Montella bizi çözmüş!
Ebru Kılıçoğlu
Son Köşe Yazıları

Montella bizi çözmüş!

25.06.2024 04:00
Güncellenme:
Takip Et:

Seveceğiz mi yuhalayacağız mı? Çok değil ayın 18’inde hepsi “Süper kahraman”dı bu millilerin hani? Peki Montella ne olacak? Anlamıyoruz yaptıklarını. Çaba da sarf ediyoruz ama çoğunlukla, aynı cümlede severek başlayıp söverek bitiriyoruz. Sussak olmuyor. Susmasak olmaz!

Ne güzel çözmüş Türkleri oysa ki... Dengeleri korumak için oynatmayacağı oyuncular çağırıyor Milli Takım’a. Tribün “Arda” tezahüratı yapınca manasızca Arda’yı oyuna alıyor. “Belki gol atarız” diye düşündüğünü söylüyor. 3 yemiş bir takım o golü ne yapacak acaba? Milli Takım futbolcuları anlamsız basın toplantısı yapıyor, hiçbir şey demeden çok şey dedikleri... Yelek hadisesi var bir de. Sayfa sayfa açıklamalar geliyor “Yetkili”lerden... Memleketin “Akil” kabul edilen insanları giriyor topa. Herkeste cümleten bir akıl tutulması! Nasıl olacak, nasıl olacak peki?

Valla 1300 yıl önce verilmiş cevap Bilge Kaan tarafından... “Buraya kazıdım” demiş, biliyormuş milletini demek ki... “Derlenip toparlanmanın/ Birlik, beraberliğin/ Dirlik düzenliğin güç, kuvvet ve devlet demek olduğunu/ Ayrılıp parçalanmanın/ Aldanıp dağılmanın ise ölüm demek olduğunu buraya kazıdım./ Siz de bunlara bakarak öğrenin, bilin, anlayın!”

Bakıyoruz... Bakıyoruz da; okumamız işimize geldiği gibi... Küçük (!) bir de eksiğimiz var: “Liyakat”... Kimimiz oturduğu koltuklara layık değiliz, kimimiz de ecdadımıza... Altyapısı olmayan sistemlere üst yapı dikmeye çalışmamız bundandır. “Çözmeyi” değil ilmek ilmek ve hep çözülmeyi tercih etmemiz de... Üst tura çıksak ne çıkmasak ne...

Yazarın Son Yazıları

Mükemmel senaryo

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi yolunda gireceği sınav oldukça zorlu.

Devamını Oku
18.02.2026
Galibiyet keyfi

Eyüpspor karşısında, Okan Buruk’un rakip açısından göz korkutucu kadro güncellemesi, zaten “Olağan favori” olan Galatasaray’ın elini güçlendiriyor.

Devamını Oku
14.02.2026
Beş çayı

Galatasaray’ın puan kaybetmeden yoluna devam etmek, Rizespor’un ise sıralamada yukarılara tırmanmak istediği maçın ilk yarısında puanlar iki tarafa da yakın duruyor ilk başta.

Devamını Oku
09.02.2026
Koltukta rahat

İkinci yarı baskısını iyice artıran Galatasaray, yine bir defans hatasından Icardi ile bir penaltı golü ile skoru dörtleyip koltuğunda rahatça arkasına yaslanıyor

Devamını Oku
02.02.2026
Motivasyon

Karagümrük’ün maçtaki özeti “Defans arkası”.

Devamını Oku
25.01.2026
Bipolar denge

İki Galatasaray var bu sezon.

Devamını Oku
22.01.2026
Hediye

Sezonun “piyangodan çıkan” derbisinde Fenerbahçe daha tutkulu daha konsantre.

Devamını Oku
11.01.2026
Finalist

ilk yarının son düdüğünden önce Eren’in golü izliyor (ki yarısını akıl dolu asisti nedeniyle Icardi’ye yazmak gerekiyor). İkinci yarıda dengeyi yakalamaya çalışan Trabzonspor 55’te Augusto ile cevap veriyor. Ama Yunus ve Icardi; Bordo-Mavililerin final umutlarına engel oluyor.

Devamını Oku
06.01.2026
Mutlusaray

Galatasaray’ın, ilk düdükten son düdüğe; performansını düşürmeden yüksek tempolu, baskılı ve organize bir futbol sergilediği doğru.

Devamını Oku
22.12.2025
Yorgun ve mutlu

Belki maç başlamadan önce, Galatasaray’ın Avrupa yorgunu olması ve birinci kalecinin sakat olması avantaj gibi gözükmüştür Antalyaspor teknik heyetine.

Devamını Oku
14.12.2025
Gel-git

Galatasaray, maçın ilk 45’te, Samsunspor ligin büyüklerinden rahatça puan koparan, dişli takımlardan biri değilmiş, hatta hiç yokmuş gibi oynuyor.

Devamını Oku
06.12.2025
Denge

İstanbul derbilerinden, heyecan, çekişme, güzel futbol beklemeyeli çok oldu... En fazla, “Olay çıkmasa bari” temennisinde bulunabiliyor insan. Maç en azından bu beklentiyi karşılıyor.

Devamını Oku
02.12.2025
Kayıp

Eksik ve tuttuk…

Devamını Oku
26.11.2025
Son kahraman

Galatasaray için maç, klişe bir pembe dizi gibi başlıyor…

Devamını Oku
23.11.2025
Ders!

İki Galatasaray var, Kocelispor deplasmanında. İlk yarıda “Ne de olsa sınıf birincisiyim. Çalışmadan geçerim” rahatlığıyla çıkıyor sahaya. Çabalamıyor, konsantre olmuyor…

Devamını Oku
10.11.2025
Arı kovanı!

Tıpkı, arılar gibi, iki takım da vızır vızır...

Devamını Oku
02.11.2025
Yolunda...

Yorgun Galatasaray, önce vasat bir oyun sergilerken pozisyon yaratma işini tek kişiye; maçın en hırslısı Osimhen’e bırakıyor.

Devamını Oku
27.10.2025
Osi-man

Galatasaray maça, yelkeni rüzgâr dolan bir cruiser gibi başlıyor, ilk on dakika böyle devam ediyor.

Devamını Oku
23.10.2025
Ef-Sane etkisi

Milli maçlar sonrası yorgun ya da Şampiyonlar Ligi öncesi heyecanlı; Galatasaray, normaline göre durgun bir futbol oynuyor.

Devamını Oku
19.10.2025
Denge

Yorgun Galatasaray ve rakibini iyi çalışmış bir Beşiktaş...

Devamını Oku
05.10.2025
Teselli

Sırasıyla Yunus (23), Icardi (45+1) ve Torreira’nın (65) golleri, istikrarlı bir baskının değil yakalanan fırsatlara eklenen kişisel becerilerin ürünü.

Devamını Oku
23.09.2025
Kral kaybederse

Heyecanlı ve tedirgin G.Saray maça bocalayarak başlıyor.

Devamını Oku
19.09.2025
Istıraplı avantaj

Olimpiyat Stadı’nın lanetinden midir, verilen aranın rehavetinden mi bilinmez...

Devamını Oku
14.09.2025
Dört dörtlük

Galatasaray, evinde konuk ettiği Çaykur Rizespor karşısında “dalgalı” bir futbol sergiliyor...

Devamını Oku
31.08.2025
Maçın kahramanı

Galatasaray, geçen sene olduğu gibi bu yıl da “her maça bir kahraman” trendini sürdürüyor. Topla oynama oranının yüzde 70’e varması yanıltıcı olmasın.

Devamını Oku
25.08.2025
Meteor yağmuru

4 dilimi var G.Saray-Karagümrük maçının.

Devamını Oku
16.08.2025
2 eksik 1 yıldız

Gaziantep ile Galatasaray’ın karşı karşıya geldiği sezonun ilk maçının açmazı şu:

Devamını Oku
09.08.2025
Yerine sevemem

Erden Timur, Galatasaray’da yeni bir görev üstlenmeyeceğini açıkladığında, tüm camia endişeyle beklemişti yeni sezonu: Bu futbolcuları kim motive edecek?

Devamını Oku
31.05.2025
Mutluluk selfie’si

Galatasaray, yaşadığı ‘sevinçli telaş’la biraz bocalasa da 26’da Osimhen’in golüyle rahatlıyor.

Devamını Oku
19.05.2025
Yolundan şaşmadı

Yolundan şaşmadı

Devamını Oku
11.05.2025
Birlikte

Birlikte

Devamını Oku
04.05.2025
Tam takım devam

Tam takım devam

Devamını Oku
28.04.2025
Yürüyeduruyor

Yürüyeduruyor

Devamını Oku
23.04.2025
‘Çok’ ile ‘hiç yok’

‘Çok’ ile ‘hiç yok’

Devamını Oku
19.04.2025
Koltuğunda rahat

Koltuğunda rahat

Devamını Oku
12.04.2025
Kadıköy hatırası

Kadıköy hatırası

Devamını Oku
03.04.2025
3 puanın günahı

3 puanın günahı

Devamını Oku
30.03.2025
Taşikardisiz 3 puan

Taşikardisiz 3 puan

Devamını Oku
15.03.2025
Uyuyan dev

Uyuyan dev

Devamını Oku
10.03.2025
Kim kurtuldu?

Kim kurtuldu?

Devamını Oku
03.03.2025