Duvar Yazıları

Saray davetlisi gazeteciler yazdı: Şatafat yok, acı çiğköfte var

12 Aralık 2015 Cumartesi

Cumhurbaşkanlığı külliyesine, başta Cumhuriyet, Sözcü, Zaman gibi bazı gazeteler hiç davet edilmiyor. Biz de sarayın özelliklerini, davet edilen öteki gazetelerin yazarlarından öğreniyoruz. Saraya en çok davet edilenler, damat Berat Albayrak’ın gazetesi Sabah ve Günaydın’dan. Dün yazdıklarını aktaralım.

Mevlüt Tezel (Günaydın): Abartıldığı gibi şatafat ve görkem yoktu. Masalarda sadece kuruyemiş, meyve tabakları, dolma vs vardı. Çiğköfte de vardı, yalnız çiğköfte zehir gibi acıydı. Erdoğan’ın kuruyemişi sevdiğini fark ettim, hep fındık, fıstık yedi.

Zeynep Esra Koca (Daily Sabah): Tuvaletler altın varaklı değil. Basın odasında birkaç uzun masa, bir iki bilgisayar ve bir su sebili var.

Küçük emri aldı

Kızı ve Damadı Erdoğan’a 3’üncü torunu verip, dede yapınca saray gazetecisi Cem küçük TV’de ilan etti: “Berat Bey’i kutlarım. Artık 3’üncü çocuğu yapmak bana da lazım.” Yani Cem Bey 3’üncü kez baba olmaya hazırlanıyor.

 

 

Prof. Pamuk: Yolsuzluk için Ortadoğu’dan tehlikeli bir noktaya geldik

Prof. Şevket Pamuk, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin konferansında konuştu. Prof. Pamuk, “Yolsuzluklar açısından Türkiye’nin geldiği nokta, çok tehlikeli bir nokta” dedi ve şunları söyledi:

“Yolsuzluklar Brezilya’da yaşanıyor. Ve hemen araştırıyorlar, şirket müdürleri tutuklanıyor, yargı da hukuk da işliyor. Aynı şeyler bizde oluyor, bazı deliller de ortaya çıkıyor ama medya yazamıyor, hukuk zaten yok. Geldiğimiz nokta, çok tehlikeli bir nokta. Hukukun olmadığı yerde serbest piyasa olmaz.” Nobel ödüllü romancımız Orhan Pamuk’un ağabeyi olan Prof. Pamuk, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi.

 

İkinci kadın yayın yönetmeni

Dün itibarıyla Türk basını ikinci kadın genel yayın yönetmeniyle tanıştı. Today’s Zaman Gazetesi’nin Yayın Yönetmenliğine Sevgi Akarçeşme atandı. Böylece Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’dan sonra ikinci bir kadın yayın yönetmenimiz oldu.

Bu arada halen New York Times Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Jill Abramson’un da kadın olduğunu hatırlatalım. Eskiden de aralarında Nurcan Akad ve Neşe Düzel’in bulunduğu bazı kadın yayın yönetmenlerinin görev yaptığını da unutmayalım.

 

Beşiktaş Başkanı’nın derdi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın başı magazin basınıyla dertten kurtulmuyor. Orman, yıllar önce bir gazetede çıkan Bodrum’daki yat fotoğraflarından ötürü, eşinden boşanmak zorunda kalmıştı. Bu kez bir Instagram fotoğrafı Fikret Orman’ın adını gündeme getirdi.

Bir eski futbolcu eşinin, Fikret Orman’la birlikte baş başa fotoğrafı Instagramdan yayımladı. Tabii fotoğrafın altında yorumlar gırla geldi. Fotoğraf sonra kaldırıldı ama iş işten geçmişti.

 

Yavuz Bingöl milyonluk işi sarayda nasıl bağladı

Türkücü Yavuz Bingöl’ün, Erdoğan’la muhabeti malum. Her fırsatta saraya davet ediliyor. 29 Ekim resepsiyonunda, yandaki samimi pozu vermişti. Bingöl, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödül töreni için çarşamba günü yine Beştepe’deydi. Bu kez, önemli bir iş bağladığını dün Yüksel Aytuğ’un köşesinden öğrendik. Şöyle yazdı Aytuğ: “Erdoğan’a hararetli bir şeyler anlatanlardan biri de Yavuz Bingöl’dü. Öylesine heyecanlıydı ki, Erdoğan’ı bile şaşırttı. Belli ki önemli bir mevzuydu. Sonra Yavuz’a sordum.

‘Büyük bir projemiz var’ dedi. Meğer Ahmet Yesevi’nin hayatını konu alan görkemli bir sahne gösterisi planlıyormuş. Olimpiyat seremonilerini hazırlayan şirketle çalışacakmış. Broadway gösterilerini aratmayacak, yüksek prodüksiyonlu muhteşem bir sahne gösterisi düşlüyormuş. Cumhurbaşkanı, hemen onay vermiş ve Kültür Bakanlığı üzerinden projenin gerçekleşmesi için girişimde bulunulmasını istemiş. 3 bin kişilik çadır kurulacak, önce Türkiye, sonra dünya dolaşılacak.” Böyle bir iş kaça çıkar diye sorduk, “Milyonlar” dediler. Haydi hayırlı işler...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları