Saray mutfağının favorisi: Hünkar beğendi tarifi
Osmanlı mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi, yumuşacık etleri ve köz patlıcanlı beşamel kıvamındaki püresiyle sofraların kraliçesi olmaya devam ediyor. Etin gücüyle sebzenin zarafetini buluşturan bu yemek, adını gerçekten hak ediyor. İşte saray mutfağından sofralarınıza taşınacak, tam kıvamında Hünkar Beğendi tarifi!
Saray mutfağından sofralarınıza taşınan enfes lezzet: Hünkar beğendi tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze uzanan Hünkar Beğendi, etin lezzetiyle közlenmiş patlıcan beğendisinin buluştuğu enfes bir yemektir. Peki, saray mutfağından sofralarınıza taşınan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz Hünkar beğendi tarifi...
Osmanlı mutfağından sofralara: Hünkar Beğendi tarifi
Közlenmiş patlıcanın beşamel sosla buluştuğu, üzerinde et sotesiyle taçlanan Hünkar Beğendi, Osmanlı saray mutfağının en ihtişamlı yemeklerinden biridir.
Osmanlı sarayından günümüze gelen lezzet: Hünkar beğendi
Közlenmiş patlıcan püresi üzerine serilen kuzu etiyle yapılan hünkar beğendi, Osmanlı mutfağının zarafetini günümüze taşıyan özel bir yemektir.
Lokanta usulü beğendili kebap tarifi
Közlenmiş patlıcanla hazırlanan beğendi ve lokum gibi pişmiş etin buluşması… İşte lokanta usulü kıvamında, tam ölçülü beğendili kebap tarifi!
Osmanlı'dan sofralara uzanan lezzet: Hünkar beğendi tarifi
Padişah sofralarından günümüze gelen enfes tarif hünkar Beğendi ile misafirlerinizi büyüleyin.
Hünkar Beğendi malzemeleri neler? Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Hünkar Beğendi kaç kalori? Hünkar Beğendi tarifi...
Hünkar beğendi veya kısaca beğendi, közlenmiş patlıcan ve meyane ile hazırlanmış bir yatak üzerinde pişirilmiş etin servis edildiği bir Osmanlı yemeğidir. Oldukça eski bir tarif olan Hünkar Beğendi malzemeleri neler? Hünkar Beğendi nasıl yapılır? Hünkar Beğendi kaç kalori? Hünkar Beğendi tarifi...