Metin Tükenmez

DerbininAdıBeşiktaş

01 Mayıs 2011 Pazar
\n\n\n

Beşiktaş ile G.Sarayın ikisinin birlikte en son hangi sezon ligden koptuğunu anımsamıyorum. Takımların, ligde ununu eleyip duvara astıktan sonra oyuna isteklenmekte sıkıntı yaşadıkları kanıksanmış bir durumdur. Ne var ki, dün akşamki geleneksel mücadelede böyle bir görüntüye tanık olmadık. Tersine her iki takımın futbolcuları da oyunu güzelleştirmek adına ellerinden geleni yapmak uğraşı içinde göründüler.

\n

Beşiktaşın orta alanda topla oynama becerisi yüksek futbolcularının karşısında G.Sarayın mücadele yetisi üstün oyuncuları vardı. Futbolda orta alanı elinde tutan tarafın karşıtına üstünlük sağlayacağı genel bir doğru olmakla birlikte Beşiktaşlı Guti ve Fernandesin yavaş oyunu, top G.Saraya geçince baskı yapmamaları konuk ekibin ikinci bölgeyi daha iyi kullanmasına neden oldu. Genellikle yan ve geri paslara dayalı oynayan Ayhan Akmanın bu sezonun en iyi futbolunu sergilemesinin altındaki gerçek de iki İberli futbolcunun başarımı ile bağlantılıydı.

\n

Ne var ki, Beşiktaş orta alandan topu kurtarıp kenarlara taşıdığında çok etkili oldu. Özellikle Serkan Kurtuluşun yerine Aydın Yılmazın bek oynatılması ve bu kanattan gelen atakların G.Sarayı zorlaması sonucu Beşiktaş belirgin üstünlük sağladı. İkinci yarının 15 dakikalık ilk bölümünde kanatlardan getirilip savunmanın ortasına indirilen toplarla iki gol kazanan Beşiktaşın iki vuruşu da direklerden döndü.

\n

Bekleri sorunlu savunmasının ortası yan toplarda kusurlu olan G.Sarayın, Tayfur Havutçu ile birlikte başarım gücü artan Beşiktaşa diş geçirmesi kolay değildi. Özellikle de ligdeki konumu ve yönetim düzeyinde yaşanan karmaşa Cim - Bomun sırtında ağır bir yük iken G.Birliği maçında ortaya koyduğu güzel futbolu dün akşam da yineleyen Beşiktaşta Tayfur Havutçu taşları yerine oturtuyor. Ancak Guti Beşiktaşın da Havutçunun da en önemli sorunu olacak gelecekte

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları