Bağış Erten

Puanı 3, kanaati 1

19 Ekim 2015 Pazartesi

Yeni bölümleri merakla beklenen dizimiz Fenerbahçe’de bu hafta da konuşulacak onlarca şey çıktı sayın seyirciler. İşte en leziz sorular: Neden bu kadro? Neden Gökhan denenmiyor? Caner mi iyi Hasan Ali mi? Diego’lu mu, Diego’suz mu? Markoviç kanat mı, 10 numara mı? Bu takımın kanatlarında kimler var, görevleri neler? Van Persie oynayınca Fernandao’yu pasifize eden elementin adı ne? Volkan Demirel’in yapısının değişme ihtimali cumhurbaşkanınkinden fazla mı?
Şaka bir yana, hakikaten bu sezon Sarı- Lacivertliler öyle bir kadro kurdular ki en zor puzzle’lara bile taş çıkartan bir karmaşa söz konusu. Getirin 100 Fenerliyi, 100 ayrı kadro çıkabilir. O 100 de 100 ayrı futbol oynayabilir. Hâl böyle olunca laf da bitmiyor, spekülasyon da... Ama o kadar zaman ve sabır var mı, tartışılır. O yüzden belki de en değerli galibiyetti bu. Hiçbir şey ortaya koymadan 3 puan almış oldular. Ve bu sayede sorunları öfke bulutu altında konuşmaktan kurtuldular. Fena da olmadı doğrusu. Çünkü hepimiz biliyoruz, sinirlenince hiç güzel olmuyorsun Fenerbahçe.

Durum vahim
Lâkin çok daha temel bir derdi var Sarı Kanaryalar’ın. Bu takım artık iyi oynaması gerekirken de oynayamıyor. Lig başlayalı 8 hafta olmuş. Artık en azından gidiş yolunu görmemiz lazım. Fakat göremiyoruz. Oynamaya çalıştıkları bir oyun olsa, kötü oyunu da bir ölçüde kabullenebilirsiniz. O da yok. Yani durum vahamet arz ediyor. İstatistiklerle ifade edelim. Konuk ekip için maç kaleyi bulan sadece iki şutla bitti. İlk yarıda takımın isabetli pas sayısı toplamı 105’ti. Yani ortalama bir Barcelona kalecisi kadar. Takımda topla en çok topla buluşan üç oyuncu Topal, Hasan Ali ve Ba’ydı. Sıcaklık haritasında en sıcak yer Volkan’ın olduğu yerdi. Rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı 6’ydı (ilk yarı 1), Kayserispor’un ise 17. Buna karşın rakibe yapılan faul sayısı 24’tü! Diyeceksiniz ki deplasman maçı bu. Doğru ama rakip gol atamayalı 450 dakika olmuş. Ligin en az şut atan üç takımından biri ve en az gol atan takımı. Sadece deplasmanda oynamak bu futbolu açıklar mı?
Başta söylediğimize geri dönerek bitirelim. Bu takımın matematiği gerçekten feci durumda. İyi oynamıyor. Kötüsü, iyi oynayacak gibi de görünmüyor. Bu sorun nasıl çözülür? İşte onu da bilen yok. İyi de an itibariyle averajla liderin arkasında ikinciler. Peki, bunu ne yapacağız? Bu ligin adını ‘süper’ koyanlara sorun siz o soruyu!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları