'Başat' Kim? 'Başbuğ' Kim?

10 Ocak 2012 Salı
\n

\n\n\n

Silivri”, “Ergenekonve Başbuğ sözcükleri insanı Orta Asyaya, Göktürk söylencesine götürüyor!

\n

Orta Asyada düşmanları hile ile Türkleri yenmişler. Onlar da çıkışı olmayan bir ovaya girmişler. Bereketli ovaya Ergenekon adını vermişler. Ancak dört yüzyıl yaşadıkları ovaya sığamaz olmuşlar. Bir bozkurdunve demircinin önderliğinde çıkış yolunu bulup özgürlüklerini elde etmişler. Başlarındaki başkomutana da başbuğ demişler. Bugün de Ergenekonsanıkları, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mehmet İlker Başbuğ ile girişi olan, çıkışı olmayan Silivrideler.

\n

Milliyet gazetesinde önceki gün yayımlanan, 30 Ağustos 2003 tarihli komuta kademesini gösteren resimde 7 general ve amiral var. Dördü Silivride. Aralarında Başbuğ da var. İkisi serbest, biri tutuksuz yargılanıyor. Toplam 140 amiral ve general cezaevinde

\n

***

\n

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi petrol aramaya başlayınca Doğu Akdeniz ısındı. Piri Reis gemisi de Türkiye adına bayrak göstermek üzere denize açıldı, kısa bir süre önce döndü.

\n

İlk kez bir Rum Yönetiminin Savunma Bakanı Dimitris İliadis dün İsraile gitti. Savunma Bakanı Ehud Barak ile savunma işbirliğini öngören anlaşma imzalayacak.

\n

Bugüne değin Türkiye ile ortak askeri tatbikatlar yapan, Türk savaş uçakları ile tanklarını onaran İsraili bir dakika diyerek Rum-Yunan ortaklığına kim itti?

\n

***

\n

Komşularla sıfır sorun dedik. Suriyeyi kendimize düşman ettik, ekonomimize balta vurduk. Akdenizdeki Rus donanmasından bazı savaş gemileri Beşşar Esada destek için cuma günü Suriyenin Tartus limanında demirledi.

\n

***

\n

ABDnin Iraktan çekilmesi ile komşu ülke karıştı. Irak iç savaşa doğru kayıyor. ABDnin Irakta bıraktığı boşluğu İran doldurmasın ve İsraile yönelik bir saldırıda bulunmasın diye Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütünün (KAAÖ) Malatyanın Kürecik ilçesinde füze radar düzeneği kurması Tahranın tepkisine yol açtı.

\n

İran olanca gücü ile atom bombasını gerçekleştirmeye yöneldi. ABD, Birleşmiş Milletlerden Çin ve Rusyanın engellemesi ile İrana yaptırım kararını geçiremedi.

\n

Sonrasında ne oldu? Tahran, geçen hafta 2. uranyum zenginleştirme tesisinin varlığını açıkladı. Atom bombasını yaptık! denmesine az kaldı. ABD, savaş gemilerini önemli petrol çıkış kapısı Hürmüz Boğazına gönderdi.

\n

İran da boğazdan petrol çıkışını engelleyeceğini açıkladı. Bu kararla Irak, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirliklerinin petrol satışı da etkilenmiş olacak.

\n

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta İranın nükleer silah geliştirmesini önleyeceğiz. Bu, kırmızı çizgimizdir. Boğazın kapatılmasına göz yummayacağız tehdidinde bulundu. Türkiyeye İrana yaptırım uygulaması için bastırmaya başladı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Villiam Burns apar topar Ankaraya gönderildi.

\n

Bu ziyaret Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun Tahran ziyaretinden sonra, bir Japon gazetesine İran ile nükleer silah görüşmelerinin Türkiyede yapılacağını söylemesinin ardından gerçekleşti.

\n

Ne var ki Panetta istediği kadar tehdit etsin, Tahrandaki imam bildiğini okuyor. Burnsün Ankarada olduğu sırada İran ordusu -15 derecede kış tatbikatına başladı.

\n

***

\n

Arap baharıgeçmiş, bu kış günlerinde Arapsaçına dönmüştü. Türkiyenin sıfır sorun siyasası izlediği Ortadoğuda soğuk savaş rüzgârları esmeye başladı. Dışarıda durum böyle, ya içeride nasıl?

\n

***

\n

Şırnak Uluderede PKK terorizmini besleyen kaçakçılıkta 35 kişi öldürüldükten sonra Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana açık seçik Rudav adlı Kürt internet sitesine şöyle dedi:

\n

İşin başında özerklik istediğimiz doğrudur; ama bu olaydan sonra Türkiyedeki Kürtler, özerkliğin yetersiz olduğunu düşünüyor. Bana kalırsa Kürtler kendi kaderlerini kendileri tayin etmeliler! Yani?

\n

BDPnin Eşbaşkanı Hakkâri Milletvekili Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özele Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın. Senin kıymetin o kadardır! sözleri ile hakarete yeltendi.

\n

***

\n

140 komutanının cezaevinde olduğu bu koşullar altında Türk Silahlı Kuvvetlerinden yüksek bir moral beklenebilir mi?

\n

***

\n

Fransız Kralı 14. Louisin létat, cest moi (devlet benim)sözünü anımsayalım. AKP, bugün Ben hükümet değil, devletim siyasası uyguluyor.

\n

Türk halkının önemli bölümündeki bellek zayıflığı AKPnin en büyük yardımcısı Bazı patlayıcılar bulundu, Ergenekon yaratıldı. Gazeteciler, bilim insanları, sivil toplum örgütü yöneticileri aşama aşama terörist suçlaması ile tutuklandılar.

\n

İktidara ters düşen bir olay gündem olduğunda, bunu perdelemek için TSK piramidinin alt katmanlarından askerlerin terörist diye Silivriye gönderilmesine başlandı. Son olarak piramidin doruğundaki başbuğ da girilip ancak çıkılamayan Silivriye, Ergenekoncular arasına gönderildi.

\n

***

\n

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ülke cezaevine döndü. İktidar istiyor mahkeme onaylıyor. Bu sürecin nerede biteceği belli değil diyor.

\n

Elli yıldır tüzük-büzük kavgasından başını alamayan CHPliler askerlere uygulanan piramidin tepesine çıkan yola doğru tanı koymalıdırlar. Önce bir tezgâh ile Deniz Baykal, CHPnin başından uzaklaştırıldı.

\n

Türkiyede AKPnin Ben devletim siyasasına en büyük tepki nereden gelmişti? Cumhuriyet Mitingleri ile İzmirden değil mi? Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesinden CHP piramidine de el atıldı.

\n

Neymiş, İzmir Belediyesinde çete varmış. Çetenin başında da Başkan Aziz Kocaoğlu varmış! Hakkında 180 yıl hapis cezası isteniyor. Terörist denilemediği için çete ile suçlanıyor.

\n

***

\n

Genelkurmay Başkanı Özel, PKKliler için Vatandaşımıza terörist diyemeyiz derken, AKP Başbuğu terörist olarak Silivriye gönderebiliyor.

\n

Başbuğ kim? Bu hükümetin Genelkurmay Başkanlığına getirdiği, yedi yıl birlikte çalıştığı, terörle mücadele eden Milli Güvenlik Kurulunun üçüncü adamı, Yüksek Askeri Şûrada Başbakanla yan yana oturan onurlu bir asker. Bu süre içinde hakkında suçlama yok!

\n

Bir TV dizisinde dominant (başat) teyze diye bir kişilik var. Türkiyedeki başat iktidarın bir yanlışlığı var. Terör örgütünün başbuğu Silivriye değil, Abdullah Öcalanın yerine başbuğ terörist diye İmralıya konulmalıdır!

\n

SON DAKİKA: Bu yazı tamamlandıktan sonra Silivri Savcılığınca Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldığı haberi geldi!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları