Osman Korkmazel

Futbolcuların Maçı

30 Kasım 2014 Pazar

Hoca yokluğunda, hele hele takımın başına geçen ama mukavelesi olmadığı için ekibini tribünden izleyen hocaya, futbolcular bütün hünerlerini gösterir. Hamza Hamzaoğlu dün akşam bu konumdaydı. Genç hoca, Galatasaray’da neler yapacaklarının notlarını evinde almıştır sanırım... Haliyle Taffarel üstlendi teknik patronluk görevini, Hamza Hoca’ya danıştı mı bilemem ama nihayet Anderlecht hüsranına rağmen Telles (O da 5. yabancı mağduruydu) dışında o maçın kadrosu G.Antep’de sahadaydı. Yorgun gözükmedi Galatasaray, tempoyu yüksek tutan Gaziantepspor’a aynen karşılık verdi. İlk yarı solda Tarık’ın bindirmeleri (Bruma’yı fazla göremedik, dikkat Hamza Hoca seni çok beğeniyordu ama...) etkin olurken Burak’ın aşırdığı kafa vuruşunda, Sneijder’in direği yerinden sökecek vuruşunun gol olmaması şanssızlıktı. Ancak bu bölümde iki Binya kafası ve yakın mesafeli Chibuike mermisi, Muslera’yı fazlaca zorda bıraktı. Şunu de eklemeliyim; Sarı - Kırmızılı futbolcuları özgüven kaplamıştı, tabii buna yeni hocaya ‘Ben hazırım’ gözükmesi de var.
Bruma’nın kulübeye çekilip, Umut’un soldan devamlı içeri kat ederek iç çift santrfor olması, Taffarel adına yerinde bir uygulamaydı. Olcan ile 3 puan gelir miydi? Son 15 dakika çok yüklendiler. 81’de Umut’un kafayı auta vurması, maçın berabere biteceğinin işaretiydi ama golü çok isteyen Burak, partnerini yapamadığını yaparak takımına altın değerinde bir 3 puan aldırdı. Aslında bu 3 puan Burak’ın değil, sahada 14 ter akıtanındır. Gaziantepspor üst üste 3 maç kazanmıştı, geçen hafta deplasmanda T.Konyaspor’a yenilmese; dün geceki maç öncesi Galatasaray’ın 1 puan gerisinde 4. sırada olacaktı.
Okan Buruk kendine özgü bir format edinmiş. Rakibi fazla düşünmüyor, önce kendi takımının ne oynadığına bakıp ona göre maç sistemini futbolcularına enjekte etmeye çalışıyor. Eksiği çoktu özellikle El Yasa ve Muhammet’in olmaması planlarını sekteye uğrattı Okan Hoca’nın. Yine de oyuncuları iyi bir performans ortaya koydular. Sezon başından beri yenilgi tatmadıkları evlerinde, dün akşam da Galatasaray’a karşı belli bölümlerdeüstündüler. Üç as forvet eksikliğinde, net gol fırsatları yakalamaları bunun açık göstergesiydi. Gökhan Süzen’e biraz değineyim, Samet Hoca’nın kulakları çınlasın, Beşiktaş’a ısrarla aldırdı ama oynatmayıp, başka takıma kiraladı. O Gökhan, Gaziantepspor’da bu yıl müthiş oynuyor; dün akşam ben onu her bölgede izlemekten yoruldum ama o yorulmadı. Gaziantep için tek olumsuzluk, bu sezon evinde ilk kez yenilgiyi tatmalarıydı...
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları