Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,14
Euro 50,29
Sterlin 58,03
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.399,27
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Uluslararası Uzay İstasyonu
Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.
Uzayda mahsur kalan astronotlardan tüyler ürperten mesaj: 'Eve dönmek istiyoruz' Uzayda mahsur kalan astronotlardan tüyler ürperten mesaj: 'Eve dönmek istiyoruz' 8 günlük bir görev için ISS'ye giden ABD'li astronotlar, beklenmedik bir süreçle 7 aydır uzayda mahsur. NASA ile iletişimde olan ikili, eve dönme isteğini ilk kez açıkladı.
Uzay kirliliği dünyanın sonunu getirebilir: Kessler Sendromu felaketin ana nedeni olabilir! Uzay kirliliği dünyanın sonunu getirebilir: Kessler Sendromu felaketin ana nedeni olabilir! Uzayda artan enkaz tehlikesi, astronotların güvenliğini ve yeryüzü teknolojilerini tehdit ediyor. Bilim insanları, düzensizliğin ekonomik kayıplara ve uzayda operasyonel kısıtlamalara yol açabileceğini vurguluyor.
Bir astronota soru sormak ister misin? Bir astronota soru sormak ister misin? Karabağlar Belediyesi Nasreddin Hoca Çocuk Bilim Kültür Merkezi, ARISS Projesi kapsamında, 20 öğrencinin Uluslararası Uzay İstasyonu ile canlı bağlantı kurarak bir astronotla doğrudan konuşmasını sağlayacak.
Uzay görevlerine çözüm: Radyasyona karşı yeni güç keşfedildi! Uzay görevlerine çözüm: Radyasyona karşı yeni güç keşfedildi! Dünyanın en dayanıklı bakterisi olarak bilinen "Deinococcus radiodurans", insana zarar verecek radyasyon seviyesinin 28.000 katına direnebiliyor. Yeni keşif, hem Dünya’daki radyasyon kazalarına hem de uzay görevlerinde astronotların korunmasına ışık tutabilir.
Uzayda mahsur kalan 2 astronot Dünya'ya dönmeyi bekliyor Uzayda mahsur kalan 2 astronot Dünya'ya dönmeyi bekliyor Boeing mekiğinin arızalanması nedeniyle yaklaşık 4 aydır uzay istasyonunda mahsur kalan astronotlar, Dünya'ya dönecekleri günü bekliyor.
Uzayda mahsur kalan Amerikalı astronotların kaderi belirsiz Uzayda mahsur kalan Amerikalı astronotların kaderi belirsiz Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Boeing mekiğinin arızalanması sonucu yaklaşık iki aydır uzay istasyonunda mahsur kalan iki astronotunun gelecek yıla kadar uzay istasyonunda tutulup tutulmayacağına henüz karar vermediklerini açıkladı.
‘Uzay boşluğunda stresli anlar...’ ‘Uzay boşluğunda stresli anlar...’ Parçalanan bir uydunun enkazının haberini alan Uluslararası Uzay İstasyonu mürettabatı, uzay araçlarına sığındı. Uzay boşluğunda bekleyen mürettabat, stresli dolu bir saat yaşadı.
Boeing'in Starliner mekiği ISS’ye ulaştı Boeing'in Starliner mekiği ISS’ye ulaştı ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in Starliner mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.
Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk kez 3B metal baskı yapıldı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk kez 3B metal baskı yapıldı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) mevcutta 3 boyutlu yazıcılar kullanılıyor ancak ilk kez metal tabanlı 3B yazıcı kullanıldı.
Uluslararası Uzay İstasyonu hakkında az bilinen 13 şey Uluslararası Uzay İstasyonu hakkında az bilinen 13 şey Uluslararası Uzay İstasyonu hakkında daha önce hiç duymadığınız ya da çok az kişinin bildiği enteresan bazı bilgiler var.
Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı bildirildi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı bildirildi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) hava kaçağı tespit edildiği bildirildi.
Tarihi yolculuk sona erdi... Tarihi yolculuk sona erdi... Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü. Axiom-3 ekibi yaklaşık 48 saatlik yolculuğun ardından Meksika körfezine iniş yaptı. Kapsülden çıkarılan Gezeravcı, bir hafta gözlem altında tutulacak.
Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek? Türk astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş tarihi ertelendi? Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek? Türk astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş tarihi ertelendi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gündür uzayda bulunuyor. Gezeravcı’yı uzaya taşıyan araç, 16 Ocak’ta ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmıştı. Yurttaşlar, Gezeravcı'nın ne zaman döneceğini merak etti. Peki, Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek? Türk astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş tarihi ertelendi?
Dönüşü bir kez daha ertelenen Gezeravcı: 'Ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum' Dönüşü bir kez daha ertelenen Gezeravcı: 'Ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzaydan dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelenmesi hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
Gezeravcı dönüyor: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 'veda töreni' düzenlenecek Gezeravcı dönüyor: Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 'veda töreni' düzenlenecek İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Türkiye saati ile 17.50’de ayrılacağı duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı için 'veda töreni' düzenleneceğini duyurdu.
Alper Gezeravcı öğrencilerin sorularını yanıtladı: 'Dünya fotojenik bir gezegen' Alper Gezeravcı öğrencilerin sorularını yanıtladı: 'Dünya fotojenik bir gezegen' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kalacağı sürede yaptığı deneylere ilişkin, "Mikro yer çekimi ortamında bu kristalleri incelemek, bir tümörün nasıl geliştiğini analiz etmek ve bununla mücadele edecek yeni bir ilaç yapmak için araştırma yapmak mümkün. Dolayısıyla, mikro yer çekimi ortamı, bilimsel araştırmalar için dünyada sahip olmadığımız çok farklı fırsatlar yaratıyor" dedi.
Alper Gezeravcı’dan uzayda yemek paylaşımı Alper Gezeravcı’dan uzayda yemek paylaşımı Türkiye'nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonunda astronot arkadaşları ile yemek yediği anları paylaştı.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, yer aldığı uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) bağlanmasının ardından çalışmalarına başladı. Peki, İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaydan ne zaman dönecek?
Saadet'ten 'İsveç' tepkisi: Türkiye, ABD dayatması ile karşı karşıya kalmıştır Saadet'ten 'İsveç' tepkisi: Türkiye, ABD dayatması ile karşı karşıya kalmıştır Saadet Partili Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulunda İsveç'in NATO'ya katılımına onay verilmesine ilişkin, "Burada mesele, bir ülkenin NATO'ya üyeliğinden çok daha ötedir. Burada Türkiye, ABD dayatması ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.
Görüntüler gündem oldu: Alper Gezeravcı, Erdoğan'la görüşmesini uçarak sonlandırdı Görüntüler gündem oldu: Alper Gezeravcı, Erdoğan'la görüşmesini uçarak sonlandırdı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüntülü görüşme yaptı. Alper Gezeravcı konuşmanın sonunda ekrandan uçarak ayrıldı.
“Yine bir algı yine bir oy avcılığı” “Yine bir algı yine bir oy avcılığı” Eski CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya yolculuğu için ödenen parayla ilgili tartışmalara ilişkin “2023 yılı bütçe görüşmelerinde, 2024 Uzay Ajansı’na tahmini ayrılan ödenek 1 milyar 868 milyon TL idi. Bugün öğrendik ki, SpaceX firmasına astronotumuzun gönderilmesi için 55 milyon dolar ödenmiş. Bu para da 1 milyar 650 milyon TL’ye tekabül ediyor. Meğerse bu rakam Alper Gezeravcı’nın, Ay’a yolculuk biletinin parasıymış. Onur ve gurur duyduk bir Türk’ün aya ayak basmasından. Yine bir algı yine bir oy avcılığı” dedi.
Tarihi anlar... Tarihi anlar... Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracı 13.47'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. Türkiye, uzaydaki yolculuğu meydanlardan ve söz konusu şirketin canlı yayınından takip etti. Gezeravcı, istasyona girdi. Gezeravcı ve ekibin içeri girmesinin ardından karşılama töreni yapıldı.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda: Dragon kapsülü 12.45'te kenetlenecek İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda: Dragon kapsülü 12.45'te kenetlenecek Alper Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi için geri sayım başladı. Axiom'dan yapılan açıklamada "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 13.45'te kenetlenmesi bekleniyor" denildi.
Uluslararası Uzay İstasyonu(ISS) nedir? Uluslararası Uzay İstasyonu nerede, kaç km yükseklikte? Uluslararası Uzay İstasyonu(ISS) nedir? Uluslararası Uzay İstasyonu nerede, kaç km yükseklikte? Gündemdeki haberler nedeniyle Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ilgili araştırmalar başladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çok çeşitli konularda önemli bilimsel çalışmalar yapılıyor. Peki, Uluslararası Uzay İstasyonu(ISS) nedir? Uluslararası Uzay İstasyonu nerede, kaç km yükseklikte?
Türkiye uzay yolculuğunu konuşuyor Türkiye uzay yolculuğunu konuşuyor İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Florida Kennedy Uzay Üssü’nden bu gece 01.11’de uzaya yolculuğuna başlayacak. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek. Peki, Uzay yolculuğu insan vücudunu nasıl etkiliyor? İnsan bedeni uzayda ne gibi değişikliklere uğruyor? Astronotları hangi sağlık sorunları bekliyor?
'Ev yapımı cihaz ile...' 'Ev yapımı cihaz ile...' Youtube'ta Doug adıyla yayın yapan Amatör radyo meraklısı bir adam, evindeki radyo ekipmanını kullanarak, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile iletişim kurmayı başardı.
Ertelenmişti... Türk astronotun uzaya gideceği tarih belli oldu Ertelenmişti... Türk astronotun uzaya gideceği tarih belli oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini bildirdi.
Uzaydaki 'kayıp domates skandalı' sonunda çözüldü Uzaydaki 'kayıp domates skandalı' sonunda çözüldü Uluslararası Uzay İstasyonu'nda sekiz ay önce kaybolan bir domatesin neden olduğu küçük çaplı skandal, domatesin bulunmasıyla çözülmüş oldu.

En Çok Okunanlar

CHP'nin kurultay davası ertelendi
CHP'nin kurultay davası ertelendi CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya SEGBİS’le katılan CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu; “Bunları kimlerin, hangi odakların ezberlettiğini kimse neden sormaz? Dedikodu ve iftiraların yargının merkezine konması demokrasi ve seçmen iradesine büyük bir saldırıdır” dedi. Mahkeme hâkimi; dosyada şikayetçi sıfatıyla yer alan eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın “mağdur” sıfatıyla davaya katılma talebini kabul etti.
İbrahim Tatlıses kızından şikâyetçi oldu!
İbrahim Tatlıses kızından şikâyetçi oldu! Survivor’da yarışan Dilan Çıtak ile babası İbrahim Tatlıses arasındaki gerilim yargıya taşındı. Tatlıses, kızının kendisine kumanda fırlattığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek için adliyeye giderek şikâyetçi oldu.
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu!
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu! Son dakika gelişmesi... İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi'nde görevli kadın hâkim, savcı olduğu öğrenilen M.Ç.K. tarafından adliyede silahla vuruldu.
Aziz Yıldırım'dan 'Bebek Otel' açıklaması
Aziz Yıldırım'dan 'Bebek Otel' açıklaması Aziz Yıldırım, gazeteci Özlem Gürses’in YouTube yayınında Bebek Otel’le ilgili bir haber sırasında fotoğrafının kullanılmasına tepki göstererek, söz konusu görselin alakasız ve yanlış olduğunu belirtti.
2 gündür aralıksız yağıyor... Kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı!
2 gündür aralıksız yağıyor... Kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı! Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2 gündür aralıksız yağan kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 1,5 metreyi buldu. Evler, araçlar ve yollar karla kaplandı.
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu Bankaların emekli promosyonu kampanyalarında rekabet kızışırken yeni döneme ait güncel ödeme listeleri ve başvuru şartları açıklandı. Maaş taşıma işlemi yapanlar için nakit desteğin yanı sıra faizsiz kredi ve ek avantajlar sunan bankaların sunduğu fırsatlar netleşti. Peki en yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor? İşte banka banka tam liste...
'Bir tartışmaya nokta koymak istiyorum'
'Bir tartışmaya nokta koymak istiyorum' CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AKP'ye geçeceğine yönelik iddialara ilişkin, "Bunun farklı noktaları çekilmesini anlayamamakla birlikte şunu söylemek istiyorum. Mensubu olduğum parti CHP'dir" dedi.
Cezaevinden izinli çıkan hükümlüyü katletti, 'yanlışlıkla vurdum' dedi!
Cezaevinden izinli çıkan hükümlüyü katletti, 'yanlışlıkla vurdum' dedi! Bursa'da cezaevinden izinli çıkan hırsızlık hükümlüsü Hüseyin Uzun'u (23) sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren ve ifadesinde husumetlisini vurmak istediği sırada yanlışlıkla merminin ona isabet ettiğini söyleyen Miraç Çağlar (27), 30,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye