Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Son Gelişmeler...
Çoğu saftirik yorumcu, yazar terör belasına çare arayan çözüm sürecini baldıran zehri içme, siyasi yaşamına nokta koyma pahasına dirayetli fedakâr Başbakanlarının başlattığını sanıyor.
\nOysa malın sahibi Amerika Birleşik Devletleri!
ABD’de başkanlar, yönetimler gelip geçer, ama ulusal yararları gereği saptadığı orta, uzun vadeli programlar değişmez.
Bu gerçeği görebilmek ve kanıt aramak için devlet arşivlerini karıştırmaya gerek yok.
Şayet çözüm sürecine Türkiye’yi kimin ne zaman zorlamaya başladığını görmek isteyenler varsa, bir zahmet yakın geçmişin gazete koleksiyonlarındaki ABD’nin neler önerdiğini içeren demeç ve haberlere bakıversinler ve sakın şaşırmasınlar:
ABD’nin, sorunun ancak PKK ile görüşmelerle ve elbette pazarlığa başlanmasıyla çözümlenebileceğini önerdiğini ve Türkiye’yi bu planın yaşama geçebilmesini sağlamak için zorlamak amacıyla K. Irak’ı Türk askerine kapattığını...
...terör örgütü ile Kandil’de CIA ajanları aracılığıyla ilişki kurduğunu... bugün sıkı dostluk, işbirliği, hatta politika koşutluğu sergilediğimiz Barzani’yi de bu planın bir parçası durumuna getirdiğini görecekler.
Türkiye’ye bir ay içinde ikinci kez gelen ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin çözüm sürecini değerlendirirken “hükümetin barış süreci çalışmalarını ‘hayranlıkla’ izlediğini ve alkışladığını” içeren demecine hayret etmek ya da ABD’nin, RTE’ye ve başlattığı çözüm sürecine hayranlık ifade eden değerlendirmelere kapılmak ancak budalalara, yalakalara, yandaşlara özgü bir davranıştır.
Dışişleri Bakanı Kerry, bir ay içinde ikinci kez neden geldi Türkiye’ye?
Başkan Obama’nın, Türkiye’nin gazını almak için İsrail’e özür diletmeyi sağlattıktan sonra dışişleri bakanını alelacele göndermesindeki asıl amaç nedir acaba?
Beyaz Saray’da kurgulanan ABD’nin Ortadoğu politikaları gereği önce İsrail’le Türkiye arasındaki buzları eritti.
Başkan Obama, Başbakan RTE ile mayıs ayında Beyaz Saray’da yapacağı görüşmeden önce, Ortadoğu politikalarının yeni yönünü ve işleyişinde Türkiye’nin olası rolünü Ankara’ya iletmek ve Türkiye’nin tepki ve görüşlerini önceden öğrenebilmek için dışişleri bakanını gönderdi.
RTE’nin ABD’nin yeni Ortadoğu politikalarına ne ölçüde katkı sağlamayı vaat ettiğini, mayıs ayında Beyaz Saray’da Başkan Obama ile yapacağı görüşmeden sonra öğreneceğiz.
Tabii ABD medyasında daha önce RTE’nin, yeni Ortadoğu politikasında Kerry aracılığıyla Obama’ya gönderdiği görüşleri ve bu görüşlerin ışığında öne sürdüğü örneğin Filistin ile ilgili koşullar açıklanmazsa...
ABD’nin çözüm sürecine olası katkısı ne olacak veya olabilir mi? Bu sorunun yanıtını önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Bu, şimdilik bir yana, şu sıralar çözüm sürecinin ana damarını teşkil eden teröristlerin Türkiye’yi terk etmeleri sorununun o kadar kolay çözümlenemeyeceğine işaret eden bilgilere geliyor.
İmralı’daki, çekilme koşullarını Kandil’e bildirmiş ama... Kandil adına konuşan Murat Karayılan’ın ağzı pek öyle değil.
İmralı’nın mektubunu Kandil’e götüren ve Karayılan’la bir gün boyunca konuyu görüştüklerini söyleyen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da işin pek kolay olmayacağını söylüyor
Karayılan da “çekilme konusunda örgütü ikna edebilmekte çok zorlandıklarını, hatta teröristlerin bu konuda ‘önderin’ gönderdiği sesli mesaja bile soğuk baktığını, ‘silahsız çekilmeye kadroları ikna etmenin çok daha zor’ olduğunu” içeren demeçler veriyor.
Örgütün silahsız çekilmeyi asla kabul etmeyeceği kesinlik kazanırsa ne olacak?
Meclis’te komisyon kurulması dayatmasına önce PKK’yi meşrulaştırmak istediklerini söyleyerek karşı çıkan RTE, ne yaptı ise yine onu yapacak!
Şayet bir başka çözüm yolu bulunmazsa...
...komisyona hayır dedikten sonra kurulmasını Meclis’e önerdiği gibi, teröristlerin silahlarıyla güvenlik güçlerinin önünden geçerek Türkiye’yi terk etmelerine evet diyecek!
Olmaz olmaz demeyin... Neden olmasın?
RTE ile BDP’nin yazgılarının kesişeceği, çok konuda aynı içerikte görüş bildirecekleri, Öcalan’la devletin aynı kulvara düşeceği, hatta devletin örgütün değişmez şefine postacılık yapacağı hiç aklınıza gelir miydi?
RTE’nin yumuşak karnını keşfettiler. Kimi isteklerini dayatmalarla, tehditle devlete kabul ettiriyorlar... BDP milletvekilleri şayet yeni anayasada Türk milleti ifadesi yer alırsa, “eskiye” yani silahlı çatışma dönemine dönüleceğini söylüyor.
Bu da akla gelmeyecek ama RTE varken başımıza gelmesi olası bir terör dayatması!
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
- Yankı Bağcıoğlu'ndan Suriye uyarısı:
- CHP'li Günaydın'dan Bakan Tekin'e tepki!
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
En Çok Okunan Haberler
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- Esad'a ikinci darbe
- İmamoğlu'ndan Erdoğan'a sert çıkış!
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 6 asker şehit olmuştu