Adnan Dinçer

Golü Beceremeyenler

21 Kasım 2011 Pazartesi
\n

\n

Oyuna kontrollü ve hızlı başlamak isteyen Terimin G.Sarayı, 25. dakikadan sonra Beşiktaşın daha çok kazanma arzusunu engellemeye çalıştı. Engin ve Ayhanın kötü oyunu Beşiktaşa orta alanı Ernst ve Aurelioyla kontrol etme avantajını getirdi. Aslında G.Saray, Siyah-Beyazlıları yavaşlatıp 1 gol atarak 3 puanı düşünmüş. Elmanderin tek forvet ve destekçisi Kâzımın atacağı gole umut bağlayan Sarı-Kırmızılılar, orta alanda üstünlük kuramayınca Beşiktaş oyunu kazanmaya çok yakın pozisyonlar buldu. Ama yine de kaçırılan gollerin nedeni daha çok kişisel becerilere dayalı pozisyon olmasındandı.

\n

Çağdaş futbolun gereği takım oyunu ve atakta çoğalmak yerine Quaresma, Simao ve Almeidanın tek başına girdikleri pozisyonlar çok zor şartlarda kaleye atılan şutlar olunca istenilen gol gelmedi. 65. dakikada Van depremzedeleri için soyunan ve çadırdaki soğuğu tribünden paylaşan taraftarlar, Beşiktaştan ısınmak için sürekli gol bekledi. Oyunun 2 şanssız adamı Necip ve Sabriydi. Girer girmez sakatlanmaları teknik direktörlerin düşüncelerini askıya aldı. Daha sonra Milan Barosla forveti ikileyen Terim ofansif bir düzene geçerken, Beşiktaşın son 20 dakikadaki fizik yetersizliğini ve hatalarını düşünmüş olacak ki maçı kurtaracağını sandı.

\n

Dün oynanan futboldan haz almadık ama Beşiktaşın G.Saraya oranla orta alan önceliğini, defanstaki az hatasını, ne olursa olsun gol atmak için şahsi de olsa mücadele eden 3 Portekizlinin gayretini beğendik. Derbiler Türk futbolu için akılda kalan önemli karşılaşmalardır. Bu maçta aklımızda kalan 2 şutu direkten dönse de Beşiktaş ve G.Sarayın kazanmak için oynarken bile çağdaş futboldan uzak kalan 90 dakikasıdır diyebiliriz. İki kalede yaratılan gol pozisyonlarında gol kaçıran futbolcuları söylemek yerine kalecilerin yüzde yüz kritik kurtarışlar yapmadığını hatırlamak daha doğru olur!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024
Bilen yönetsin! 13 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları