Türkiye'nin Gurur Tablosu!..

04 Ekim 2012 Perşembe
\n

Kasım 1997...

\n

Susurluk çetesine mensup olmakla suçlanan üç Özel Harekât polisi serbest bırakıldı... Onlar, Susurluk davasında tutuklu kalan son üç sanıktı. Tahliye edilen polisler, cezaevinin önünde lüks araçlar ve bir düzine koyunla karşılandı... Koyunlar, tekbir getirilerek kurban edildi.. Kurbanların kanı kahramanların alnına sürüldü.. Ardından kalabalık hep bir ağızdan haykırdı:

\n

-Türkiye sizinle gurur duyuyor!..

\n

Bu kahramanlardan biri, yıllar sonra Vicdan azabı çekiyorum, en az bin kişiyi infaz ettik diye savcılığa başvuran Özel Harekâtçı Ayhan Çarkındı... Zaten, Türkiyenin en karanlık yıllarını anlatan sayfalar, bol miktarda kahramanladoludur!.. Hatta, bu ülkeye başbakanlık yapmış, yapabilmiş Tansu Çiller, bu sıfatla da yetinmemiş, bu arkadaşları daha yüksek bir nişanla taltif etmişti:

\n

-Şerefli kahramanlar!..

\n

***

\n

Yıllar, bu güzelim ve kahredici ülkemde pek çok şeyi değiştirdi...

\n

Doğal olarak kahramanlarıncinsi, boyu, milliyeti de değişti... Son şerefli kahraman 30 Eylülde AKP kongresinde boy gösterdi.. Türkiye seninle gurur duyuyor tezahüratları arasında kürsüye geldi ve şunları söyledi:

\n

-Türk-Kürt ya da herhangi bir gencin kanının dökülmesi bizi acıtıyor... Birbirimizin kanını dökecek duruma geliyorsak, bu gerçekten çok acıdır... Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkiler 12 milyar dolar civarındadır. Gördüğümüz gibi Ortadoğuda gerçekten büyük değişimler yaşanıyor. Kendi özgürlükleri için mücadele veren güçleri bütün kalbimizle destekliyoruz. Suriye halkının özgürlük mücadelesini canı gönülden destekliyoruz...

\n

Özgürlük mücadelesi veren güçleri selamlayıp, araya 12 milyar dolarlık ticaretiustalıkla yerleştiren ve aynı tezahürat seli içinde yerine dönen kahramanarkadaşı tanıyalım:

\n

-Molla Mustafanın oğlu Mesud Barzani. Hani, 2007de onlarca evladımız Kuzey Iraktan sızan teröristler tarafından şehit edildiğinde ve sınır ötesi harekât seçeneği konuşulmaya başlandığında, Sınırı geçerseniz, savaş anlamına gelir, karşılık veririz diyen kahraman!Türkler Kuzey Iraka karışırsa, ben de Diyarbakıra karışırım diyen yiğit!..

\n

Peki, bu aslan parçası bu sözcükleri çiğnediğinde ne olmuştu?.. Tayyip Bey köpürmüş, gürlemişti:

\n

-Barzani haddini aştı, muhatabımız olamaz, PKKye yataklık yapıyor...

\n

Kongrede Barzani ile sarmaş dolaş, kuzu sarması halini görünce en nihayet Tayyip Beyin ne demek istediğini gayet iyi anladım...

\n

-Pek yakışmışlardı!..

\n

***

\n

Tabii, kongreye katılan diğer gurur verici figürleri atlamayalım, haksızlık olur..

\n

-Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi: Müslüman Kardeşler örgütünden Mısır cumhurbaşkanlığına seçildi. Tayyip Beyi yürekten övdü, bol alkışla birlikte ölümüne ihtiyacı olan 1 milyar dolar krediyi kaptı gitti!..

\n

-Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal: En az Tayyip Bey kadar alkış alarak geldiği kürsüde, Sadece bir Türk lider değilsin. Artık İslam âleminde de lidersin deyince ortalık yıkıldı. Geçen sefer geldiğinde Tayyip Bey kendisiyle karşılaşmamak için, Esenboğa yolu üzerindeki mobilya fabrikasına girivermişti, oradan hatırlayacaksınız...

\n

-Tarık Haşimi: Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısıydı. Şimdi katliamlar düzenlemek, birçok cinayete azmettirmek suçlarından idam mahkûmu. Başbakanın konuğu olarak Türkiyede saklanıyor! Iraklı Şii lider Beni Sadr ve Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfinin delegasyonu onu görünce ortamı terk ediverdiler!..

\n

İşte geldiğimiz noktada Türkiyenin son gurur tablosu böyle... Haa, unutmadan, eski Almanya Başbakanı ve yıllık 250 bin Avro ile Rusya devlet kontrollü enerji şirketi Gazproma danışman olan Gerhard Schröder dışında Batı cenahından ilaç niyetine bir Tanrının kulu yoktu...

\n

-Demek ki 2023 hedefi gayet belli, yetmez ama evetçilere duyurulur!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları