Osman Korkmazel

Kanatların Devamlılığı

22 Şubat 2015 Pazar

İstediği oyunun karşılığını ne yazık ki hala alabilmiş değil Hamza Hamzaoğlu. Kadro yapısıyla da fazla oynamamasına karşın çok kolay geçmesi beklenen deplasman Eskişehirspor ve iç saha Balıkesirspor maçlarını da zorlanarak kazandı. Aslında Galatasaray’da yaşanan sıkıntı kanat bölgeleri, Hamza Hoca da biliyor ama bir türlü çözüm bulamıyor... O zaman geçen haftadan akıp, Sivasspor maçına yöneleyim.
Balıkesir karşısında, o 20 dakikalık verimlioyunu bir kenara bırakalım. Önlü-arkalı kanat paylaşımında Tarık-Bruma savunma görevlerinde vasatın üstüne çıkamazken hücum da saman alevi gibiydiler. Olcan-Yasin ise, zaman zaman oyuna renk katarken arzu edilen kıvamda değildiler. Hamza Hoca’nın kurmaylarının birinden edindiğim bilgiyle, görev alan futbolcular Hamzaoğlu’nun isteklerini tam yerine getirse, 70 dakika rakibi alt etmeye yeter de artarmış bile.
Dün akşamki Sivasspor kadrosunun kenar oyuncuları, olması gereken Sabri dışında değişim göstermedi. Sivas’ın meşhur kuru soğuk havası, futbola tempo katmadı. Oyunun 9.dakikasında sağ kenar ortak işbirliği neticesinde, sol kenar Yasin’in golü Hamza Hoca isteğiydi. İlk yarı savunma vazifelerini özellikle de Sabri-Olcan iyi yaptı. Ve devreyi de öyle bitirecekleri gözüküyordu ki, 39. dakikada Aatif’ın golü öncesi yardımcı hakem Orkun Aktaş, (Sezon başından beri hakemlere hiç ilişmedim. İlişmeyecektim de ama kıdemli yardımcı hakem; topa daha yakın Hüseyin ve Koray’ı es geçip, zor görebileceği pozisyona faul verdirtti. Başta Hamza Hoca ve oyuncuların çıldırmasına derinden hak veriyorum) Olcan’ın yaptığı tertemiz harekete faul çaldırdı. Acemi bir yardımcı hakem olsa su götürür de, FIFA’sın be kardeşim.
Melo’nun yokluğunda genelde merkezi Sivasspor’a teslim eden Galatasaray, neyse ki 2. yarıya sinirleri alınmış girdi. Hamit toparlanırken kanatlar verimliliğine devam ediyordu. Bu kez sol kanat işbirliği ve Burak patentli bir gol izledik. Sonrasında Yasin’in yorgunluğunu Telles ile dolduran Hamza Hoca, bu oyuncusunun golüyle de keyiflendi. Evet, İbrahim Akın golü şok etkisi yaptı ama kanatlar devamlılığını dünkü gibi artırırsa hem Galatasaray hem de Hamza Hoca rahatlar...
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları