaya hazırlanıyor. Kulislerde konuşulanlara göre TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’in çalışma usullerinin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adapte edilmesine ilişkin içtüzük değişikliğini siyasi partilerin temsilcileriyle görüşerek değerlendirmek istiyor. Ancak hükümetin içtüzük değişikliğinden kastı, tüzüğü sil baştan değiştirmek. Öyle ki hükümetin üzerinde yaptığı çalışmalara göre, “cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların atandıkları tarihten sonra yapılan ilk birleşimde ant içmeleri, TBMM Başkanlık Divanı üye sayısının başkan hariç tutularak belirlenmesi, görevde bulunan veya görevinden ayrılmış olan cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında, görevleri ile ilgili suç işledikleri iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle Meclis soruşturması açılmasının istenilmesi, genel kurul çalışmalarına katılma talebinin Meclis Başkanı’nca uygun görülmesi üzerine, yürütme üyelerinin de oturumlara katılma ve görüş bildirebilmesi” gibi pek çok düzenlemenin yapılması öngörülüyor. Parlamenter sistemin özelliklerinden olan “güvenoyu”, “gensoru”, “sözlü soru” gibi usullerin de içtüzükten ayıklanması, bunların yerine ise yeni sistemle uyumlu “yazılı soru”, “genel görüşme”, “Meclis araştırması” gibi usullerin getirilmesi planlanıyor.

‘BİRİLERİ ERDOĞAN’I KANDIRIYOR’: AKP’DE PAYLAŞIMLAR ORTAYA SAÇILDI

AKP’de ilçe başkanlıkları için atamalar sürerken, eski defterler de ortaya saçılıyor. Yapılan atamalara tepki gösteren partililer kendi aralarında “Birileri Sayın Cumhurbaşkanımızı kandırıyor. İlçe başkanlarının büyük çoğunluğu atama yapıldıkları yerlerde oturmuyorlar. İstanbul bu şekilde kaybedildi. Halen eski hatalardan ders almıyorlar” diyor. Kendi WhatsApp gruplarında 15 Temmuz öncesinde Fethullahçı Emre Uslu’nun açıklamalarını öven ilçe başkanlarının yaptıkları paylaşımları da konuşan AKP’liler, “Yapılan paylaşımları, ortada olan isimleri atamayı kabul etmek mümkün değil. Bunları atayanları 251 şehidin vicdan azabıyla baş başa bırakıyoruz ve hakkımızı helal etmiyoruz. Birileri Erdoğan’ı kandırmaya çalışıyor” diye tepki gösteriyor. Öte yandan söz konusu paylaşımı yapan ilçe başkanlarının eski tweet’lerini silmeye başladıkları da görülüyor.

Yazarın Son Yazıları

Ata İttifakı'nda 'görüş ayrılığı' belirtisi

Siyasetteki Sinan Oğan belirsizliği gündemdeki yerini korurken ATA İttifakı bileşenlerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz'den gece yarısı gelen, "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" açıklaması Ata İttifakı'nda bir görüş ayrılığı olabileceği şeklinde yorumlandı.

Devamını Oku
21.05.2023
‘Damat’ parti yönetimine mi girecek?

‘Damat’ parti yönetimine mi girecek?

Devamını Oku
16.03.2021
İttifak bozuluyor mu?

İttifak bozuluyor mu?

Devamını Oku
09.03.2021
Sancar’ın istifası konuşuluyor

Sancar’ın istifası konuşuluyor

Devamını Oku
02.03.2021
Saadet Partisi’ne yeni çengel

Saadet Partisi’ne yeni çengel

Devamını Oku
23.02.2021
Karamollaoğlu’nun direnci mi kırılacak?

Karamollaoğlu’nun direnci mi kırılacak?

Devamını Oku
16.02.2021
Bayram Şenocak veda mı ediyor?

Bayram Şenocak veda mı ediyor?

Devamını Oku
09.02.2021
Nevşehir AKP’de sorun büyüyor

Nevşehir AKP’de sorun büyüyor

Devamını Oku
02.02.2021
Erdoğan Saadet’i üçe böldü

Erdoğan Saadet’i üçe böldü

Devamını Oku
26.01.2021
AKP’de Şenocak resti

AKP’de Şenocak resti

Devamını Oku
19.01.2021
BASKETBOLDA HİDAYET BOMBASI

Hidayet Türkoğlu bıraktı mı?

Devamını Oku
12.01.2021
‘Örgütü bilen biri olmalı’

‘Örgütü bilen biri olmalı’

Devamını Oku
05.01.2021
SİYASET KULİSİ

‘Biz de mi dini kullanıyoruz?’

Devamını Oku
29.12.2020
TELEFON İTTİFAKI

Hediye telefon parti dinlemedi

Devamını Oku
22.12.2020
Enginyurt’tan adaylık sinyali

Enginyurt’tan adaylık sinyali

Devamını Oku
15.12.2020
MAAŞ VE KİRA 3 AYDIR ÖDENMEDİ

Ekonomik kriz AKP’yi de vurdu

Devamını Oku
08.12.2020
Tabandan AKP’li yöneticilere tepki

Tabandan AKP’li yöneticilere tepki

Devamını Oku
01.12.2020
CHP’de 25 il başkanı görevden mi alınıyor?

CHP’de 25 il başkanı görevden mi alınıyor?

Devamını Oku
24.11.2020
AKP’deki atamalar tartışılıyor

AKP’deki atamalar tartışılıyor

Devamını Oku
17.11.2020
‘Erken seçim’ konuşuluyor

‘Erken seçim’ konuşuluyor

Devamını Oku
10.11.2020
Kabinede üç bakanın değişeceği konuşuluyor

AKP’de kongre sürecinin sonuna gelinirken bu ayın sonunda genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede değişiklik yapacağı konuşuluyor.

Devamını Oku
03.11.2020
İYİ Parti’de yeni hareket hazırlığı

İYİ Parti’de yeni hareket hazırlığı

Devamını Oku
24.09.2020