Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji eGazete Resmi İlanlar
USD 39,68
EUR 45,58
GBP 53,59
BTC 4.073.352,05
gram-altin 4.285,30
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Burçak Şener
Haziran sofrası: Hafiflik ve denge arasında Haziran sofrası: Hafiflik ve denge arasında Yaz mevsimiyle birlikte gelen hafifleme arzusu, sofralarda yeni alışkanlıklara kapı aralıyor. Ancak konu yalnızca zayıflamak değil mevsimle uyumlu, dengeli ve alışkanlığa dönüşebilecek bir tabak hazırlamak. Haziran mutfağını bedenle barışık bir ritüele dönüştürmek için neler yapılabilir, gelin birlikte bakalım. Afiyetle…
Gastronominin yeni rotası: Soylulaştırılmış sokak tatları Gastronominin yeni rotası: Soylulaştırılmış sokak tatları Sokak Lezzetleri artık yalnızca ayaküstü atıştırılan hızlı yemekler olmaktan çıkıyor. Şeflerin usta dokunuşlarıyla yeniden yorumlanan, rafine ve heyecan verici gastronomik deneyimlere dönüşüyor. Hem tanıdık, hem sofistike, hem de ulaşılabilir…
Sürdürülebilirlik artık bir akım değil direniş biçimi Sürdürülebilirlik artık bir akım değil direniş biçimi Türkiye’nin Michelin yıldızlı ilk kadın şefi: Şef Zeynep Pınar Taşdemir! Sadece yemek değil, bir sistem inşa ediyor. Ezberleri bozan, önyargılara kafa tutan ve gastronomideki dönüşümün tam merkezinde duran bir isim: Araka’nın kurucusu şef Taşdemir, kendi yolunu çizerken adeta sektöre yeni bir rota belirliyor. Lezzetin olduğu kadar cesaretin, sadeliğin ve istikrarın da peşinde.
Mutfağa genç dokunuş: Köklerden dünyaya... Mutfağa genç dokunuş: Köklerden dünyaya... Genç Türk şefler, gelenekten aldıkları esini çağdaş mutfakla buluşturarak Türk gastronomisini dünyaya tanıtıyor. Yeni kuşak şefler, Türk mutfağının yalnızca kebaptan ibaret olmadığını dünyaya anlatmak için sahnede.
Ağızda doygunluk, damakta derinlik, beyinde haz! Ağızda doygunluk, damakta derinlik, beyinde haz! Umami! Başrollerini Öykü Karayel ve Burak Deniz’in oynadığı film ile çokça duyduk bu kelimeyi. Peki nedir umami? Genellikle tatlı, ekşi, tuzlu ve acı ile birlikte beşinci tat olarak tanımlanır. 20. yüzyılın başlarında Japon kimyager Kikunae Ikeda tarafından keşfedilen umami, o zamandan beri mutfak dünyasının tanınmış ve ayrılmaz bir bileşeni oldu. Gelin bu tada biraz daha yakından bakalım, afiyetle…
'Kimliğimizin değerlerinden biri' 'Kimliğimizin değerlerinden biri' Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, gastronomi festivalleri ve yenilikçi projelerle Çeşme’nin mutfak kültürünü küresel arenada duyurmayı amaçlıyor. Çeşme, artık sadece deniziyle değil, mutfağıyla da dünyada konuşulacak!
Gastronomi mitleri: Mutfakta safsataya son! Gastronomi mitleri: Mutfakta safsataya son! Balıkla yoğurt yenmez mi? Tuzlu su daha geç mi kaynar? Mutfak alışkanlıkları son dönemde her ne kadar bilimsel verilerle zenginleşse de bir çoğumuz hâlâ büyüklerimizden gelen alışkanlıkları sürdürüyor. Bu alışkanlıkların bir kısmı mutfak sanatları alanında “kadim bilgiler” statüsünde olsa da bir kısmı tamamen safsatadan ibaret.
Mutfakta ısraf karşıtı yöntemler Mutfakta ısraf karşıtı yöntemler Bilinçli tüketim, yalnızca bireysel seçim değil toplumsal dönüşümün de anahtarı. Gereksiz harcamalardan kaçınmak, ısrafı önlemek ve yerel üretimi desteklemek ekonomik ve sosyal dayanışmanın en güçlü yollarından. Bugün mutfaklarımızda bunu nasıl yapabileceğimize beraber bakalım. Afiyetle...
Şef Ömür Akkor ile geleneksel tatların peşinde lezzet sohbeti Şef Ömür Akkor ile geleneksel tatların peşinde lezzet sohbeti Mutfaktaki esin kaynağını Anadolu’nun bitmek tükenmek bilmeyen doğal lezzetlerinden alan şef Ömür Akkor, yemek yapmayı sırf lezzet değil aynı zamanda kültür aktarımı olarak da görüyor. Bu yüzden Türk mutfak geleneklerini yaşatmak ve yaymak için çalışıyor. Elbette ramazan sofraları için hazırladığı özel tarifler ve mönüler de bu misyonunun içinde yer alıyor.
Ramazan mutfağında doğru beslenme: Sahurda lifli besinler tüketin Ramazan mutfağında doğru beslenme: Sahurda lifli besinler tüketin Oruç tutarken sahuru atlamamak, lifli gıdalar tüketmek ve tuz ile şekerden uzak durmak önemli.
AYIN GASTRONOMİ AKIMI: Glütensiz Beslenme Yolculuğu AYIN GASTRONOMİ AKIMI: Glütensiz Beslenme Yolculuğu Son yıllarda gastronomi dünyasında glütensiz beslenme giderek daha fazla ilgi görüyor.
GIDANI TANI: Pancar GIDANI TANI: Pancar Latince adı beta vulgaris olan bu kök sebzenin tarihi, Akdeniz kıyılarında yabani bir bitki olarak başlamış, zamanla antik Roma mutfağına kadar uzanmış.
Kendi yolunu çizen bir gastronomi tutkunu Kendi yolunu çizen bir gastronomi tutkunu MasterChef Türkiye’de iddialı sözleriyle dikkat çekti, Michelin Yeşil Yıldızı ile Türk mutfağının sürdürülebilirlik vizyonuna katkıda bulundu. Bodrum’da kurduğu Mezra Yalıkavak ile yerel malzemeleri küresel sahneye taşıyan Serhat Doğramacı, yalnızca bir şef değil, aynı zamanda mutfakta yeni yaklaşımlar geliştiren bir isim. Doğramacı ile mutfağa adanmış bir hayatı, gastronomideki değişen dinamikleri ve gelecek planlarını konuştuk.
Sırrı hamurunda saklı Sırrı hamurunda saklı Binbir malzeme ve bin bir pişirme çeşidiyle dünyanın en sevilen lezzetleri arasında yer alan pizza aynı zamanda kültürel bir fenomen. Her zaman paylaşılan ve tadına hiç doyulamayan bu lezzetin zaman içinde geçirdiği evrimde ise hamurundaki çeşitlemeler ve farklı pişirme anlayışları önemli rol oynuyor. Gelin geçmişten bugün ve geleceğe doğru pizza ekseninde bir yolculuğa çıkalım. Afiyetle...
Gıdanın İzinde: Pazı Gıdanın İzinde: Pazı Tarihi Antik Yunan ve Roma dönemine kadar uzanan pazı, mutfakların sessiz yıldızlarından biri.
'Çok seviyorum' 'Çok seviyorum' İstanbul’da görev yapan İtalya Başkonsolosu Elena Clemente, diplomasi kariyerinin yanı sıra gastronomiye duyduğu tutkuyla da biliniyor. Clemente ile Türk ve İtalyan mutfaklarının tarihsel köklerinden modern gastronomi anlayışına uzanan bir sohbet gerçekleştirdik. Clemente, gastronominin diplomasideki yerini ve sofra kültürlerinin ortak noktalarını; kültürler ve insanlar arasındaki bağları güçlendiren bir diplomasi aracı olarak nasıl değerlendirilebileceğini samimi bir şekilde anlatıyor.
Doğadan sofraya balın hikâyesi Doğadan sofraya balın hikâyesi Eski çağlardan beri insanlığın sofrasında bulunan ve şifası ile bilinen balın evimize geliş öyküsü doğanın mucizevi işleyişini bize yeniden anımsatıyor.
Türk mutfağının 7 harikası Türk mutfağının 7 harikası Küresel gastronomi veritabanının 2024 listelerinde Türk lezzetleri öne çıkarken sıralamaya ilişkin yorumlar da tartışma yarattı.
Son dakikacılar için yılbaşı rehberi Son dakikacılar için yılbaşı rehberi Yeni yılın ilk dakikalarını nerede karşılayacağınız konusunda hâlâ kararsız mısınız? Kentin ışıl ışıl sokaklarında, her köşesi ayrı bir heyecan sunan mekânlarda unutulmaz bir geceye hazır olun. Şef dokunuşlarıyla hazırlanan özel yılbaşı mönüleri, DJ performansları, manzarasında ışıltılı kutlamalar ve bol kahkahalı partiler… Bu yılbaşında geç kaldığınızı düşünüyorsanız sizin için kentin nabzını tuttuk ve gurme lezzetleri merkezine alan dört mekânı yakın markaja aldık! Afiyetle…
Gıdanın izinde: Havuç Gıdanın izinde: Havuç Tatlıdan tuzluya, çiğden pişmişe kadar farklı şekillerde kullanılan bu sebze, dört mevsim sofralarımızı renklendiriyor.
Sınırları aşan tatlar Sınırları aşan tatlar Asya ve Güney Amerika mutfaklarının harmanlanması, menülere bambaşka bir boyut kazandırıyor bu sıralar.
Masadaki Senfoni: Ses, ışık ve koku Masadaki Senfoni: Ses, ışık ve koku Masada oturduğunuzda tabağınızdan yükselen buhar, burnunuza gelen kokular, tabaktaki renklerin ahengi, yemeğin çıtırtısı… Bütün bunlar, gastronominin duyusal boyutunun bir parçası. Ses, ışık ve koku gibi unsurların yemeğin tadına etkisini hiç düşündünüz mü? Yemek yeme deneyimini dönüştüren ve unutulmaz kılan bu üç etkene ne kadar dikkat ediyoruz? Gelin, bu üç faktörün sofralarımıza kattığı büyük etkiyi birlikte keşfedelim.
Şef Hazer Amani'den lezzetli yılbaşı sofraları için öneriler Şef Hazer Amani'den lezzetli yılbaşı sofraları için öneriler Evlerde yılbaşı hazırlıkları şimdiden başladı. Şef Hazer Amani yeni yıl gecesi kurulacak sofralarda lezzeti öne çıkaracak, israfı azaltacak ve geceye keyif katacak önerilere bulundu.
İtalya’nın şans keki İtalya’nın şans keki Yılın en büyülü zamanı geldi! Aralık ayı boyunca yapılacaklar listesiyle meşgul bir zihinle ve içimizde her şeyin daha güzel olacağına yönelik umutlarla yeni yılı karşılamaya hazırlanıyoruz. Mutfakta da bazen aynı duygular yaşanır, öyle tarifler vardır ki mutluluk ve umutla özdeşleşir. İşte size böyle bir tariften söz etmek istiyorum: Panettone. Bu yazıda, İtalyanların geleneksel yılbaşı kekini yakından tanıyacağız. Afiyetle...
Türk kahveli kurabiye tarifi Türk kahveli kurabiye tarifi Afiyet olsun...
Galataport Paket Postanesi’nde 15 Şubat 2025 tarihine kadar gezilebilir Galataport Paket Postanesi’nde 15 Şubat 2025 tarihine kadar gezilebilir Kurukahveci Mehmet Efendi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nü, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde “Hakiki Kahve Keyfi” sergisiyle kutlayacak.
Tüccar ve diplomatik heyetler aracılığıyla kahve, Avrupa’da yolculuğa çıkmış ve ‘Türk usulü kahve’ adıyla anılmaya başlamış Tüccar ve diplomatik heyetler aracılığıyla kahve, Avrupa’da yolculuğa çıkmış ve ‘Türk usulü kahve’ adıyla anılmaya başlamış Bugün “5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü” ve bu özel gün, Türk kahvesinin eşsiz lezzet mirasını bir kez daha hatırlatıyor. Telvesinde tarih, köpüğünde zarafet saklı olan bu büyülü içeceğin, asırlara yayılan hikâyesine doğru sıcak bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Kendinize bir fincan Türk kahvesi hazırladıysanız sizi yazının kalanına davet ediyorum, zira yazıyı okurken canınız çekebilir! Afiyetle.
İçimizi ısıtan lezzet: Çikolata İçimizi ısıtan lezzet: Çikolata Çikolatanın tam olarak ne zaman keşfedildiğini kesin olarak belirtmek zor ancak en başından beri ona çok değer verildiğine kesinlikle eminiz. Soğuklar kendini göstermeye başladığına ve sıcak çikolata da yeniden sahneye çıktığına göre onu daha yakından tanıyalım.
Ayın gastronomi akımı: Yavaş yemek hareketi Ayın gastronomi akımı: Yavaş yemek hareketi Hızla tüketilen hazır yiyecekler, ayakta yenen öğünler ve lezzet yerine pratikliğe öncelik veren bir kültür, yemekle olan bağımızı zayıflatmaya başladı. Ancak tam da bu hızın ortasında, “yavaş yemek hareketi” gibi bir karşı duruş ortaya çıktı.

En Çok Okunanlar

CHP zirvede, üçüncü parti değişti!
CHP zirvede, üçüncü parti değişti! PİAR Araştırma’nın yayımladığı son seçim anketinde, CHP’nin zirvede yerini oylarını artırarak korumaya devam ettiği görüldü. Öte yandan, anket sonucunda MHP’nin yüzde 8.9 ile üçüncü sırada olduğu aktarıldı.
İsrail kaç gün daha dayanabilir?
İsrail kaç gün daha dayanabilir? İsrail ordusu, İran füzelerinin büyük bir kısmını durdurduğunu öne sürse de savaşın başından bu yana kayıtlara geçen milyarlarca dolarlık savunma faturası, İsrail için savaşı her geçen gün daha da sürdürülemez hale getiriyor. Art arda gelen saldırılar, başta askeri tesisler olmak üzere Tel Aviv’in kalbini vururken İsrail bir kez daha umutlu gözlerle ABD Başkanı Donald Trump'ın iki dudağının arasından çıkacak 'İran'a müdahale' kararını bekliyor.
İBB, yandaş vakıflara verilen 3 yurt binasını geri aldı!
İBB, yandaş vakıflara verilen 3 yurt binasını geri aldı! İBB Meclisi, TBMM’nin belediyelerin öğrenci yurdu açma yetkisi kaldırarak bakanlıklara verdiği gün AKP döneminde yandaş vakıflara verilen üç yurt binasını tekrar İBB’ye kazandırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Beyoğlu’ndaki bir kültür merkezi de geçen ay Vakıflar Genel Müdürlüğü kararıyla boşaltılan Beyoğlu’ndaki Terra Santa Manastırı’nın yerine kullanılmak üzere Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.
CHP'li Burhanettin Bulut'tan sert yanıt!
CHP'li Burhanettin Bulut'tan sert yanıt! İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP'nin sosyal medya hesaplarından bazı televizyon kanalları için boykot çağrısı yapılmasına tepki gösterdi. CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Fahrettin Altun'a yanıt verdi.
Özgür Özel'den ilk açıklama!
Özgür Özel'den ilk açıklama! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan, ifadeye çağrıldı. Pehlivan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmişti. Mehmet Pehlivan tutuklandı. CHP lideri Özel, Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki göstererek videolu bir paylaşım yaptı.
Erdoğan ve Bahçeli’ye dikkat çeken yanıt!
Erdoğan ve Bahçeli’ye dikkat çeken yanıt! 30 Haziran’daki davaya ilişkin olası kayyum ve butlan kararını tanımayacağını söyleyen Özgür Özel, “Parti de genel başkan da dimdik ayakta” mesajını verdi. Erdoğan’ın “Safları sıklaştıralım” çıkışına yanıt veren Özel, “İç cepheyi tahkim etmenin uzmanı biziz” dedi.
Rusya'dan 'Hamaney' resti!
Rusya'dan 'Hamaney' resti! Kremlin Sözcüsü Peskov, İran'da rejim değişikliği zorlamasının kabul edilemeyeceğini ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e olası bir suikastin "Pandora'nın kutusunu açacağını" ifade etti.
Tel Aviv'de büyükelçiye saldırı girişimi!
Tel Aviv'de büyükelçiye saldırı girişimi! İsrail'in Tel Aviv kentinde, Norveç’in İsrail Büyükelçisi Per Egil Selvaag’ın konutunda el bombası patladı. İsrail Dışişleri Bakanı saldırıyı “tehlikeli bir suç” olarak nitelendirdi. Norveç elçiliği güvenlik gerekçesiyle kapalıydı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye