Arif Kızılyalın

‘Pardon FETÖ’cü değilmişsiniz!’

29 Kasım 2016 Salı

Cumhuriyet gazetesinin 10 yazar ve yöneticisi neredeyse 1 aydır tutuklu.
Savcılığın iddianamesindeki suçlamalar ne olursa olsun Türkiye’nin, “gerçekleri görebilen” kesimi Cumhuriyet’in niçin susturulmak istendiğini çok iyi biliyor:
Doğrular yazılmasın. Vicdanı sızlatan gerçekler duyulmasın, iktidar istediği atı koştursun...
Çünkü 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası tüm ülke çapında başlatılan ve neredeyse 4. ayını geride bırakan “FETÖ-PDY temizliği”nde kantarın topuzu iyice şaştı.
Kurunun yanında yaşın da yandığını Cumhuriyet, ağustos ayında “FETÖ’cü dediler Atatürkçüleri çizdiler” başlıklı haberiyle duyurmuştu. Demişti ki Cumhuriyet, “FETÖ temizliğinin TFF ayağında, yaşam ve inanç tarzıyla cemaatle asla yan yana gelemeyecek laik, demokrat, Atatürkçü, Alevi, Bektaşi ve Gezi Parkı Direnişi’nde fotoğrafı olan bazı isimler federasyondan uzaklaştırıldı...
Ve bu haber TBMM’ye kadar yansıdı o dönemde. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, soru önergesi bile verdi. Ama Başbakanlık, “Kem-küm, hık-mık” türü yanıtla geçiştirdi. Çünkü onlar da biliyorlardı kurunun yanında yaşın yandığını!
Elbette TFF’den uzaklaştırılanlar sadece yukarıda saydığım muhalif kimlikler değil. Yani yaşların sayısı o kadar fazla ki anlat anlat bitmez!
Kulağımıza geldiği kadarı ile geçenlerde Orta Anadolu’nun bir kentinde de benzeri bir görevden el çektirme skandalı yaşanmış. Bu kişi bir devlet memuru, aynı zamanda da başarılı bir hakem. Ne var ki adı bir anda TFF listelerinden düşüveriyor sezon başlarken. Ama bu genç insan, ülkenin güvenliğinden sorumlu bir kurumunda çalışıyor ve 15 Temmuz sonrası girdiği soruşturmalardan alnının akı ile çıkmış. Gelgelelim bu genç hakemin lisansı iptal edilmiş. Merkezi yönetimin aldığı bu karardan haberi olmayan bölge sorumluları ise hakemlik kariyeri pırıl pırıl olan bu futbol adamına doğal olarak maç veriyor. İşte bu atamayla genç hakemin lisansının iptal olduğu ortaya çıkıyor. Yazışmalar, telefonlar derken birileri çıkıp, “pardon” diyor ve bu arkadaşımız yeniden maç yönetmeye başlıyor.
İşte ülkedeki FETÖ/PDY soruşturması bu noktada. Fıkra gibi. Bataklık kurutulup sivrisineğin kökü kazınacağına ilaçlama ile yüzeysel temizlik yapılmaya çalışılıyor ama bu süreçte de kelebekler ölüyor.
Yazık!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları