Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler ikinci el otomobil
İkinci el araç satışında yeni dönem İkinci el araç satışında yeni dönem Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İkinci el araç ve taşınmaz ticareti yapan işletmeleri doğrudan ilgilendiren düzenlemede, yetki belgesi için aranan lise mezuniyeti şartının ilköğretim seviyesine düşürülmesi ve unvan değişikliklerinde belge yenileme zorunluluğu getirilmesi başlıkları öne çıktı.
İkinci el araçta bu dolandırıcılığa dikkat İkinci el araçta bu dolandırıcılığa dikkat Son dönemde ikinci el araba satış pazarında yaşanan dolandırıcılıkların haddi hesabı yok.
Cübbeyle araç tanıtımı, avukatları kızdırdı Cübbeyle araç tanıtımı, avukatları kızdırdı Denizli Barosu, sosyal medyada avukatlık cübbesi giyerek otomobil satışı yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.
İkinci el araç satışında köklü değişiklik! İkinci el araç satışında köklü değişiklik! Araç alım satımında yeni uygulama yürürlüğe giriyor. Noter ücretleri artık aracın değerine göre belirlenecek. Düzenleme alım satım sürecinde şeffaflığı artırmayı amaçlarken, yüksek fiyatlı araçlarda yurttaşın cebine ek yük getirecek.
Otomobil piyasasında şaşırtan durum: İkinci el araç fiyatı sıfırdan pahalı! Otomobil piyasasında şaşırtan durum: İkinci el araç fiyatı sıfırdan pahalı! İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar dengesiz seyrediyor. Sıfır ve ikinci el araçlar arasında beklenmedik fiyat farkları dikkat çekiyor. Uzmanlar, araç alımında detaylı araştırma yapılması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Nisan ayı ikinci el otomobil satış verileri açıklandı: Yükseliş başladı! Nisan ayı ikinci el otomobil satış verileri açıklandı: Yükseliş başladı! Online ikinci el araç platformu VavaCars, yapay zeka ile geliştirdiği 'VavaAI Fiyat Endeksi'nin nisan ayı sonuçlarını yayımladı.
Otomotivde sahte ilanlar tarihe karışıyor! Otomotivde sahte ilanlar tarihe karışıyor! İkinci el otomobil piyasasında sahte ilanlar ve fiyat artışları ile mücadele etmek amacıyla e-Devlet onaylı "doğrulanmış ilan sistemi" devreye alındı. Bu yeni düzenleme, alıcıları korurken sektörü daha şeffaf hale getirmeyi hedefliyor.
Piyasanın altında fiyatlar Piyasanın altında fiyatlar Türkiye'deki Suriyelilerden kimileri, ülkelerine dönmek için hazırlıklara başladı. Bazı Suriyeliler, Bursa'da kurulan oto pazarlarına akın ederek araçlarını satılığa çıkardı.
İkinci elde hareketlenme işaretleri... İkinci elde hareketlenme işaretleri... Özellikle nisan ayında ikinci el otomobil pazarında hissedilmeye başlanan durgunluk ve fiyat düşüşleri ağustos ayında yerini yükselişe bırakmaya başladı. 2023 yılında ikinci el pazarında karşılaşılan aşırı yüksek fiyatlar 2024 yılının ilk yarısında normalleşmeye başladı.
Otomobil fiyatları 12 aydır düşüyor! Satış süreleri uzuyor... Otomobil fiyatları 12 aydır düşüyor! Satış süreleri uzuyor... Otomobil Piyasası Görünümü raporuna göre, reel satış fiyatlarındaki düşüş 12 aydır devam ediyor.
Haziran ayı ikinci el araç fiyat endeksi yayımlandı: İşte araç piyasasında son durum Haziran ayı ikinci el araç fiyat endeksi yayımlandı: İşte araç piyasasında son durum VavaCars, yayımladığı VavaAI Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, ikinci el araçlarda satış fiyatları haziran ayında düşüş kaydetti.
İkinci el otomobil satışları durdu! Noterler boş: Faiz, GSR 2 ve kampanyalar... İkinci el otomobil satışları durdu! Noterler boş: Faiz, GSR 2 ve kampanyalar... İkinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi. Noterlerde araç satışı işlemlerinin geçen yıla göre yarıya yakın düştüğü öğrenildi.
Haziran ayı ikinci el araç fiyat endeksini yayımlandı: Düşüş sürüyor... Haziran ayı ikinci el araç fiyat endeksini yayımlandı: Düşüş sürüyor... Haziran ayı ikinci el araç fiyat endeksine göre ikinci el araçlarda satış fiyatları haziran ayında yüzde 3,5 düşüş kaydetti.
İkinci el piyasası sarsıldı! İkinci el piyasası sarsıldı!
İkinci el otomobil satışları durdu! 'Yaprak kımıldamıyor' İkinci el otomobil satışları durdu! 'Yaprak kımıldamıyor' Sıfır otomobil satışları yüksek seviyelerde seyrederken ikinci el otomobil pazarı ise durma noktasına geldi. Konu ile ilgili olarak galerici Ahmet Yurtlu dikkat çeken ifadeler kullandı.
İkinci el araç piyasası durma noktasına geldi: Eski bayramlarını arıyor İkinci el araç piyasası durma noktasına geldi: Eski bayramlarını arıyor İkinci el araç piyasası bayram öncesi de durgunluğunu koruyor. Araç fiyatları ortalama yüzde 20 gerilerken, piyasada araç bolluğu yaşanıyor. Araç seçeneklerinin çok fazla olduğunu söyleyen oto galericiler, araç almak için doğru zaman olduğunu belirttiler. Oto galericiler, mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı kimsenin araç almadığını söyledi.
Dolandırıcıların yeni yöntemi Dolandırıcıların yeni yöntemi Dolandırıcılar, ikinci el otomobil sektöründe araçların ekspertiz raporunu temiz göstermek için plaka değişimi ile ‘ikiz araç’ yöntemiyle bir çok kişiyi mağdur ediyor. Uzmanlar, mağduriyetin önüne geçilmesi için güncel rapor, şaşi ve araç beyin kontrolü yaptırılması uyarısında bulunuyor.
Türkiye’de otomobil parkı 30 yılda 6 kat büyüdü! Türkiye’de otomobil parkı 30 yılda 6 kat büyüdü! Otomotiv sektörünün son 30 yılda yaşadıkları üzerine Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş açıklamalarda bulundu.
2. el otomobil açıklaması... Fiyatlar yerinde sayıyor: 'Araç almanın tam zamanı' 2. el otomobil açıklaması... Fiyatlar yerinde sayıyor: 'Araç almanın tam zamanı' Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, geçen seneye oranla araç fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirterek, araç alacak vatandaşların araç almaları için tam zamanı olduğunu belirtti.
Otokoç 2. El bayisi bir şehirde daha açıldı... Otokoç 2. El bayisi bir şehirde daha açıldı... Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Otokoç 2. El bayisinin açılışı yapıldı.
İkinci el için uyarı! İkinci el için uyarı! 'Otomobil Piyasası Görünümü' raporu açıklandı. BETAM tarafından sahibinden.com'da yayımlanan ilanlardan hareketle hazırlanan ve ikinci el otomobil piyasasına ilişkin verilerin yer aldığı raporda fiyatların reel olarak düştüğü görüldü. İkinci el otomobil piyasası için uyarı yapıldı...
Otomobil alacaklar dikkat Otomobil alacaklar dikkat Otomobil galerilerinin elindeki araçları elden çıkarıp mevduat hesaplarında değerlendirmeye başladığına dikkat çeken Okan Erdem “Mevduatta sermayesini değerlendirmeye başlayan araç satıcıları ve galeriler her geçen gün artmaya başladı'' ifadelerini kullandı. Önümüzdeki aylarda otomobil almanın daha zor hale geleceğini belirtti.
İşte piyasada son durum... İşte piyasada son durum... Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, 2. el otomobil fiyatlarının yüzde 25 oranda düşmesine rağmen 2023 yılının son çeyreğinden beri ticaretlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. 2024'te de satışlarda bir hareket beklemediklerini ifade eden Kınık, “1 milyon TL'lik 2. el otomobiller 750 bin TL'ye düştü. Bu araçlar satılmadıkça fiyatlar daha da aşağıya düşecek. 2024'te bir hareketlilik olacağını sanmıyorum" dedi.
İkinci el otomobil piyasasında durgunluk: Bakan çok, alan yok İkinci el otomobil piyasasında durgunluk: Bakan çok, alan yok İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk devam ederken Gaziantep'te pazar günleri açılan ikinci el oto pazarında yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Yoğunluğun aldatıcı olduğunu söyleyen alıcı ve satıcılar ise "Bakan çok ama alan az" dedi.
İkinci el piyasada satışlar durdu İkinci el piyasada satışlar durdu Otomotiv sektöründe uzun süredir yüksek seyreden fiyatlar bir süredir düşmeye devam ediyor. İkinci el otomobil fiyatlarının geldiği seviye ile 200 bin TL altında alınabilecek araçlar içinde öne çıkan modeller listelendi.
Araç sahibi hasar tespitine itiraz etti: 'Otoparkta aracımın üzerine yakıt tankı düşmesi benim suçum mu?' Araç sahibi hasar tespitine itiraz etti: 'Otoparkta aracımın üzerine yakıt tankı düşmesi benim suçum mu?' Ankara'da Mehmet Burkay Ünlügiyen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt tankının üzerine düştüğü otomobili için 441 bin TL hasar tespiti yapılmasına itiraz etti. Aracının değerinin kaza olduğunda 1 milyon TL olduğunu söyleyen Ünlügiyen, "Otoparkta aracımın üzerine yakıt tankı düşmesi benim suçum mu yoksa düşürenin suçu mu?" dedi.
Aynı arabayı 13 kişiye sattı: 73 milyonluk vurgunda yaşlılar ve engelliler hedef alındı Aynı arabayı 13 kişiye sattı: 73 milyonluk vurgunda yaşlılar ve engelliler hedef alındı Bir oto galerici 13 kişiye aynı otomobili sattı, 120'den fazla kişiyi bu yolla dolandırdığı ortaya çıktı. Vurgunun büyüklüğü ise 73.5 milyon olarak ifade edildi.
İkinci el otomobilde 'kan kaybı'... Araba fiyatları düşecek mi? 2024'te satışlar duracak mı? İkinci el otomobilde 'kan kaybı'... Araba fiyatları düşecek mi? 2024'te satışlar duracak mı? İkinci el pazarında daralma TÜİK raporunda ortaya çıktı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, daralmanın nedenleri ve 2024 yılı beklentisini açıkladı.
Otomobil satışlarında kaos bitti mi? Ticaret Bakanı canlı yayında açıkladı Otomobil satışlarında kaos bitti mi? Ticaret Bakanı canlı yayında açıkladı Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında otomotiv piyasasına dair dikkat çeken ifadelerde bulundu. Bakan otomobil satışlarında yaşananlara değinirken 6 ay 6 bin km kuralının motosikletlerde de uygulanmaya başladığını açıkladı.

En Çok Okunanlar

Yatırımcılar Şimşek ve Karahan'ı masada bıraktı
Yatırımcılar Şimşek ve Karahan'ı masada bıraktı TBMM'de kabul edilen ve yabancı fonlara vergi avantajı sağlayan yeni düzenlemenin ardından Londra’ya giden Şimşek ve Karahan, toplantı esnasında CHP’ye yönelik "mutlak butlan" kararı haberlerinin düşmesiyle büyük bir şok yaşadı. İngiliz ekonomist Timothy Ash, yargı kararı sonrası yabancı yatırımcıların görüşmeyi terk ederek ofislerine döndüğünü belirtti.
Kılıçdaroğlu'nun görevi devralmasına karar verildi
Kılıçdaroğlu'nun görevi devralmasına karar verildi Son dakika... CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 2023’teki kurultayın iptali talebiyle açılan davada ‘mutlak butlan’ kararı çıktı. Kılıçdaroğlu ile yönetiminin görevi devralmasına karar verildi.
Bilgi Üniversitesi neden kapandı?
Bilgi Üniversitesi neden kapandı? Bilgi Üniversitesi'nin faaliyet izni Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kaldırıldı. Bilgi Üniversitesi neden kapandı? Bilgi Üniversitesi'nin sahibi kim? Bilgi Üniversitesi öğrencilerine ne olacak?
Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi azletti
Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi azletti Son dakika haberi... CHP’de mahkemeyle göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk hamlesi, partinin üç avukatını görevden almak oldu. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi avukatları Çağlar Çağlayan, Mehmetcan Keysan ve Hazar Kardaş'ı azletti. Karara ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Çağlar Çağlayan, sabah saat 08.30 itibarıyla görevden alındığının kendisine tebliğ edildiğini söyledi.
CHP MYK 'mutlak butlan' kararı sonrası olağanüstü toplandı
CHP MYK 'mutlak butlan' kararı sonrası olağanüstü toplandı CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı ile 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi, her iki kurultay hakkında da 'tedbirli mutlak butlan’ kararı verdi. Gelişmenin ardından CHP MYK olağanüstü toplandı. Öte yandan Özel'in yarın yapılacak İstanbul programı iptal edildi. CHP Genel Merkezi'nin etrafına polis barikatları getirilmeye başlandı.
Mutlak butlan kararı sonrası dolarda son durum ne?
Mutlak butlan kararı sonrası dolarda son durum ne? Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultayını iptal ederek yönetimi Kemal Kılıçdaroğlu’na devretme kararı siyasi belirsizliği tırmandırırken Borsa İstanbul’da yüzde 6’yı aşan kayıplarla işlemler geçici olarak durduruldu. Dolar/TL kurunda yaşanan sınırlı yukarı yönlü hareket dikkat çekti.
‘Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli!’
‘Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli!’ MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen “mutlak butlan” kararına ilişkin açıklama yaptı. CNN Türk canlı yayınına gönderdiği değerlendirmede Bahçeli, "Bunun için öncelikle tarafların sağduyu ile CHP ortak faydasında buluşmak, parçalanmamak, ufalanmamak ve savrulmamak iradesiyle hareket etmesi gerekmektedir. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli” dedi.
'Artık gecesiyle gündüzüyle Genel Merkez'deyiz'
'Artık gecesiyle gündüzüyle Genel Merkez'deyiz' Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı “mutlak butlan” gerekçesiyle iptal etmesinin ardından CHP’de olağanüstü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Özgür Özel, kararı “darbe” olarak nitelendirdi. Özel, karara karşı Genel Merkezi terk etmeyeceğini duyururken halka mücadele çağrısı yaptı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye