Osman Korkmazel

Hamza Hoca Dopingi!

07 Aralık 2014 Pazar

Hamza Hoca, son 11 yılda Galatasaray’a gelen teknik direktörlerin (Fatih Terim’i ayrı tutuyorum) içinde Sarı - Kırmızılıların gönlünde derin yeri olan Hagi ve kısa süreli Bülent Korkmaz da dahil en avantajlısı. Dün itibarıyla da bunu iddialı bir şekilde yazabilirim. Nedeni, daha TT Arena’ya adımını attığı ilk Eskişehirspor kupa maçında; taraftarın büyük sevgi gösterisiyle karşılaması. Onun ötesi, o maçın öncesinde medyanın büyük bölümünden ve şimdiki yönetim dışında, muhaliflerden de çok yüksek destek alması ve de tabii ki sahadaki oyuncularından. Bu lehte gelişim, bir hoca için ne büyük avantajdır bilir misiniz; avantajın ötesi kendisinde müthiş bir doping etkisi yaratacağı kanaatindeydim.
Hamza Hocada bu dopingin etkisini, eski ekibine karşı duygusallık ön plana çıksa da fazlasıyla gördüm dün gece. Heyecanını ilk dakikalarda yenip, takımını hemen kontrol altına aldı. Basketbol koçunu andırıyordu; her saniye maçın içindeydi. İstikrarlı kadro, fazla değişmeyecek oyun formatı, takım birlikteliği ve yüksek mücadele gücü ise olmazsa olmazları gibi gözüktü. Hele ki ilk yarı oynanan coşkulu futbol, taraftarları da coşturdu. Müthiş desteklediler takımlarını.
Burak’ın gezici ve yüzük kaleye dönük santrforu üstlenmesi, kendine güveni de beraberinde getirdi. Attığı 2 gol de bu mevkiye yerleşmenin ürünüydü. Galatasaray’da dün akşam dikkat edilirse kaptan Selçuk bile tempolu oyuna ayak uydurdu. Hamza Hoca’nın oynatmak istediği çabuk pas, hızlı düşünme ve direk gole gidişi oyuncuları; bir kaç maç sonra ikinci yarının geniş bölümlerine de yayarlarsa, hem kendileri keyif alır hem de taraftarları..
Akhisar Belediyespor, son 5 haftadır 3 puan alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Kırmızı kart da sık sık görmeye başladılar. Buna örnek takımın lideri Bilal Kısa, dün akşam onun olmaması orta merkezde Galatasaray’ı üstün kıldı. Çünkü Saidi, daha çok savunma özellikleriyle bilinen oyuncu, takımı hücuma yöneltecek ve gol pası atacak vasıfta değil. Bilal’in işini yapamayınca ne Gekas ne de Mehmet Akyüz gol sahasında tehlike oluşturamadı ilk yarı. Ancak ikinci yarı Reşit Akçay Hoca kanatlardan Güray ve Ahmet Cebe’yi hücuma yollayınca Akhisar, Galatasaray’ı önce yordu, sonra da rahatsız etmeye başladı. Ve Gekas’la da golü buldular kutluyorum ama gol öncesi Semih’e yapılan faulü, Bülent Yıldırım nasıl atladı şaşırmamak elde değil..



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları