Cemaatin Gözyaşları!..

14 Haziran 2012 Perşembe
\n

\n

Iıh, yine olmadı, Cemaat Başbakanı yine kandıramadı!..

\n

Siz, tehditleri sökmedi”, “şantajları tutmadışeklinde de okuyabilirsiniz!.. Ancak görünen o ki, Tayyip Beyin canı fena yanmış, bir gün başına örülebilecek çorapların gayet aççık ve seççik biçimde farkına varmış. Öyle ki; daha bir gün önce yardımcısı Bülent Arınçın, hem de Hükümet Sözcüsü sıfatıyla Bu mahkemeleri sınırlandıran bir düzenleme şu anda mevcut değil sözlerini bir çırpıda sıfırlayıverdi ve bu mahkemelerin suyunun ısındığını gayet anlaşılır bir şekilde izah etti:

\n

- Bu mahkemeleri biz kurduk. Çalışması esnasında faydalı olduğu zamanlar oldu. Maalesef zararlı olan anlar oldu.

\n

İşte bu kadar!.. Tamamen kalkabilir mi sorularına ise her şey olabilir! yanıtını verdi. Ehh, Tayyip Beyin Türkçesiyle bakarsak en azından büyük ölçüde tırpangeliyor diyebiliriz! Bu durumdaBülent Arınç ne yaparsorusu gelebilir aklınıza..

\n

- Büyük olasılıkla en iyi yaptığı şeyi yapar, ağlar...

\n

***

\n

Diğer didişmeleri boş verin, 7 Şubatı başlangıç olarak alalım...

\n

Bir özel yetkili savcının, aniden MİT Müsteşarı Hakan Fidanla birlikte beş çalışanışüphelisıfatıyla sorguya çağırması ortalığı karıştırmıştı. PKK ileOslo görüşmeleriesnasında Başbakanımızın özel temsilcisi olarak buradayım diyen müsteşar Fidan bu çağrıya uymadı, tabiiBaşbakanınıntalimatıyla!.. Ardından başdöndürücü bir hızla MİT müsteşarı dahil başbakanın görevlendirdiği üst düzey memurlar hakkında yapılacak soruşturmaları bizzat başbakanın iznine bağlayan tek madde, TBMMde yasaya ekleniverdi.

\n

Sonra ne oldu?.. Gayet basit; bu mahkemeleri, F tipi örgütlenmenin etkisinden bütünüyle soyutlayacak yasal düzenleme tasarlandı, hem de Adalet Bakanlığında değil, Tayyip Beyin gözetiminde Başbakanlıkta!..

\n

Bu durum cemaati, cemaatin silahşörlerini, tetikçilerini, bendelerini fena halde kaygılandırdı, bir o kadar da öfkelendirdi. Aman Tanrım, neler yazmadılar ki; toz dumanın arasında ne tehdit kaldı ne şantaj, ne yalan kaldı ne dolan, ne şeref kaldı ne haysiyet!..

\n

Yazdıklarını okurken bu zevat adına benim yüzüme ateş bastı, ben onların adına yerin dibine girdim ama onlar tınmadılar bile. Belirli odaklardan servis edilen, adına da belgedenilen kâğıt parçalarına dayanarak, çökmüş davaların yıllardır içerde tutulan sanıklarını bir kez daha utanmazca suçladılar. Bu mahkemeler kaldırılırsa nasıl darbe olacağıüzerine öcü hikâyeleri kaleme aldılar. İnternete servis edilen ne idüğü belirsiz dinleme kasetleri üzerinden Bakın dışarı çıkarlarsa çoluk çocuğa varana dek intikam alacaklar kampanyasına giriştiler. Etkili olamayınca bizzat Başbakana yöneldiler, açıkça tehdit etmeye, gözdağı vermeye başladılar. Örnek çok; ama ben en çok bu cenahın sözcüsü konumundaki Hüseyin Gülercenin şu sözlerine bayıldım:

\n

...Cuntacılarda oyun çoktur. Başkaları ile el ele tutuşurken, vefalı ellerden uzaklaşılırsa, geri dönülmez bir akşamın ufkuna yürümek de var. Süreci yumuşatarak atlatalımderken, vesayetçilerin oyununa gelmek de var...

\n

Nasıl ama?! Ne kadar nazik, ne denli hassas değil mi? Cemaat literatüründe Okşayarak dövmekdiye buna diyorlar herhalde. Bir de Yeditepe Üniversitesinin yeni öğretim görevlisi, polislikten ayrılma The Taraf yazarı Emre(ullah) Uslunun, MİT krizini tetikleyen ifade olarak ortaya attığı çok vahim bir iddia var:

\n

- Güneydoğuda görev yapan askerler ve polisler savaş suçlusu olarak yargılanacaklar!..

\n

Uslu, bu şartın MİT-PKK mutabakatında yer aldığını savunarak Başbakana, Mert ol, talimatı sen verdiysen açıkla, vermediysen neyi, kimi savunuyorsun sorusunu yöneltiyor. Bu iddia mutlaka yanıtlanmalı, varsabu açık ihanetortaya çıkmalı ve bedeli ödetilmelidir. Ancak bu zata da sormak farzdır:

\n

- Bu kadar zamandır neden bu bilginin üzerinde kuluçkaya yattın be adam, biraz mert olsana!..

\n

Not: Bu yazımın ardından yargıda sıkı bir deprem oldu. Cemaat şimdi hıçkırarak ağlıyordur!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları