Üniversiteyi Onurlandırdı

17 Kasım 2012 Cumartesi

\n

Rize Üniversitesiydi adı. 2006’da AKPlilerin çıkardığı bir yasa ile Karadeniz Teknik Üniversitesinden ayrıldı.

\n

Üniversitenin rektör yardımcılığına, 1980li yıllarda, temel amacı, Müslüman memleketlerin İslamcı kurallara göre yönetilmesini sağlamaya çalışmak olan Suudi Arabistan kökenli Rabıta örgütünün parasıyla yurtdışına gönderilen S. Kemal Sandıkçı atandı. Sandıkçı, aynı zamanda Ensar Vakfı kurucusuydu.

\n

AKP milletvekili Hasan Karal ile Gümrük Bakanı Hayati Yazıcının önerisi üzerine Rize Üniversitesi Senatosu 2011 Kasım ayında tek gündemle toplanıp adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesini oybirliği ile kararlaştırdı. AKP milletvekilleri de Nisan 2012de çıkardıkları bir yasa ile Recep Tayyip Erdoğanın adını üniversite tarihine kazımış oldular.

\n

Recep Tayyip Erdoğan da geçen hafta adını taşıyan üniversitenin açılışına katılarak kendisini çılgınca alkışlayan profesörleri, doçentleri, yardımcı doçentleri onurlandırdı.

\n

Anımsayınız: 12 Eylül faşist cuntasında; sokaklara, caddelere, okullara oybirliği ile Kenan Evren adı veriliyordu. Bir farkla... O dönemde bile Kenan Evren adına üniversite açılmamıştı!

\n

Değerler Eğitimi

\n

\n

Biliyorsunuz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, amacını herkesin kendi dini ve felsefi inançlarına göre eğitim ve öğretim yapma hakkını kullanmasına destek ve yardım sağlamakolarak belirlemiş Ensar Vakfının kurucusudur.

\n

O Ensar Vakfının düzenlediği Uluslararası Değerler ve Eğitimi Sempozyumudün Bahariye Mevlevihanesinde başladı.

\n

Dini değerlerinin görüşüleceği sempozyumda kimi konu başlıkları şöyle:

\n

Değerler eğitimi açısından ders kitapları, öğretmenlik mesleği ve değerler”, “Okul-toplum ilişkisi ve değerler”, “Eğitim politikaları ve değerler.

\n

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkıda bulunduğu sempozyumda, nesnel-bilimsel eğitimin verilmesi gereken üniversiteleri biçimlendiren YÖKün Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman,Değerler Eğitiminde Ülke Deneyimleribaşlıklı açık oturuma başkanlık yapacak. Adının önüne Prof. Dr. unvanı bulunan bir başka isim, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip de Türkiyede değerler eğitimiüzerinde konuşacak.

\n

Küçücük kız çocukları için mükellefiyet, yani kadın olabilmekoşulunu tutturabilmek için eğitim yasasında yaş sınırı ayarlandı, lise öğrencilerine evlilik yolu açıldı, zorunlu eğitim medresenin kara çarşafına sokuldu. Yine de işleri bitmedi.

\n

Bir kadro, öğretmenlikten tutun ders kitaplarına değin ulusal eğitimi ve çocuklarımızın beynini bir vakfın amacına uyarlı hale getirme peşinde...

\n

Ödün Verme Yöntemi

\n

\n

Geçenlerde Melih Aşık da yazdı. Recep Tayyip Erdoğan esip gürlüyor, bağırıp çağırıyor, masayı yumrukluyor, elini kolunu sallıyor, halkın gazını alıyor...

\n

Sonra, hop gelsin bir açılım”.

\n

Yeni öğreniyoruz. Bir açılım da, şimdi cezaevinde yatan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğun önerisiyle gerçekleşmiş. Başbuğ, Cengiz Çandara açıklamış:

\n

Hükümete TRTde Kürtçe yayın yapılmasını ben telkin ettim.

\n

Erdoğan TRTŞeşi açarken, Zaman içerisinde bu çok daha farklı adımların atılmasına vesile olacaktır demişti.

\n

Yetmiyor...

\n

Bülent Arınçın dediği gibi:

\n

Kurban olduğum Allahım verdikçe veriyor.

\n

Darağacına Doğru

\n

\n

İdamın yeniden kanunlaştırılması bir rastlantı değil kuşkusuz. Başkan babacı sisteme cuk oturuyor.

\n

Tıpkı büyükşehir belediyelerini, sınırını ve sayısını artıran yasa gibi.

\n

Seçtirilmiş halife sultan, Kellesi vuruladedi mi, işlem tamamlanacak.

\n

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ durumu açık etti zaten:

\n

Marjinal grupların, ideolojik yapıların başkanlık sisteminde iktidar yüzü görme ihtimali yok. Başkanlık sistemi ideolojileri, marjinaliteyi reddeder.

\n

Tek başkan, tek ideoloji, tek cemaat. Recep Tayyip Erdoğanın deyişiyle imam hatip mezunlarının yeniden inşa ettiği yeni düzene boyun eğmeyenin gideceği yer şimdiden belli: Darağacı.

\n

Geleneksel yöntemle mi yaparlar, İrandaki gibi vinçle mi asarlar. O da işin ayrıntısı...

\n

Hatır İhalesi

\n

Elektrik Mühendisleri Odası açıkladı:\t Akdeniz EDAŞ ihalesinde en yüksek teklif, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu tarafından 546 milyon dolar olarak verildi. Oysa bu rakam 2 yıl önce yapılan ihaledeki en düşük teklifin yarısına bile ulaşmıyordu. Ayrıca, bu ortak girişim grubu, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesinin devri için yükümlülüklerini yerine getirmemiş, Toroslar EDAŞ ihalesinde de ödemelerini yapmadıkları için teminatları yanmıştı.

\n

Yine de ısrarla yeni özelleştirme veriliyor onlara! Hem de yarı fiyatına...

\n

Kimin hatırına acaba?

\n

Gizli Pazarlık

\n

Milletvekillerinden duyduk:

\n

İdam meselesini ortaya attıklarına göre, mutlaka İmralı ile gizli gizli bir pazarlık yürütüyorlardır.

\n

Bildik cambaza bak hikâyesi yani...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

IMF Defteri 27 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları