Mümtaz Soysal

Yarım Yamalaklık

17 Eylül 2011 Cumartesi
\n

\n\n\n

CUMARTESİ ilginç gündür: Cumayla pazar arasına sıkışık.

\n

Arkasındaki işgününün çalışma yorgunluğuyla ve duaların uhrevi ağırlığıyla yüklüdür; önündeki tatil gününe dinlenmenin, gezip tozmanın ve eğlenmenin ferahlığıyla bakar.

\n

Biraz bezgin ve karamsar, biraz hevesli ve umutlu.

\n

Bir cumartesi yazısı da öyle olur çoğu zaman..

\n

Arap Baharının havasına katılabilmek için kırk yıllık dost Kaddafiye sırtını dönmüş, yakın ve sıcak komşu Suriyeyi azarlayıp Atlantik ötesiyle berisinin bencil hesaplarıyla davranır görünen bir iktidarın tutarsızlıkları Türkiyeyi nereye kadar götürebilir?

\n

Gazzeye insancıl yardım girişimi ancak Mavi Marmara olayında yaşandığı kadar kötü başlatılıp kötü sonlandırılabilirdi. Olay ne Filistinlilerin haklı mücadelesine somut bir şey kazandırabildi, ne de Türk diplomasisinin defterine o girişimle parlak bir sayfa eklendi. Arap dünyasını fazla tedirgin etmeden sürdürülen ve teknolojik işbirliğiyle dış ticarette yararı görülen İsrail yakınlığını da yıktı aynı girişim.

\n

Şimdi, isyancı Araplara, Ben laik değilim ama, siz anayasanıza laiklik ilkesini koyundiyen Başbakandaki bu tek Kemalist kırıntının yarım yamalaklığıyla avunmak kaldı cumhuriyet Türkiyesine..

\n

Dış politikadaki yarım yamalaklık futbol gibi hiç ilgisiz bir alanda da kendini göstermiyor mu?

\n

Trabzonsporun İnteri ve Beşiktaşın Maccabi Tel Avivi yenmesinde bizim takımların çok fazla sayıda yabancı futbolcu oynatmasının etkisi yadsınabilir mi? Bol para onların katkısıyla zaman zaman maç kazanmayı sağlıyor ama, Türk futboluna ciddi bir kazanım katabiliyor mu? Acaba öyle maçlarla edinilen geliri kendi oyuncu ve teknik direktörlerimizin daha iyi yetiştirilmesine harcamakla daha köklü sonuçlar elde edilemez mi?

\n

Dış politikadan futbola kadar her alanda, ciddi, tutarlı ve planlı tutumun yerini hiçbir şey tutamaz.

\n

Haftanın her günü cumartesinin yarım yamalaklığıyla geçseydi hayır gelir miydi o haftadan?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Çelişki Korkusu 19 Mart 2014
Acı 14 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları