Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
4°C Kapalı İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.181,79
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu
DİSK 59 yaşında: 'Tek yol örgütlülük' DİSK 59 yaşında: 'Tek yol örgütlülük' DİSK kuruluşunun 59. yılı dolayısıyla Ankara'da yapılan açıklamada, işçi sınıfının örgütlü mücadelesinin hem ekonomik haklar hem de demokrasi açısından hayati önemde olduğu vurgulandı. Açıklamada, "İşçi sınıfına taşımamız gereken bilinç tam da budur: Bizi kurtaracak olan kendi güçlü kollarımızdır" denildi.
'2026 asgari ücreti, açlık sınırının altında kaldı' '2026 asgari ücreti, açlık sınırının altında kaldı' Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2026 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, belirlenen rakamın açlık sınırının altında kaldığını ve işçilerin enflasyona ezdirildiğini savundu.
3 eski genel başkandan DİSK yönetimine çağrı 3 eski genel başkandan DİSK yönetimine çağrı DİSK’in üç eski genel başkanı, DİSK genel merkezinin Ankara’ya taşınmasına karşı çağrı yaptı. DİSK yönetimine seslenen üç isim “DİSK’in belleği, yüreği ve tarihi İstanbul’dadır. Onu düzenin parçası yapmayın” dedi.
DİSK, öldürülen Moldovalı işçi için Valilik önünde DİSK, öldürülen Moldovalı işçi için Valilik önünde DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, dövülerek öldürülen Moldovalı işçi Nicolai Palamarcıuc için İstanbul Valiliği önünde açıklama yaptı. DİSK Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, “Cinayetlere dahi zemin hazırlayan bu karanlık alanın aydınlatılması, tüm çalışanların can güvenliği ve temel haklarının korunması için gerekli adımların atılması zorunludur” dedi.
DİSK’e 'İmamoğlu' operasyonu DİSK’e 'İmamoğlu' operasyonu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ile başlayan eylemlere destek veren ve yarım gün iş bırakarak protestoya çıkan DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve DİSK Üyesi Mine Bilir ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Gümüştekin ve Bilir'in tutuklandığı bildirildi.
Birleşik Metal İş'te silahlı saldırı: Genel Sekreter Erdinç Koç, toprağa verildi Birleşik Metal İş'te silahlı saldırı: Genel Sekreter Erdinç Koç, toprağa verildi Ankara'nın Çankaya ilçesinde Birleşik Metal İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan tarafından öldürülen Şube Sekreteri Erdinç Koç, Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.
Polonez işçilerinden ters kelepçeli protesto Polonez işçilerinden ters kelepçeli protesto Polonez işçileri, ters kelepçe uygulaması ile gözaltına alınmalarına ilişkin bugün Çatalca Kaymakamlığı önünde ters kelepçeli protesto yaptı. Polonez işçilerinin direnişine Nakliyat İş Sendikası da destek ziyaretinde bulundu.
Sendikalar mitinge hazırlanıyor Sendikalar mitinge hazırlanıyor Asgari ücrete ara zam talebiyle “Geçinemiyoruz” mitingleri yapacak olan işçi konfederasyonlarının bölge toplantıları başladı.
DEV Sağlık-İş Sendikasından sendika üye sayısının yeniden hesaplanması talebi DEV Sağlık-İş Sendikasından sendika üye sayısının yeniden hesaplanması talebi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DEV Sağlık-İş Sendikasının, iş kolu tespitine ilişkin üye istatistiklerinde hata olduğunu savunarak, istatistiklerin yeniden hesaplanmasını talep etti.
Sendikalar 'asgari ücret' çağrısında bulundu Sendikalar 'asgari ücret' çağrısında bulundu TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in asgari ücret çağrısına AKP'den yanıt geldi. AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Güler asgari ücrete zam konusunda, "Ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın" dedi.
'Bunlar bizi köle sanıyor' 'Bunlar bizi köle sanıyor' Son dakika haberi... DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmamasına ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi. Kamuoyuyla 10 maddelik ortak bildiriyi paylaşan üç konfederasyon asgari ücret taleplerini de açıkladı.
'Hiçbir meşruiyeti yoktur' 'Hiçbir meşruiyeti yoktur' DİSK, sabahın erken saatlerinde Taksim yasağına karşı direndikleri gerekçesiyle 47 kişinin baskınla gözaltına alımasına tepki gösterdi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada gözltıların hiçbir meşruiyeti olmadığına dikkat çekildi.
AKP'ye 'yasak' yanıtı AKP'ye 'yasak' yanıtı DİSK, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nı yasaklayan duyurusunun ardından Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ilgili kararından bir bölümü resmi sosyal medya hesabından paylaşarak çağrısını yineledi.
DİSK'ten yasağa tepki DİSK'ten yasağa tepki AYM kararına rağmen Taksim'in işçilere kapatılmasına tepki gösteren DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak ve milyonlarca yürek Taksim Meydanı’yla atacak. Taksim, 1 Mayıs alanıdır ve bu hukuksal, tarihsel, toplumsal bir hakikattir'' ifadelerini kullandı.
DİSK Başkanı Çerkezoğlu Cumhuriyet'e konuştu DİSK Başkanı Çerkezoğlu Cumhuriyet'e konuştu DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Artık her evde üniversite mezunu bir işsiz var. İşverenin “Ara eleman bulamıyoruz” yakınması doğru değil. Bu krizde, yüksek enflasyonda bir gencin iş beğenmemesi mümkün mü?
DİSK’ten zamlara karşı eylem çağrısı: Türkiye'nin dört bir yanında DİSK’ten zamlara karşı eylem çağrısı: Türkiye'nin dört bir yanında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) art arda gelen zamlar ve artan vergiler nedeniyle eylem kararı aldı.
Emeklilerden ‘Enflasyon canavarlı’ zam protestosu Emeklilerden ‘Enflasyon canavarlı’ zam protestosu Emekliler yapılan yüzde 25’lik zammı protesto etmek için sokağa indi. İzmir’de Konak’ta toplanan DİSK Emekli Sen üyeleri yaşam mücadelelerini mizansen ile anlattı. Elinde oraklı ‘Enflasyon canavarı’ ağızlarını bantlı emeklileri baskıladığı bir tiyatro sahneleyen emekliler şort ve atletle zamları protesto etti.
Büyük İşçi Direnişi 53. yılında: İşçilerin mücadelesi sürüyor Büyük İşçi Direnişi 53. yılında: İşçilerin mücadelesi sürüyor İşçiler, Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişi olan 15-16 Haziran direnişinin 53. yılında meydanlara indi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “15-16 Haziran 1970’de büyük bir direnişle haklarına, geleceklerine ve demokratik talep ve tercihlerine ipotek konmak istenen işçilerin mücadelesi, o onurlu geçmişle bugün de sürüyor, bundan sonra da sürecektir” dedi.
'Bu bir haysiyet mücadelesiydi' 'Bu bir haysiyet mücadelesiydi' Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük işçi direnişlerinden biri olan 15-16 Haziran direnişi, 53. yılını geride bıraktı. Cumhuriyet'e konuşan Zafer Aydın, “Dün 15-16 Haziran direnişini yaratan işçiler bugün yine aynı şekilde mücadele edebilir” dedi.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı 70 bin oy sözü verdi: Tek adamı göndereceğiz! DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı 70 bin oy sözü verdi: Tek adamı göndereceğiz! Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Tam bir haftada 35 bin oyu, yükseltebilirsek her iki bölgede de 70 bin oyu sandığa götürmenin sözünü veriyoruz” dedi ve "Şimdi eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel bir ülke yönetimine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız ve bunun gerçekleşmesi için bir seçeneğimiz var. O da tek adamı göndermektir" ifadelerini kullandı.
DİSK duyurdu: 1 Mayıs'ta 13 bölge, 24 şehir ve 25 meydanda alanlardayız! DİSK duyurdu: 1 Mayıs'ta 13 bölge, 24 şehir ve 25 meydanda alanlardayız! DİSK, başta İstanbul olmak üzere 24 şehirde belirlenen meydanlarda yapılacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı mitinglerine çağrıda bulundu.
AKP’nin vaadi yine yoksulluk AKP’nin vaadi yine yoksulluk DİSK-BİSAM’ın yaptığı hesaplamaya göre eşi çalışmayan, iki çocuklu bir asgari ücretlinin her bir öğün için kişi başına ayırabildiği tutar 6.8 lira.
Asgari ücret çıkmazı Asgari ücret çıkmazı Aralık ayında başlayacak görüşmeler öncesi beklentiler ortaya çıkmaya başladı. Yurttaş 10 bin lira isterken sendikaların hesaplarında yoksulluk sınırı öne geçiyor.
DİSK'in Instagram hesabı kapatıldı! DİSK'in Instagram hesabı kapatıldı! Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), sosyal medya platformu Instagram hesabının kapatıldığını duyurdu.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan iktidara EYT çağrısı DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan iktidara EYT çağrısı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmalarıyla ilgili “İktidarı hızla EYT konusunda yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya, bu süreci şeffaf bir biçimde yürütmeye ve sendikalar ve EYT’lilerin örgütleri olan dernekleri ile bu sürece müzakere etmeye çağırıyorum. Yoksa, yapılacak bir düzenleme çok ciddi sorunları ve sıkıntıları eksikleri de beraberinde getirecek” dedi. Çerkezoğlu, EYT düzenlemesi yapılırken taşerondan kadroya geçen işçilere zorunlu emeklilik uygulamasının da kaldırılmasını istedi.
'Görüş alışverişi' 'Görüş alışverişi' Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK yöneticileriyle görüştü.

En Çok Okunanlar

Ziyaret engeline 'idari değişim' gerekçesi!
Ziyaret engeline 'idari değişim' gerekçesi! 
Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek, CHP'li vekillerin İmamoğlu ziyaretine yönelik engeli 'idari değişim' gerekçesiyle açıkladı. Gürlek'in önümüzdeki haftadan itibaren ziyaretlere izin verileceğini söylediği öğrenildi.
Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?'
Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde sanatçı Tarkan'a seslenerek "Kartepe’ye bir destek de Tarkan atar inşallah" diye çağrıda bulundu. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin, "Bu milletin altın yumurtlayan tavuğunu yabancılara satmaya karar verdin mi vermedin mi?" diye sordu.
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi!
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi! Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, dün İstanbul Beyoğlu'nda Kayacık ailesinin iftar sofrasına misafir oldu. Evin sobalı olması dikkat çekerken, bu durum, bütçe görüşmeleri sırasında herkesin doğalgaz kullandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın sözlerini boşa düşürdü.
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı Bağcılar'da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi.
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak?
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak? Arjantin'de Milei hükümetinin işgücü reformuna karşı sendikalar genel grev başlatırken, sokaklarda polisle eylemciler arasında sert çatışmalar yaşandı. Ekonomik daralma, işten çıkarmalar ve düşen alım gücü nedeniyle yükselen tepkiler, Türkiye ile Arjantin arasındaki ekonomik benzerlikleri ve "Arjantinleşme" riskini bir kez daha gündeme taşıdı.
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü!
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Hidrojeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Şimşek, son yağışlarla yer altı sularında artış olduğunu belirterek, "Torbalı'daki ovada en son geçen hafta yaptığımız ölçümde yer altı suyunda yaklaşık 120 santimetre yükselme tespit ettik. Bu iyi bir rakam. Daha bugünlerde böyle bir yükselme olduğuna göre muhtemelen haziran, mayıs sonu gibi bu 3 metreyi bulacak gibi görünüyor" dedi.
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu!
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "AKP'nin yeni servet transferi modeli" başlığı ile yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli'nde araç geçiş sayısı tutmasına rağmen hazinenin görevli şirkete ödeme yaptıklarını tespit ettiklerini açıkladı.
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez'
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını maddelerle tarif etti, "Mansur Yavaş bu adaysa ona engel olmak aklımın ucundan geçmez" dedi. Özel ayrıca Abdullah Gül iddialarını, "Dezenformatif bir faaliyet" sözleri ile yalanladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye