Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,77
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.097,97
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler nermin yıldırım kara
Tünelin ucu karanlık! Tünelin ucu karanlık! Avrasya Tüneli’nden hazinenin ek gelir sağladığı iddia edilirken, CHP’li Kara ödemelerin kâr payının 45 katı olduğunu ve bütçeye ciddi yük getirdiğini belirtti. Kara, geçiş garantisi adı altında yapılan ödemelerin adeta haraç niteliğinde olduğunu vurguladı.
İktidarın ‘bağımsız birim’ oyunu İktidarın ‘bağımsız birim’ oyunu CHP’li Nermin Yıldırım Kara, kentsel dönüşümde açıklanan “bağımsız birim” sayılarının yanıltıcı olduğunu belirterek, 13 yılda riskli yapıların yüzde 10’unun bile dönüştürülemediğini söyledi. Kara, iktidarı şeffaf ve gerçek verileri paylaşmaya çağırdı.
Süleyman Soylu söz vermişti! Süleyman Soylu söz vermişti! Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta gerçekleşen ikiz depremde yaşanan yıkımın ardından, deprem bölgelerinde zor yaşam koşulları sürüyor. Son olarak depremden önce kiracı olan ve depremin ardından kira desteği alan depremzedelere verilen yardım kesildi. Konuya dair Cumhuriyet TV yayınında konuşan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara bölgedeki sorunları anlattı.
Uzmanlardan kritik çağrı... Uzmanlardan kritik çağrı... Hatay’da 6 Şubat depreminde 14 kişinin öldüğü Fuat Seçkin Apartmanı’nın müteahhidi Selahattin Yüksel’in Antakya Galericiler ve Dericiler sitelerinin, ağır hasar gören Hatay Ticaret Odası’nın ve kamu binalarının inşaatını yaptığı iddia edildi.
Hatay Belen’de taş ocağı eylemi: 'Cumhurbaşkanı sesimizi duysun' Hatay Belen’de taş ocağı eylemi: 'Cumhurbaşkanı sesimizi duysun' Hatay’ın Belen ilçesindeki Kıcı Mahallesi’nde yurttaşlar, depremin ardından evlerinin yakınında bir de taş ocağı açılıyor olmasına karşı tepkili. Yurttaşlara destek olan CHP'li milletvekili Nermin Yıldırım Kara da "6 Şubat’tan sonra zaten iyi değiliz. Taş ocağı yapılırsa evlerde koca yarıklar yaratacak. Burada yarın hayvan otlamayacak" dedi.
Depremzedenin derdi bitmiyor... Depremzedenin derdi bitmiyor... Hatay’da, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü adres sistemini güncellemedi. Fatura yine depremzedeye kesildi. TOKİ konutları için başvuran üç aileye aynı daire çıktı. Sorunu çözemeyen TOKİ, “Hakkınızdan vazgeçin” mesajı gönderdi.
Bakan Tekin soru önergesini yanıtladı... Bakan Tekin soru önergesini yanıtladı... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), anaokuluna mescit zorunluluğu getirilmesini, “İbadetlerini yerine getirmek isteyenlerin, bu ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapıldı” sözleriyle savundu.
'Umut Otobüsü' kriz mağduru 'Umut Otobüsü' kriz mağduru 1992 yılında Türkiye genelinde kayıp çocukların bulunması için yola çıkan ‘Umut Otobüsü’ son yıllarda yaşanan ekonomik krizden nasibini aldı. Şimdiye kadar 1800 kaybın bulunmasına aracı olan otobüs, yakıt parasını bulamadığı ve insanların desteğinin kesilmesinden dolayı artık kayıpları arayamıyor. Şoföre ödeyecek maaş ve yakıt alacak para bulamadığını belirten Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Dernek Başkanı Zafer Özbilici, “ Umudumuz tükendi. Bir şoför dahi tutmayı bırakın yakıt parasını dahi bulamaz duruma geldi. Kayıpların aileleri sosyal medya ve televizyon programlarında da umut arayışını sürdürünce artık etkimiz azaldı. Mecburen kayıpları aramayı bıraktık. Tekrar yollara çıkmak kayıpların bulunmasına aracı etmek isterdik ama maddi imkânsızlıklar yüzünden araç artık park halinde bekliyor” dedi.
'Bu yanlıştan dönün' 'Bu yanlıştan dönün' Depremin en büyük yıkımı yarattığı Hatay’da son günlerde elektrik kesintileri yaşanıyor. Yurttaşlar bir yandan elektriksiz olarak kış şartlarında soğuktan korunmaya çalışırken öte yandan yüksek faturalarla karşı karşıya kalıyor.
Mescit zorunluluğu Meclis'e taşındı Mescit zorunluluğu Meclis'e taşındı CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) anaokullarına mescit zorunluluğu da getiren tartışmalı yönetmelik değişikliğini Meclis’e taşıdı.
'Başlı başına skandal' 'Başlı başına skandal' CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik hazırladığı 2022 denetim raporunda yer alan eksiklikleri Meclis’e taşıdı.
Hatay toz duman Hatay toz duman Depremin üzerinden yaklaşık 7.5 ay geçti. Buna karşın Cumhuriyet tarihinin en ağır felaketinde en büyük hasarı alan Hatay’da yıkımların özensizliği, özellikle Antakya’yı devasa bir toz bulutuna çevirmiş durumda. Depremzedelerden en sık duyulan cümle ise “Depremde ölmedik, sonrasında öleceğiz”.
Soylu söz vermişti... Soylu söz vermişti... Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bölgedeki halka verdiği eşya yardım sözünün yerine getirilmediği ve esnafın zarar bildiriminde bulunmasına karşın gereğinin yapılmadığı belirtildi. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.
Madımak Katliamı’nın faili Gül’ün cezası kaldırılmıştı Madımak Katliamı’nın faili Gül’ün cezası kaldırılmıştı CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla tahliye edilen Madımak sanıklarından Hayrettin Gül’ü TBMM gündemine taşıyarak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Bakan Işıkhan'a zor soru Bakan Işıkhan'a zor soru CHP Hatay milletvekili Nermin Yıldırım Kara, taşeron işçilerin mağduriyetlerini ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerin özlük haklarıyla ilgili sorunları Meclis’e taşıdı. İktidarın konuya ilişkin düzenlemeyi “taşeron işçiliğin son bulacağı” reklamıyla tanıttığını kaydeden Kara, “Eşit işe eşit ücret prensibi, bu yurttaşlarımız için işler halde değil. Emekçiler yoksulluğa ve açlık sınırına mahkûm edildi” dedi.
Bakan Tekin'e zor soru Bakan Tekin'e zor soru CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı temmuz bülteninde Lozan Barış Anlaşması’na yer verilmemesini Meclis’e taşıdı. “Lozan’a gereken önemin verilmemesi sorgulanmak zorunda” diyen Kara, “MEB, Lozan Barış Antlaşması’na karşı hasmane bir tutum içinde mi” sorusunu yöneltti.
Meclis'e taşındı Meclis'e taşındı Hatay’da öğretmen Murat Sağıroğlu’nun, 10 öğrencisine beş yıl boyunca istismar ettiği için açılan davada tahliye kararı verilmesi Meclis’e taşındı.
Erdoğan söz vermişti Erdoğan söz vermişti Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının Ekim veya Kasım ayında tamamlanacağını açıkladı. Ancak konuya ilişkin Hatay ile ilgili verileri gazetemizle paylaşan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Teslimi gerçekleşecek konutlar ile ilgili cümleler havada kalmaktadır” dedi. Maddi kaygılardan ötürü firmaların ihaleye girmekten çekindiği iddiasını da gündeme getiren Kara, verilerin gizlendiği sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulundu.
Moloz yığınlarının arasında bayram... Moloz yığınlarının arasında bayram... Kahramanmaraş merkezli depremin ardından depremin hissedildiği 11 ilde Kurban Bayramı buruk geçti. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen yaşanan sorunların şekil değiştirerek devam ettiğini dile getirdi. Kara, Cumhuriyet TV’ye yaptığı açıklamada bu bayramda depremzedelerin yaşadıklarını anlattı.

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama Erzincan Tercan'ın kurtuluş günü etkinliklerinde koruma polisine şemsiye taşıtan Kaymakam Duman açıklama yaptı.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında!
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında! Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "futbolda bahis soruşturması" kapsamında bu sabah 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Son olarak, haklarında gözaltı kararı verilen isimler de belli oldu.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye