Adnan Dinçer

Kartal'ın Tura Tutunma Telaşı

24 Şubat 2012 Cuma
\n

Bragayı sadece karşılamak ve Portekizde kazanılan maça dayalı oynamak düşüncesi Beşiktaşı dün gece çok zorladı. Carvalhal, Bragayı özellikle ilkyarıda beklediğinden daha etkili görünce takımıyla birlikte ecel terleridöktüğü bir 90 dakika yaşadı. Gerçeği söylemek gerekirse sahada her haliyle kazanmak için oynayan Bragalı futbolculardı. Beşiktaş, Braga karşısında ilk yarım saatte ikinci bölgede mahkûmdu. Sadece Quaresmanın becerisine terkedilen atak düşüncesi en büyük stratejik yanlıştı. Bu nedenle 33. dakikada Necip yerini Almeidaya bıraktı.

\n

İkinci yarı Siyah - Beyazlıların tur atlamak için rakip alanda gol arayan gayreti karşısında Braga da elinden geleni yaparak çok zor geçen dakikaların İnönü Stadında yaşanmasına neden oldu. Belki de başkan ve yönetimin istifaları takımın moral kondisyonuna etki yapmıştır. 57. dakika, bana göre oyunun kırılma anıydı. Lima, öyle bir gol kaçırdı ki bunu ancak Beşiktaşın şansı olarak değerlendirebiliriz. İyi ki de öyle oldu. Bu çekişme ve yaşanan pozisyonlar Siyah - Beyazlıların tepesinde oyunun sonuna kadar Azrail gibidikili durdu.

\n

Anlayamadığımız \tnokta; Beşiktaşın 2-0lık avantajı nasıl koruyacağı yönündeki taktiğin ve bilincin takımdaki yetersizliğiydi. Siyah - Beyazlılar bunun bedelini özellikle son 15 dakikada yaşadığı inanılmaz kaosla ödedi. Beşiktaş turu atladı ama Braga karşısında beklediğimiz Siyah - Beyazlıları görememek bizi gelecek için çok endişelendirdi.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Futbol çağı! 16 Haziran 2024
Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları