Mustafa Kemal Ulusu

Futbol başladı da!

31 Ağustos 2019 Cumartesi

Bilmem bu yıl dikkat ediyor musunuz? Ligler başladı, ama o eski heyecan hiç yok. Bodrum’dayım birkaç önemli maç var, fakat maç yayını yapan restoran veya kafelerde çoğu insan sohbetlerini bölmüyor bile, maç seyretmiyorlar. Birçok dostum evlerindeki digitürkleri iptal ettirmişler ve duyduğum serzenişler şöyle: “Sevgili Başkan valla artık pek maç seyretme zevkimiz kalmadı, bizim takım yine bu sene hâlâ oturmadı, ligler başladı hala transfer, transfer yapacak paraları da nereden buluyorlar? Hakemler deseniz bir âlem, bir ‘VAR’a gidiyorlar, bir gitmiyorlar. Nerede o eski maçlar ve o futbolcular Başkanım.”
Eminim sizler de benzeri şeyleri çok yerde, çok kişiden duyuyorsunuzdur. Haksızlar mı?
Bu yıl bakıyorum Galatasaray ve Beşiktaşlılar çok umutsuz, Fenerbahçe ve Trabzonsporlular ise ümitliler; haksız da değiller yani.
Baksanıza Beşiktaş ve Galatasaray hâlâ bir takım kuramadı, kim nerede oynayacak valla bilen yok. Misal, Galatasaray medyasını okuyorum Babel kanatta faydalı olamıyormuş, peki Babel Beşiktaş’ta nerede oynuyordu? Ayrıca bence çok da başarılı. Bu arada bir Anadolu takımının bu yıl bir sürpriz yapma ihtimalini de bence düşünmek gerek.
Özetle kimin ne yaptığı belli değil. Başkan, hoca, taraftar ve medya hepsi ayrı telden çalıyor. Zaten medyanın çoğu kontrollü olduğundan onlar yazmak mecburiyetinde olduklarını yazıyorlar. Gazetem olduğu için söylemiyorum ama gerçekten Cumhuriyet yazarlarımızı ben de eski bir başkan olarak takdirle ve de zevkle okuyorum, diğer gazetelerde de tabii ki birkaç eski duayenimizi de zevkle okuyoruz o kadar. Televizyonlar mı? Onları ise görev icabı seyrediyorum, ama inanın bazen sinir olup kapatıyorum, bu kadar mı terbiyesizce konuşmalar olur? RTÜK nasıl müdahale etmiyor şaşırıyorum.
Özetle, “Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete” sözüne uygun biçimde ligler başladı ama hâlâ kimin ne oynadığı, ne yaptığı belli değil.
Hele bazı yorumcular var ki, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp’in iş durumunu ortaya atarak, onu nasıl zor bir duruma soktuğunu bilmiyorlar mı? Bilmemeleri mümkün mü? Peki bu nasıl bir destek, anlamak mümkün değil. Zekeriya Alp çok başarılı futbol hayatından sonra, yine aynı başarıyı iş hayatında da göstererek çok önemli şirketlerini, ailesi ile birlikte, büyük bir başarı ile yönetmektedir. Bunu da herkes bilmektedir, ne demek durup dururken bunu gündeme getirmek!
Bu arada geçen yazımda eski futbol akademisyenlerinden bahsederken değerli dostum, arkadaşım Metin Tükenmez’i unutmuşum, ki o da gerçekten Türk futbolu için çok önemli işler yapmış bir akademisyendi, ama maalesef ondan da Türk futbolu gerektiği şekilde istifade edememiştir.
Değerli okurlarım, dün tarihi bir günün 97’nci yılını kutladık.
30 Ağustos 1922’deki tarihi Kurtuluş Savaşı zaferimizi, millet olarak sonsuza kadar da kutlayacağız. Ben de dün, Bodrum Dibeklihan’da bu anlamlı günü çoşkuyla yaşadım “Atatürk’ün Yanı Başında” adlı kitabımdaki unutulmaz enstantaneleri Atatürkçü dostlarımla paylaştım.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tarihi sınavdayız 3 Nisan 2020
Sınıfta kaldık 27 Mart 2020

Günün Köşe Yazıları