Ali İsmet Ural

İntihar Timi

08 Aralık 2011 Perşembe
\n\n\n

Galatasaray maça daha iyi hazırlanmış; bu kesin. Yılların birikimini dün geceden çıkarmak için öyle bir ilkyarı oynadılar ki karşılaşmayı da bu bölümde kurtardılar zaten. Fenerbahçe ise bir o kadar kötüydü zorlu derbide. Üst üste inanılmaz hatalar yaptı. Tabii Sarı - Lacivertliler için düşüş dönemi yaşayan bir Fenerbahçe demek yanlış olmaz belki ama bu kadar düşüş de normal değil. Bu göz göre göre intihar demek. İntihar timinin başını da Caner ve Bienvenu çekti. Basit futbolu tercih etmekten çok macera arayışları vardı ki sonra Bilica örneğinde olduğu gibi bu anlayış iki gole mal oldu. Koca ilkyarıda oyunu 2-3 dakika bile olsa Galatasaray sahasına yığamayan bu takımdan bir şey çıkmayacağını Aykut Hoca da anladı ama nafile.

\n

Fırat Aydınus için kaç kez analiz yapıldı. Oyunu kesmeden en uzun süre futbol oynatmak isteyen hakem dediler. Durum böyleyken Fenerbahçe, futbolu bir tarafa bırakıp hep onunla mücadele etti. Volkan da kötü başlasa zaten ilkyarı5 olurdu. Fenerbahçe için derbi az kalsın Arena Faciası olarak tarihe geçiyordu dün gece.

\n

Tamam; sen lidersin, takipçin ile oynuyorsun, evine yenilmeden dönmek istemeni de anlarım. Üç defansif orta saha ile başlaman da normal. Ama kazın ayağı öyle değildi ki. Ankaragücü maçında olduğu gibi bir ara pas ile orta saha teslim oluyor, iş Volkana düşüyordu. Biraz sıksam bu kadar gol yemesine karşın gecenin adamı Volkandı diyeceğim. Ama gecenin iki adamı vardı. Hırsı ve kazanma arzusu ile tarihe Yeter artık demek isteyen Fatih Terim ve çaldığı düdüklerle Her şey futbol içindemek isteyen Fırat Aydınus.

\n

Sonuçta yıllardan hesap sormasını bilen Galatasaray şeytanın bacağını kırmayı başardı demek işin doğrusudur.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları