Hataların Sebebi MHK Başkanı!

27 Nisan 2011 Çarşamba
\n\n\n

Haftalardır Merkez Hakem Kurulu Başkanının hakem atamaları konusunda özensiz, dikkatsiz ve ciddiyetsiz davrandığını, hakem hatalarının sebebinin MHK tarafından yapılan hatalı atamalardan kaynaklandığını bıkmadan usanmadan yazıyorum. Ancak MHK Başkanı Oğuz Sarvan da 3 sezondur bıkmadan usanmadan hakem atamaları konusundaki hatalarına devam ediyor.

\n

İşte bir önceki hafta oynanan Fenerbahçe-G.Antep maçına bir yıldır üç büyük takımın maçını yönetmeyen FIFA hakemi Hüseyin Göçekin verilmesi ve ardından müsabakada yaşanan olumsuzlukları hep beraber izledik. Hatalar önemli bir taraftar ve medya gücüne sahip, Fenerbahçe aleyhine olunca ortalık ayağa kalktı ve Hüseyin Göçek hakkında yazılmadık şey kalmadı. Genç takımda basketbol oynadığı Galatasaray formalı fotoğraflarına kadar her şey basında yer aldı. Hüseyin Göçek hakkında adeta bir linç kampanyası başlatıldı.

\n

Geçen haftaya gelince, Eskişehir-Trabzon maçına FIFA kokartlı formda hakem Bülent Yıldırımın verilmesi ne kadar doğru ise Bucaspor-Fenerbahçe müsabakasına bu sezonun formsuz hakemi Bünyamin Gezerin verilmesi de o kadar yanlıştı. Gezer yönettiği Fenerbahçe maçlarında çokça tartışılmıştı. İşte o Bünyamin Gezer, Bucaspor 3-1 öndeyken Fenerbahçe lehine öylesine hatalı bir penaltı verdi ki ev sahibi takımın dağılmasına, misafir ekibin de canlanıp 3 puan kazanmasına neden oldu. Pozisyonda penaltıyı gerektirecek bir ihlal söz konusu değildi ve topun çarptığı anda Bucasporlu Edizin kolları doğal konumundaydı. Bünyamin Gezerin bu hatalı penaltı kararı sadece Bucaspor-Fenerbahçe maçının sonucunu değil, belki de Süper Ligde şampiyonluğu etkiledi. Tabii ki burada, Bünyamin Gezerden daha çok onu bu maça tayin eden MHK Başkanı Oğuz Sarvanın suçu var. Ayrıca, kabul etmek gerekir ki Aziz Yıldırım, gerçekten çok büyük bir başkan. Kızdığı zaman her şeyi göze alıp hemen soyunma odası koridorlarına inip, hakemlere bağırıp çağırıyor. 21 gün hak mahrumiyeti cezasını alıyor ve MHK Başkanının da psikolojisini bozuveriyor.

\n

Sezonun ilkyarısının son haftasında Fenerbahçe-Sivasspor maçı devre arasında Aziz Yıldırım, soyunma odası koridorlarına inip Yunus Yıldırıma bağırıyor, maçtan sonra deklerasyon yayımlanıyor. Böylece ligin ikinci yarısında sahasındaki en önemli Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesine MHK Başkanı tarafından hemen hakem olarak Bünyamin Gezer gönderiliyor.

\n

Bir önceki hafta Fenerbahçe-Gaziantep maçının devre arasında Aziz Yıldırım yine sinirlenip soyunma odası koridorlarına iniyor ve bu kez Hüseyin Göçeke hakaret ediyor. Ertesi gün yine bir deklerasyon yayınlanıyor ve ne tesadüftür ki, MHK Başkanı bir hafta sonraki Bucaspor-Fenerbahçe maçına yine Bünyamin Gezeri gönderiyor. Sarvan böylece yaşanan olumsuzluklara çanak tutmuş oldu. Ancak bu seferki hata üç büyük takımdan birisi lehine olduğu için geçen hafta ortalığı birbirine katan yorumculardan, yazarlardan ses seda çıkmadı.

\n

Sadece Trabzonsporlu yöneticiler bir şeyler söylemek istiyorlar ancak anlatmak istediklerini üstü kapalı olarak geçiyorlar. Tekrar ediyorum, takımların bunca emeklerine karşılık yaşadıkları puan kayıplarının, hakem hatalarının altında MHK Başkanının atamalardaki yanlışları yatmaktadır.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları