Adnan Dinçer

Fernandes Olmasa da!..

02 Aralık 2012 Pazar

Beşiktaş yenik başladığı oyunda önce beraberliği, sonra da Fernandesi aratmayan Oğuzhanın güzel oyunu ve müthiş golüyle galibiyeti hak etti. 3 puanın kazanılmasında bu kez tahminler Fernandesin olmaması nedeniyle Siyah - Beyazlıların aleyhineydi. Özellikle 24. dakikada yenilen gol ve Ferhat, Stancu, Hasan Kabze hareketliliği, Uğur Boralın kanadını zorlayan ataklar, Beşiktaş adına hiç de iyi sinyaller vermedi. Takımı toparlayan, beklenmedik İbrahim Toramanın golüyle özellikle 2. yarıda Oğuzhanın ofansif ve yaratıcı etkinliğinin maça yansımasıydı. Aslında Almeidaya yardımcı olabilecek Olcay güçsüz görünmese belki de Beşiktaş daha kolay kazanabilirdi.

\n

Zaman zaman Necipin de aksadığı orta alanda 71. dakika Beşiktaş adına Olcay ve Necipin vuruşlarını kurtaran Fornezzi, Siyah - Beyazlıların rahat kazanmasına engel oldu. Orduspor, takım oyunu oynadığından 90 dakika maça asıldı ve Beşiktaşın zayıf taraflarından yararlanmayı son ana dek kovaladı. Maçın başında Almeidanın şarjıyla topu elinden kaçıran Fornezzi hatalı bir gol yese de hakem M.Kâmil Abitoğlu bu golü vermeyince aklıma Premier Lig geldi.

\n

Beşiktaş dar kadrosuyla gerçekten önemli puanlar topluyor. Özellikle sezon başı küme düşer kanaatlerini taşıyan ulemaların karşısında, şampiyonlukta iddialı olma noktasında bulunmakla, futbolun yıldızlarla değil takım olmayla başarıyı getirdiğini kanıtlıyor.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tek çare 24 Nisan 2024
Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları