Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.178,72
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Merkezi yönetim bütçesi
Hazine’de 10 aylık bütçe açığı şoku: Toplam açık 1 trilyon TL’yi geçti! Hazine’de 10 aylık bütçe açığı şoku: Toplam açık 1 trilyon TL’yi geçti! Merkezi yönetim bütçesi ekim ayında dev açık verdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bütçe gelirleri ve giderlerindeki gelişmeleri açıkladı. Ocak-ekim dönemindeki bütçe dengesi de dikkatle takip ediliyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan bütçe açıklaması! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan bütçe açıklaması! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisine dair orta vadeli büyüme ve enflasyon hedeflerini paylaştı. Yılmaz'ın açıkladığı bütçe ve ihracat planlamasında öncelikli alanlar eğitim, savunma ve afetlere hazırlık oldu.
Merkezi yönetim bütçesinde dev açık: 250 milyar TL'yi aştı! Merkezi yönetim bütçesinde dev açık: 250 milyar TL'yi aştı! Merkezi yönetim bütçesinin mart ayındaki sonuçları, giderlerin önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Bütçe açığı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yükseldi. Bu dönemde faiz dışı giderlerde de belirgin bir artış gözlemlendi.
Geçen yılı ikiye katladı Geçen yılı ikiye katladı 2025 yılı Şubat ayında merkezi yönetim bütçesi, geçen yılın aynı dönemine göre iki kat artarak 310,1 milyar TL açık verdi.
Merkezi yönetim 2025 bütçesi: Hangi kurumlar ne kadar pay aldı? Merkezi yönetim 2025 bütçesi: Hangi kurumlar ne kadar pay aldı? 2025 Merkezi Yönetim Bütçesi açıklandı. Yeni yılda merkezi yönetime toplam 16 trilyon lira ödenek tahsis edildi. Hangi kurumların ne kadar bütçe alacağı ise netleşti.
Virgül elletmediler Virgül elletmediler Muhalefetin, ek öğretmen ataması, kamu özel işbirliği projeleri kapsamında şirketlere verilecek garanti tutarlarının netleştirilmesi, emekli ikramiyelerinin düzeltilmesi dahil tüm önergeleri reddedildi.
Hazine bütçe uygulama sonuçlarında dev açık: Yıl sonu beklentisi artıyor Hazine bütçe uygulama sonuçlarında dev açık: Yıl sonu beklentisi artıyor Hazine ve Maliye Bakanlığı ekim ayına ait bütçe uygulama sonuçlarını paylaştı. Yayımlanan verilere göre ekim ayında merkezi yönetim bütçesi açık vermeye devam ediyor.
Koruyucuya kısıtlı bütçe Koruyucuya kısıtlı bütçe 2024’te 732 milyon 562 bin TL olan Sağlık Bakanlığı bütçesinin, 2025’te yüzde 39 artışla 1 milyar 20 milyon 317 bin TL’ye yükselmesi öngörülüyor.
2025 merkezi yönetim bütçesi ayrıntıları perşembe günü açıklanacak 2025 merkezi yönetim bütçesi ayrıntıları perşembe günü açıklanacak 2025 yılı merkezi yönetim bütçesinin detayları, Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak bilgilendirme toplantısıyla açıklanacak.
Merkezi yönetim bütçe açığı açıklandı: Toplam açık 1 trilyon TL'yi aştı! Merkezi yönetim bütçe açığı açıklandı: Toplam açık 1 trilyon TL'yi aştı! 2024 yılı ocak-eylül döneminde merkezi yönetim bütçe açığı 1 trilyon 74 milyar TL olarak gerçekleşti. Eylül ayında bütçe dengesi 100,5 milyar TL açık verirken, faiz dışı denge 48,2 milyar TL fazla kaydedildi. Ocak-eylül döneminde toplam giderler 7,16 trilyon TL, bütçe gelirleri ise 6,08 trilyon TL seviyesinde kaldı.
Bakanlık açıkladı Bakanlık açıkladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, ağustos ayında merkezi yönetim bütçesinin 129,6 milyar lira, ocak-ağustos döneminde ise 973,5 milyar lira açık verdiğini açıkladı.
AR-GE'ye 98 milyar lira harcandı AR-GE'ye 98 milyar lira harcandı Türkiye'de merkezi yönetim bütçesinden araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetleri için geçen yıl 98 milyar 737 milyon lira harcama yapıldı.
Bütçe 6 ay sonra fazla verdi Bütçe 6 ay sonra fazla verdi Türkiye'nin merkezi yönetim bütçe gelirleri mayısta 1 trilyon 7 milyar 136 milyon lira, giderleri 787 milyar 728 milyon lira oldu. Bütçe mayısta 219 milyar 409 milyon lira fazla verdi. Böylelikle kasımdan bu yana ilk kez bütçe fazla vermiş oldu. Ocak-mayıs döneminde 471 milyar 903 milyon lira açık kayıtlara geçti.
Gelirler iki kat arttı ama... Gelirler iki kat arttı ama... Türkiye'nin merkezi yönetim bütçe gelirleri nisanda 595 milyar 813 milyon lira, giderleri 773 milyar 643 milyon lira oldu. Bütçe ocak-nisan döneminde ise 691 milyar 312 milyon lira açık verdi.
Her 100 liralık bütçe harcamasının 24 lirası borç Her 100 liralık bütçe harcamasının 24 lirası borç CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Türkiye’nin her 100 liralık bütçe harcamasının yaklaşık 24 lirasını borçlanarak karşılamak zorunda olduğu bir noktaya getirildiğini söyledi. Arpacı, “AKP iktidarının, iktidar yılları boyunca kamu kaynaklarını gerekli olup olmadığına bakmadan yandaşlarına aktarmaya yönelik politikaları ve özellikle 2017 yılından başlayarak referandum ve seçim kazanmak için kamu kaynaklarını sorumsuz bir şekilde harcaması bizi bu hale getirdi. Sorumsuzluğun acı faturasını, ceremesini ise halk çekiyor” dedi
Seçim öncesi bütçe 153,8 milyar TL açık verdi Seçim öncesi bütçe 153,8 milyar TL açık verdi Merkezi yönetim bütçesi şubat ayında 153,8 milyar TL açık verdi. Yılın ilk iki ayındaki bütçe açığı 304,5 milyar TL'ye ulaştı.
“Milletin parasını har vurup harman savuruyorlar” “Milletin parasını har vurup harman savuruyorlar” CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, AKP iktidarının yerel seçimler için seçim ekonomisini devreye soktuğunu belirterek 2024 yılının Ocak ayında bütçe açığının 150 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Arpacı, “Bu bütçe açığı, AKP iktidarının yandaş müteahhitlere, para babalarına ve yandaşlarına milletin cebinden alarak verdiği paralardan kaynaklanmaktadır. Milletin parasını har vurup harman savuruyorlar. Yarın, bu bütçe açığının ceremesini vatandaşımıza artan vergilerle ödetecekler” dedi.
CHP’li Arpacı: 2024’te 2,6 trilyonluk yeni bir rekor açık verilecek! CHP’li Arpacı: 2024’te 2,6 trilyonluk yeni bir rekor açık verilecek! CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, AKP iktidarının mali disiplinden uzaklaştığını belirterek, “Merkezi Yönetim Bütçesi, 2023 yılını 1 trilyon 375 milyar liralık rekor bir açıkla tamamladı. Bütçe açığında 2024 yılında da 2 trilyon 650 milyar liralık yeni bir rekor açık verilecek” dedi.
Dev bütçe açığı... Dev bütçe açığı... Son dakika... Merkezi bütçe, Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin yaşandığı 2023 yılında 1,37 trilyon TL açık verdi. Açık, aralık ayında ise, 842 milyar TL olarak kaydedildi.
Bütçe ekim ayında açık verdi Bütçe ekim ayında açık verdi Bütçe gelirleri ekimde 473 milyar 750 milyon lira, giderleri 569 milyar 211 milyon lira olarak hesaplandı. Bütçe ekimde 95 milyar 461 milyon lira, ocak-ekim döneminde ise 608 milyar 63 milyon lira açık verdi.
Yeni zamlar yolda! Yeni zamlar yolda! 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başladığını belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “2022 yılında KDV gelirleri toplam vergi gelirlerinin yüzde 7,4’ü iken, 2024 yılında bu oranın 11,2’e çıkması hedefleniyor. ÖTV gelirlerinin toplam vergi gelirleri içindeki payının 2024 yılında yüzde 19 olması bekleniyor. Hükümet az kazanandan çok vergi alma yolunu seçmiş” dedi.
İşsizlik artacak uyarısı İşsizlik artacak uyarısı Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2024 Bütçe Kanun Teklifi Toplantısı'nda konuşuyor. Yılmaz, "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde, bütçe giderlerinin 11 trilyon 89 milyar lira, bütçe gelirlerinin ise 8 trilyon 437 milyar lira olacağı tahmin edilmektedir" şeklinde konuştu.
Son Dakika... Merkez Bankası açıkladı:  Bütçe eylülde yeniden açığa döndü Son Dakika... Merkez Bankası açıkladı: Bütçe eylülde yeniden açığa döndü Son dakika haberleri... Eylül ayında merkezi yönetim bütçesi 129.2 milyar TL açık verdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı... Bütçe ağustosta da fazla verdi! Vergi gelirleri 2 kat arttı Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı... Bütçe ağustosta da fazla verdi! Vergi gelirleri 2 kat arttı Bütçe temmuz ayının ardından ağustos ayında da 51 milyar 3 milyon TL fazla verdi. Ağustos ayı vergi gelirleri tahsilatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99,8 oranında artarak 543 milyar 183 milyon TL oldu.
TÜİK açıkladı: Bütçeden Ar-Ge’ye 53,8 milyar TL harcandı TÜİK açıkladı: Bütçeden Ar-Ge’ye 53,8 milyar TL harcandı Türkiye'de merkezi yönetim bütçesinden araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetleri için geçen yıl 53 milyar 844 milyon lira harcama yapıldı.
Bütçe yılın ilk 5 ayında 263.6 milyar TL açık verdi Bütçe yılın ilk 5 ayında 263.6 milyar TL açık verdi Mayıs ayında bütçe 118 milyar 906 milyon TL fazla verirken mayıs sonu itibariyle bütçe açığı 263 milyar 590 milyon TL’ye geriledi
Bütçe, yılın ilk 4 ayında yaklaşık 400 milyar lira açık verdi Bütçe, yılın ilk 4 ayında yaklaşık 400 milyar lira açık verdi Merkezi Yönetim Bütçesi nisan ayında 132'5 milyar TL, ilk 4 ayda 382,5 milyar TL açık verdi.
Bütçe, Aralık ayında 118.6 milyar lira açık verdi Bütçe, Aralık ayında 118.6 milyar lira açık verdi 2021 yılı Aralık ayında 155 milyar 7 milyon TL olan merkezi yönetim bütçe açığı 2022 yılı Aralık ayında 118 milyar 617 milyon TL olarak gerçekleşti.
Sonuçlar ortaya koydu Sonuçlar ortaya koydu Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre yurttaş vergi ve cezalara çalıştı. Buna karşın bol keseden harcayan iktidarın bütçe açığı 461.2 milyar TL’lik hedefinin çok çok üzerinde olacak. Saray’ın “örtülü ödenek” harcaması da 3 milyar TL’ye dayandı.

En Çok Okunanlar

Libya Genelkurmay Başkanı'nın uçağı Ankara'da düştü!
Libya Genelkurmay Başkanı'nın uçağı Ankara'da düştü! Ankara'da özel bir jet ile radar bağlantısının kesildiği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre, bölgede patlama sesinin duyulduğu öğrenildi. Söz konusu olay hakkında İçişleri Bakanı Yerlikaya bir açıklama yaptı. Yerlikaya uçağın enkazına ulaşıldığını bildirdi. Libya'nın geçici Ulusal Birlik Hükümeti'nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Şam'da Hakan Fidan'ın basın toplantısı 'erken sonlandırıldı'
Şam'da Hakan Fidan'ın basın toplantısı 'erken sonlandırıldı' Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Öncü Keçeli, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın dün Suriye'ye yaptığı ziyaret kapsamında Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani ile düzenlenen ortak basın toplantısına ilişkin, "Yaşanan bu durumdan ötürü Suriye tarafı heyetimizden özür dilemiştir" açıklamasını yaptı.
TFF'den Bursaspor kararı
TFF'den Bursaspor kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bursaspor'a Somaspor maçında HDP eski milletvekili Leyla Zana'ya yönelik küfürlü tezahürat sebebiyle ceza verdi.
 İSKİ açıkladı: 23 Aralık İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
İSKİ açıkladı: 23 Aralık İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç? İSKİ İstanbul baraj doluluk oranını duyurmaya devam ediyor. Yaz ve kış aylarında yağışların azalmasıyla birlikte, büyükşehirlerde su azalması yaşanabiliyor. İstanbul’daki barajların doluluk oranlarındaki son durum için gözler İSKİ baraj doluluk oranlarına çevrildi. Peki, 23 Aralık İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
2026 yılı asgari ücreti belli oldu!
2026 yılı asgari ücreti belli oldu! Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısında asgari ücreti açıkladı. Buna göre 2026 için uygulanacak asgari ücret belli oldu.
Günlük Burç Yorumları: 24 Aralık Çarşamba Boğa Burcu Yorumu
Günlük Burç Yorumları: 24 Aralık Çarşamba Boğa Burcu Yorumu Günlük Burç Yorumları: 24 Aralık Çarşamba Boğa Burcu Yorumu
MasterChef All Star'da altın önlük oyununu kim kazandı? 23 Aralık'ta MasterChef All Star'da altın önlüğü kim kazandı?
MasterChef All Star'da altın önlük oyununu kim kazandı? 23 Aralık'ta MasterChef All Star'da altın önlüğü kim kazandı? MasterChef All Star'da yeni takım oyunu geride kaldı. Peki, MasterChef All Star'da altın önlük oyununu kim kazandı? MasterChef All Star'da altın önlüğü kim kazandı?
Türk İş'ten ilk tepki: 'Bugünkü rakamı gördükten sonra...'
Türk İş'ten ilk tepki: 'Bugünkü rakamı gördükten sonra...' 2026 yılı için net asgari ücreti 28 bin 75 TL olarak açıkladı. Asgari ücret masasında olmayan Türk İş Başkanı Ergün Atalay "Geçen sene aldığımız karar çerçevesinde biz bu 3'üncü toplantıya katılmadık. Ki bugünkü rakamı gördükten sonra ne kadar haklı olduğumuzu, katılmamamız gerektiğini yani doğru bir karar verdiğimiz kanaatindeyiz" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye