Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
10°C Kapalı İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.255,72
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Sanayi Üretim Endeksi
TÜİK üç kritik veri yayımladı: İnşaat, sanayi ve hayvancılıkta o rakamlar açıklandı! TÜİK üç kritik veri yayımladı: İnşaat, sanayi ve hayvancılıkta o rakamlar açıklandı! TÜİK’in yayımladığı son veriler, inşaat maliyetlerinde yukarı yönlü seyrin sürdüğünü ortaya koydu. Sanayi üretiminde yıllık bazda zayıflama görülürken, hayvansal üretimde artış dikkat çekti. Açıklamalar, sektörler arasındaki ayrışmayı gözler önüne serdi.
TÜİK sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı! TÜİK sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı! Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı sanayi üretim endeksi verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre sanayi üretimi aralık ayında yükseliş gösterdi. Madencilik, imalat ve enerji sektörlerinde artış yaşandı.
Tüketim mallarında ithalat rekoru: Üretimde durgunluk hakim! Tüketim mallarında ithalat rekoru: Üretimde durgunluk hakim! Tüketim malı ithalatı rekor seviyeye ulaşarak toplam ithalatta yüzde 16 pay aldı. Üretimdeki düşüş ve TL'nin değeri ithalatı daha cazip hale getirdi. Merkez Bankası verilerine göre üretimde aynı iştah görülmüyor.
TÜİK kasım ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı TÜİK kasım ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı TÜİK geçen yılın kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Sanayi üretim endeksi, Kasım 2024'te aylık ve yıllık bazda artış gösterdi.
Gidişat ne yönde? Gidişat ne yönde? Sıkı para politikası ve makroekonomik önlemler çerçevesinde ekonomi son aylarda soğuma sinyalleri gösteriyor. Ekonomik gidişata dair fikir veren birçok ankette düşüşler dikkat çekiyor. Güven endeksleri, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranlarında gerilemeler görülmeye başlandı.
TÜİK: Türkiye'nin sanayi üretimi aylık bazda azaldı TÜİK: Türkiye'nin sanayi üretimi aylık bazda azaldı Türkiye'de sanayi üretim endeksi martta aylık bazda yüzde 0,3 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 4,3 artış gösterdi.
Sanayi üretimi 5 aydır düşüşte Sanayi üretimi 5 aydır düşüşte Sanayi üretimi kasım ayında, aylık yüzde 1,4 azalırken, yıllık yüzde 0,2 arttı. Piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,1; yıllık bazda ise yüzde 2,6 artış yönündeydi. Böylelikle, sanayi üretimi aylık daralma serisini beşinci aya taşıdı.
Son dakika... TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi geriledi Son dakika... TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi geriledi Sanayi üretimi ağustos ayında yıllık yüzde 3,1 artarken, aylık ise yüzde 0,8 azaldı.
TÜİK açıkladı.... Sanayi üretiminde artış TÜİK açıkladı.... Sanayi üretiminde artış Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksine göre, haziran ayında yıllık yüzde 0,6 arttı.
Sanayi üretim endeksinde deprem etkisi: Aylık yüzde 6, yıllık yüzde 8,2 azalma! Sanayi üretim endeksinde deprem etkisi: Aylık yüzde 6, yıllık yüzde 8,2 azalma! Sanayi üretim endeksi, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinin yaşandığı Şubat'ta aylık bazda yüzde 6, yıllık bazda yüzde 8,2 azalış gösterdi.
Yurt içinde gözler ödemeler dengesi ve sanayi üretimine çevrildi Yurt içinde gözler ödemeler dengesi ve sanayi üretimine çevrildi Gelecek hafta gözler pazartesi günü ödemeler dengesi ve salı sanayi üretimi verilerine çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketlerine katılan ekonomistler, ekimde cari işlemler hesabının 1 milyar 869 milyon dolar açık vermesini, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,3 azalmasını bekliyor.
Rakamlara yansıyan gerçek... Rakamlara yansıyan gerçek... TÜİK sanayi üretim endeksini açıkladı. Sanayideki yavaşlama rakamlara yansıdı. Düşüş devam ederken yılın giderek azalan üretim yılın en kötü seviyesine geriledi.
Kapasite kullanım oranı Eylül'de 0,7 puan arttı Kapasite kullanım oranı Eylül'de 0,7 puan arttı Kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,7 puan artarak yüzde 77,4 seviyesinde gerçekleşti.
TÜİK açıkladı: Sanayi üretiminde sert düşüş TÜİK açıkladı: Sanayi üretiminde sert düşüş TÜİK temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre temmuzda aylık üretim yüzde 6,2 düştü.
TÜİK açıkladı: Sanayi üretim verileri belli oldu TÜİK açıkladı: Sanayi üretim verileri belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) "Sanayi Üretim Endeksi, Haziran 2022" verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre sanayi üretimi yıllık yüzde 8.5 arttı.
Sanayi üretim endeksi büyümesinde yavaşlama beklentisi Sanayi üretim endeksi büyümesinde yavaşlama beklentisi İki senedir aralıksız her ay artan, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin, Haziran ayında yıllık bazda yüzde 6.7 büyümesi bekleniyor.
TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi Mayıs'ta beklenti üzerinde arttı TÜİK açıkladı: Sanayi üretimi Mayıs'ta beklenti üzerinde arttı Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK), 'Sanayi Üretim Endeksi, Mayıs 2022' verilerini açıkladı.
Sanayi üretimi nisanda aylık bazda değişmedi Sanayi üretimi nisanda aylık bazda değişmedi Sanayi üretimi Nisan'da yıllık bazda yüzde 6,4 olan beklentileri aşarak yüzde 10,8 arttı. Aylık bazda ise değişmedi.

En Çok Okunanlar

'ABD üssü diye saldırabilirler, ancak...'
'ABD üssü diye saldırabilirler, ancak...' TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, ABD ve İsrail'in İran'ı hedef alan saldırılarıyla yeniden gündem haline gelen İncirlik Üssü'nün kapatılması çağrıları üzerine "İran tarafından ‘Amerikan üssü’ denilerek İncirlik'e bir saldırı olabilir. Ancak bu yanlış biliniyor. İncirlik Üssü’nün A’dan Z’ye, kapısından penceresine, tavanından bacasına kadar her şey Türkiye’nin kontrolünde" dedi.
Lal Denizli'nin uyuşturucu testi sonucu belli oldu!
Lal Denizli'nin uyuşturucu testi sonucu belli oldu! Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin uyuşturucu testinin sonucu belli oldu. Adli Tıp Kurumu (ATK), test sonuçlarını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Ahmet Türk' kararı
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Ahmet Türk' kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk için "Makama dönmeli" çağrısı sonuç bulmadı. İçişleri Bakanlığı, kayyımın görev süresini 2 ay daha uzattı.
Öğretmen Fatma Nur Çelik'i katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Öğretmen Fatma Nur Çelik'i katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı Çekmeköy’de biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’i bıçaklayarak öldüren, Kimya öğretmeni Zeynep A. ve 9. Sınıf öğrencisi Salih K.’yi yaralayan şüpheli Furkan Samet B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Katil zanlısının Emniyet'teki ifadesi ortaya çıkarken, öğrencinin "Yanımda hep bıçak taşırım ilk bulduğum sınıfa girdim rastgele bıçak salladım“ dediği öğrenildi.
Akaryakıt fiyatlarına cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yolda!
Akaryakıt fiyatlarına cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yolda! Akaryakıt piyasasında küresel enerji krizi ve döviz kuru hareketliliği, pompa fiyatlarına 'cumhuriyet tarihinin en büyük zammı' olarak yansıyor. Batı Asya'daki gerilimin etkisiyle motorin ve benzin fiyatlarında devasa bir artış kesinleşirken, motorinin litre fiyatı birçok ilde kritik eşik olan 70 TL'nin üzerine çıkıyor. Peki, 5 Mart itibarıyla geçerli olacak zam miktarları ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni tablo nasıl şekillenecek? İşte akaryakıtta güncel fiyat listesi...
Hatay'a balistik mühimmat düştü!
Hatay'a balistik mühimmat düştü! Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran’dan ateşlendiği ve Irak ile Suriye hava sahasını geçerek Türkiye’ye yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
İran füzesi sonrası NATO’dan açıklama
İran füzesi sonrası NATO’dan açıklama İran tarafından Türk hava sahasına doğru fırlatılan bir balistik füzenin NATO hava savunma sistemleri tarafından düşürülmesinin ardından NATO'dan açıklama geldi. İttifak sözcüsü Allison Hart, “İran’ın, Türkiye’yi hedef almasını kınıyoruz. İran’ın bölgede ayrım gözetmeyen saldırıları sürerken NATO tüm müttefikleriyle, Türkiye dahil, güçlü bir dayanışma içindedir” dedi.
Akaryakıt fiyatlarında 'eşel mobil sistemine' geçildi
Akaryakıt fiyatlarında 'eşel mobil sistemine' geçildi Akaryakıt fiyatlarında eşel mobil sistemine geçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye