Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,52
Euro 48,49
Sterlin 56,65
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.767,68
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Prof. Dr. İlber Ortaylı
İlber Ortaylı, Ayasofya'daki skandal görüntülere tepki gösterdi İlber Ortaylı, Ayasofya'daki skandal görüntülere tepki gösterdi Ayasofya'nın restorasyonunda yüksek tonajlı vinçlerin kullanıldığı görüntüler sosyal medyada tepki çekmiş ve Vakıflar Genel Müdürlüğü konu hakkında "Çalışmalar kapsamında olası tüm sabit ve hareketli yüklerin statik hesapları, zemin sınıfı testleri, zemin yükleme testleri ve georadar taramaları gerçekleştirildi" dendi. Söz konusu görüntülere tepki gösteren Prof. Dr. İlber Ortaylı "Ne kadar ton yük kaldırabileceğini nereden biliyorlar? Bu işleri yapanlar hangi veriye dayanıyorlar? Anthemios’a mı sordular Mimar Sinan’a mı?" dedi.
İlber Ortaylı, Cumhuriyet’in ilan belgesini paylaştı! İlber Ortaylı, Cumhuriyet’in ilan belgesini paylaştı! Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından Cumhuriyet'in ilân belgesini paylaştı. Osmanlıca belgenin çevirisini de paylaşan Ortaylı paylaşımında, "Türkiye Devleti’nin şekl-i hükümeti Cumhuriyettir" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. İlber Ortaylı kendi adını taşıyan kütüphaneyi açtı Prof. Dr. İlber Ortaylı kendi adını taşıyan kütüphaneyi açtı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark'a kazandırılan İlber Ortaylı Kütüphanesi'nin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Prof. Dr. İlber Ortaylı birlikte yaptı. Kente yeni kütüphaneler kazandırmaya devam edeceklerinin müjdesini veren Başkan Tugay, yeni neslin kültür ve sanatla iç içe yetişmesi için çalıştıklarını kaydetti. Ortaylı ise gençlerin Kültürpark'a kitap okumak için geleceğini belirterek kütüphaneye adının verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Ortaylı, ‘Nazi sempatizanı’ ifadesini yargıya taşıyor Ortaylı, ‘Nazi sempatizanı’ ifadesini yargıya taşıyor Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, kendisi hakkında ‘Nazi sempatizanı’ gibi ifadeler kullanan kişiler hakkında dava açacağını açıkladı. Ortaylı'nın dava sonucu elde edileceği tazminat gelirini TSK Güçlendirme Vakfı’na bağışlayacağı bildirildi.
Okan Bayülgen ve Prof. Dr. İlber Ortaylı İzmirliler ile buluşacak Okan Bayülgen ve Prof. Dr. İlber Ortaylı İzmirliler ile buluşacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okan Bayülgen ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı “Büyük Taarruz ve Cumhuriyet’in Kurucu Ruhuna Yolculuk” adlı söyleşi ile İzmirliler ile bir araya getiriyor. Etkinlik, 27 Ağustos’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 19.00’da yapılacak. 
'Suça sürüklenen çocuk' eleştirisi 'Suça sürüklenen çocuk' eleştirisi Öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesiyle görüşen Prof. Dr. İlber Ortaylı “Yaşları 20’ye yaklaşan katillerin durumunu, ekmek çalan küçük çocukla mukayese etmek çok da mantıklı gözükmüyor” ifadelerini kullandı.
İlber Ortaylı ile öğrenciler arasında 'Nureddin Yıldız' tartışması İlber Ortaylı ile öğrenciler arasında 'Nureddin Yıldız' tartışması Boğaziçi Üniversitesi’nde, “6 yaşında evlilik olabilir” fetvasıyla kamuoyunda tepki çeken ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ın konuşmacı olarak davet edilmesi üzerine başlayan protestolar, Galatasaray Üniversitesi’ne de sıçradı. Protestolara katılan öğrenciler ile Galatasaray Üniversitesi senato üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı arasında gergin anlar yaşandı. O anlar sosyal medyaya yansıdı.
İlber Ortaylı’dan Trump’a: ‘Geri zekalı’ İlber Ortaylı’dan Trump’a: ‘Geri zekalı’ Prof. Dr. İlber Ortaylı, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Gazze’ politikalarını eleştirerek “Trump da bir geri zekâlı arkadaş” dedi.
Soli Özel ile tartıştı... Soli Özel ile tartıştı... TV100'de canlı yayınlanan "Okan Bayülgen ve İlber Ortaylı ile Muhabbet Kralı" programında Soli Özel ile İlber Ortaylı arasında gerginlik yaşandı. Ortaylı, canlı yayını terk etti.
'Zenginlik ilk anda gelmeyebilir ama...' 'Zenginlik ilk anda gelmeyebilir ama...' Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı programda izleyicilere nedenini açıklayarak zeytinlik almalarını tavsiye etti.
İlber Ortaylı canlı yayında rahatsızlandı İlber Ortaylı canlı yayında rahatsızlandı İlber Ortaylı, canlı yayında rahatsızlandı. Programa ara verilirken Ortaylı, “Başka bir zaman devam edelim” diyerek yayını bitirdi.
Aşkım Kapışmak çılgına döndü, İlber Ortaylı'ya fena yüklendi: 'Oturduğunuz yerden millete cahil deyin!' Aşkım Kapışmak çılgına döndü, İlber Ortaylı'ya fena yüklendi: 'Oturduğunuz yerden millete cahil deyin!' Sosyal medya hesabından takipçileri ile soru-cevap yapan Davranış Bilimleri Uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak, bu kez Tarihçi İlber Ortaylı'ya verdiği tepki ile gündeme geldi.
İlber Ortaylı’dan gençlere tavsiyeler: 'Kendinizi yetiştirin, okuyun, dil öğrenin, gezin' İlber Ortaylı’dan gençlere tavsiyeler: 'Kendinizi yetiştirin, okuyun, dil öğrenin, gezin' Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl “İnsan Olmak” temasıyla 14’üncüsü gerçekleştirilen Antalya Kitap Fuarı’nın açılış konferansında Tarihçi-Yazar İlber Ortaylı Antalyalılarla buluştu. Ortaylı, kendisini dinlemeye gelen gençlere, "Kendinizi yetiştirin; okuyun, müze gezin, dil öğrenin. Türkiye’yi gezin ve dünyayı tanıyın. Günlerinizi sahildeki kafelerde geçirmeyin" tavsiyesinde bulundu.
İlber Ortaylı, 'Bu bir milli felaket' diyerek herkesi uyardı: 'O günleri görebildiğim gün daha mutlu olacağım' İlber Ortaylı, 'Bu bir milli felaket' diyerek herkesi uyardı: 'O günleri görebildiğim gün daha mutlu olacağım' Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 82 yaşındaki Aynur Sucu’nun yazdığı, “Aynur Teyze’den 2 Yaka / 50 Lezzet” adlı kitabının lansmanına katılan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Hepiniz zeytinlik alın ve zeytin yetiştirin” dedi.
İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak çıkış İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak çıkış Prof. Dr. İlber Ortaylı İstanbul'un yaşanması en zor ikinci il olmasını yorumladı. Ortaylı, "İstanbul'a kimse gelmesin. Ne yerleşmeye gelenler, ne de turistler. İstemiyoruz" dedi.
İlber Ortaylı'dan dikkat çeken 'Yusuf Tekin' iddiası: 1 buçuk seneyi bulmayacak, seçimden sonra başkası gelecek İlber Ortaylı'dan dikkat çeken 'Yusuf Tekin' iddiası: 1 buçuk seneyi bulmayacak, seçimden sonra başkası gelecek Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir Youtube programında Prof. Dr. Celal Şengör'ün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelik tepkisine yanıt verirken "Anlatmana gerek yok zaten, 1,5 seneyi bulmayacak seçimden sonra başkası gelecek. Bu parti seçilse bile eminim" dedi.
İlber Ortaylı'dan korkutan haber! İlber Ortaylı'dan korkutan haber! Türk tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
İlber Ortaylı 30 Ağustos'u anlattı: '14 gün süre istemişti...' İlber Ortaylı 30 Ağustos'u anlattı: '14 gün süre istemişti...' Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ankara'da "Hürriyet ve Bağımsızlık Fikrinin Ölümsüz Abidesi 30 Ağustos Zaferi" söyleşisine katıldı. Ortaylı "14 gün süre istemişti Gazi Paşa, '13 günde bitti, demek yanılmışız bir gün' demiş. 13 günde bitti iş" ifadelerini kullandı.
İlber Ortaylı Türkiye'nin zenginlerini anlattı İlber Ortaylı Türkiye'nin zenginlerini anlattı Prof. Dr. İlber Ortaylı, çocukken babasının sıraladığı Türkiye'nin zenginleri listesinden bir tek Koç ailesinin kaldığını söyledi. Ortaylı, "Aynı Güney Amerika gibi. Servetlerin el değiştirmesi yirmi yılı bulmuyor" dedi.
İlber Ortaylı'nın çıkışı gündem oldu İlber Ortaylı'nın çıkışı gündem oldu Salgın hastalıklar, doğal yıkımlar ve savaşların ardından dünyada olası 3. Dünya Savaşı gündeme gelmeye başladı. Tüm bu saldırıların eşiğinde Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan da ‘3. Dünya Savaşı’ yorumu geldi.
CHP'den Yılmaz'a sert tepki:'Utanç verici kaçışının...' CHP'den Yılmaz'a sert tepki:'Utanç verici kaçışının...' Osmanlı ailesinin hayattaki kadın üyelerinden Berna Sultan Osmanoğlu'nun geçen haftaki düğününde yaptığı konuşmasında Cumhuriyet kurucularına hakaret eden eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'a CHP'li Gülizar Biçer Karaca'dan tepki geldi.
'Şevki Yılmaz beni ilgilendirmez' demişti... 'Şevki Yılmaz beni ilgilendirmez' demişti... Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın nikah şahidi olduğu, II. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu'nun düğünü çok konuşulmuştu. Düğününde Şevki Yılmaz'ın yaptığı konuşma için, "Vallahi beni ilgilendirmez Şevki Yılmaz" diyen Ortaylı'dan son olarak yeni bir açıklama daha geldi.
İletişim Başkanlığı'ndan 'İlber Ortaylı' açıklaması İletişim Başkanlığı'ndan 'İlber Ortaylı' açıklaması Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Meloni'ye, Kapalıçarşı ziyaretinde eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın 'İtalya, Afrikalı göçmenleri Türkiye'ye göndermek istiyormuş' ifadesinin, konuşmanın bütününden kesilerek manipülasyon amacıyla servis edildiği tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı
Ortaylı ve Şengör Cumhuriyet’in 101. yılını konuştu Ortaylı ve Şengör Cumhuriyet’in 101. yılını konuştu İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Cumhuriyetimizin 101.Yılı’’ söyleşisinde ünlü bilim insanları Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör’ü konuk etti. Söyleşiye yoğun ilgi gösteren İzmirliler, AASSM’nin salonunu doldurup sahneye taştı. Başkan Tunç Soyer’in de izlediği söyleşide Ortaylı ve Şengör, bilim, tarih, Cumhuriyet, Atatürk, eğitim sistemi gibi birçok konuya dair bilgi ve anekdotlar anlattı.
İlber Ortaylı'dan 'Evlilik insan doğasına aykırı mı?' sorusuna yanıt İlber Ortaylı'dan 'Evlilik insan doğasına aykırı mı?' sorusuna yanıt İlber Ortaylı 'Evlilik insan doğasına aykırı mı?' sorusuna "Her halükarda Türk milleti yalnız yaşama kültürüne sahip olmayan bir takım" cevabını verdi.
BUGÜN günlerden Cumhuriyet Kitap! (16 Kasım 2023) BUGÜN günlerden Cumhuriyet Kitap! (16 Kasım 2023) Edebiyatçı, yayıncı, yazar, müzik eleştirmeni, düşün ve eylem insanı büyük usta Ahmet Say (1935-2022) yaşamı ve yazınıyla kapağımızda. Dr. Bülent Büber’in yazısı... Kitap Dergi BUGÜN gazeteniz Cumhuriyet’le birlikte...

En Çok Okunanlar

Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı!
Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı! TBMM Adalet Komisyonunda, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Kovid-19 düzenlemesindeki 27. madde daraltılarak terör, kadın ve çocuklara yönelik kasten öldürme, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlularının tahliye kapsamı dışında kalması sağlandı.
Çok kuvvetli yağış alarmı!
Çok kuvvetli yağış alarmı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Aralık Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun batısının yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
Akıllı elektrik sayacı dönemi başlıyor
Akıllı elektrik sayacı dönemi başlıyor EPDK tarafından, akıllı sayaç sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesine, mevcut sayaçların akıllı sayaçlarla değiştirilmesine, sayaçlardan alınan verilerin işlenmesine ve kullanıcıların erişimine sunulmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi.
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama!
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama! Kurultay sürecini geride bırakan CHP’nin il başkanları, kurultayla son dönemde parti içi yaşanan tartışmaların da sona erdiğini söylüyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve bazı milletvekillerinin son dönemdeki çıkışını “kurultay dönemi hareketliliği” olarak yorumlayan başkanlar “O çıkışı çoğu başkan yanlış bulmuştu ama geride kaldı, artık gündem bile değil. Genel başkan güçlü bir destekle yeniden seçildi. Artık iktidar yolunda yürüyoruz” diyor.
Maliye bürokrasisine çifte zam
Maliye bürokrasisine çifte zam Kamudaki bazı kariyer meslek mensupları ile bazı üst düzey bürokratlara yaklaşık 30 bin liraya varan tutarda seyyanen zam yapılmasını öngören son dakika önergesinde, Maliye bürokrasisine ayrıca bir ek zam daha yapıldığı ortaya çıktı. Böylece bu personele “çifte zam” verilmiş oldu.
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
Tom Barrack’ın o sözlerine İYİ Parti’den tepki!
Tom Barrack’ın o sözlerine İYİ Parti’den tepki! ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, ulus devletlerin 1919’dan beri ticaret yollarını tıkadığını söyleyerek, bunun refahın artmasıyla aşılabileceğini kaydetmişti. İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı, emekli büyükelçi Ahmet Erozan, ‘ulus devlet’ ifadelerine “Burası, onun dedesinin yaşadığı Osmanlı İmparatorluğu değil. Çok önceden uyarılmalı ve ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmeliydi” sözleriyle tepki gösterdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye