CHP'li Ösen’den vergi kanunu tepkisi: 'AKP’nin ekonomiden anladığı sıkı para gevşek maliye politikası'
CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Vergi Kanunu Teklifi görüşmelerinde AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. Ösen, hükümetin vatandaşın yükünü artırırken kamu harcamalarında sınır tanımadığını söyledi. AKP’nin ekonomide savurganlık politikası izlediğini vurguladı.
CHP'li Ösen'den hükümete kanserojen ürün denetimi tepkisi!
Yurtdışından gelen e-ticaret ürünlerinde kanserojen ve alerjen risk iddiaları tartışılıyor. Ticaret Bakanlığı ise yalnızca tüketici şikayetine bağlı denetim uygulandığını açıklarken. CHP’li Seda Kâya Ösen, denetim eksikliğine dikkat çekti.
CHP'den 'pestisit' önergesi: 'Yasaklama planınız var mıdır?'
CHP İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen, tarım ürünlerindeki pestisit kullanımını Meclis gündemine taşıdı. Ösen, denetimsiz kullanımın hem insan sağlığı hem de ihracat açısından risk oluşturduğunu vurguladı. Pestisitlerin kontrol altına alınması için daha kapsamlı düzenlemeler gerektiğini belirtti.
CHP'den Ticaret Bakanlığı'na dış ticaret tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in gündeme taşıdığı denetimsiz ürün ithalatı tartışması büyüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eleştirilere e-ticaret ve gümrük yükünü gerekçe gösterdi. Bolat, firmanın hâlen Türkiye’de temsilcilik açmadığını ve bu nedenle denetim yapılamadığını doğruladı.
CHP'den iktidara 'yanlış ekonomi politikası' çıkışı
CHP’li Seda Kaya Ösen, imalat sanayiinde rekabet gücünün zayıfladığına dikkat çekerek iktidarı uyardı. Ekonomik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen AKP sıralarına seslendi: Eş dost medya patronu olsun diye halkın alın teri peşkeş çekiliyor
İklim Kanunu Teklifi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda söz alan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen, AKP sıralarına; “Eş-dost Medya patronu olsun diye halkın alın terini peşkeş çekiyorsunuz. Ziraat bankası yeniden çiftçilerin olmalı” diyerek tepki gösterdi.
"İttifak için uygun bir iklim yok"
DEVA Partisi İzmir’de 9 ilçede çıkaracağı belediye başkan adaylarını açıklarken İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “ Bir önceki yerel seçime ittifakla girilmişti. Ama bu seçimde birçok parti aday gösterecek. Bu açıdan bence İzmir’de yerelde dengelerin değişeceğini düşünüyorum” dedi.
"Gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim esaslarıyla yetiştirilmeli"
İzmir’deki okullarda imam, Kur’an kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesine tepki gösteren DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen, “Eğitim kurumlarımızda gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli; her türlü eğitim programı bilim, akıl ve teknolojiyi ölçüt almalıdır” dedi.