Deng(i) Dengine

02 Eylül 2011 Cuma
\n

Boşuna telaşlanmışız: Bu Britanya bizim dengimiz değilmiş!.. Oyunun hemen başında takımımızın yaptığı sert savunmaya Ömer Aşık, pota altını karartarak katkıda bulununca daha ilk periyodun ortalarında durum belli oldu: Tek yıldızlı (Deng) bu takımı fazla ciddiye almışız. Tek çiçekle bahar olmayacağı gibi tek yıldızla bizim takımı yenmek de kolay değilmiş... Tamam! Kolay kazandık bu maçı ama karşılaşma öncesindeki telaşımız boş yere değildi. Mutlak kazanılması gerekilen bir mücadeleydi bu. Yoksa 2. turu göremeden eve dönebilirdik.

\n

Şimdi işler değişti, 2. turu garantiledik. Bundan sonraki hesaplar; puan ve sıralamada daha iyi bir yer kapmak için olacak (Polonya maçından korkmuyorum, ayrıca o mücadelenin hiçbir değeri olmayacak).

\n

Bu parantezi açınca turnuvanın statüsüne de değinmem gerekecek. Bildiğiniz gibi 6lı bir grupta oynuyoruz ve ilk aşamada 3 takım çıkacak. Yukarı yükselen bu takımlar (yüzde 99 olasılıkla Türkiye, İspanya ve Litvanya olacak) sadece kendi aralarında oynadıkları maçların puanlarını bir üst tura taşıyacak ve çapraz gruba gelecek (Bence Sırbistan, Almanya, İtalya ve Fransadan biri). İşte bu 6lı grupta ilk 4e girmek (ve mümkünse üst sıralarda yer almak) çeyrek final eşleşmelerini ve turnuvanın kaderini belirleyecek.

\n

Bu noktada tribündeki bir avuç Türk’ü ve Türkiyenin grubundaki diğer maçları izlerken yanlış takım tutan basketseverleri uyarmak isterim: Bize rakip seçtiğiniz İspanya ve Litvanya karşısında Polonya, Büyük Britanya veya Portekizi tutmak yanlıştır. Bırakın onlar alacakları yenilgileri alsın ve devre dışı kalsın. Doğrusu budur ama gelin siz bu gerçeği gönüllerimize anlatın. Biz bile zaman zaman İspanya ve Litvanyanın rakiplerini desteklerken bulduk kendimizi. Ama sonra titreyip kendimize geldik. Neyse! Bitti o dönemler. İşimize bakalım biz. Turnuva bundan sonra başlıyor (!) Bugüne kadarki maçları akıllı uslu yöneten hakemler bakalım ‘gerçekmaçlarda ev sahibini kollayacaklar mı? Litvanya maçında oyuncularımız bazı gereksiz düdüklere hazır olmalı. Aşırı tepki gösterip oyundan düşmemeli. Deplasman maçının ne demek olduğunu hepimiz biliriz. Ve unutmayalım: Litvanya maçı bir deplasman karşılaşması olacaktır.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları