Oyumuz Çöplüklere Gitmesin...

09 Haziran 2011 Perşembe
\n

\n\n\n

12 Haziran sabahı... Elinizde bir seçim pusulası, içinde otuza yakın partinin adı var... Hücreye gireceksiniz, bu listedekilerden birinin altına mührü basacaksınız...

\n

Sevdiğiniz parti var, sevmediğiniz var... Ama hangi partiye oyunuzu vermelisiniz? Bir an düşünün, doğru karar verin!.. Oyunuz boşa mı gitsin, yoksa bir işe mi yarasın?

\n

2002’de AKP yüzde otuz küsur oyla Mecliste çoğunluğu elde etti. Önceki iktidarı oluşturan DSPnin, DYPnin, MHPnin aldığı milyonlarca oy, havaya gitti. Daha doğrusu çöplüklere!..

\n

***

\n

AKP iktidarının dört yıl daha egemen olmasında yarar görüyorsanız, oyunuzu ona verin, ama görmüyorsanız, hatta tek parti yönetimine dönüşmüş bir durumun, dört yıl daha egemen olmasını istemiyorsanız, oyunuzu başkalarına vereceksiniz...

\n

Başkalarına, ama yüzde 10 çizgisini geçebilecek olanlara!..

\n

Çok parti var; DP var, DSP var, sağda solda başka partiler var, ama hangisi yüzde 10 sınırını aşabilir? Hiçbiri!.. Çoğu yüzde ikilerde, üçlerde kalacak, onlara verilen oylar doğru çöplüklere gidecek!..

\n

Böylece iktidardaki AKP bir kez daha çoğunluğu elde edecek, belki de anayasayı keyfine göre değiştirme olanağını da...

\n

***

\n

Oyunuzu sandığa atmadan iyi düşünün, oyum havaya gitmesin, bir işe yarasın, öyleyse yüzde 10’u geçebilecek CHPye, MHPye ve Güçbirliği adaylarına vermek en iyisi... Hem bu partiler iktidara gelince yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklar. Sizin beğendiğiniz parti de, gelecek seçimde kendine yer bulabilecek.

\n

2002 seçimlerinde AKP 10 milyon, CHP 6 milyon oy almıştı. DYP 3 milyon, MHP 2.5 milyon, Genç Parti 2.1 milyon, Anavatan 1.5 milyon oy kazandıkları halde yüzde 10 barajı geçemediklerinden Meclise girememişlerdi... Kısaca, o seçimlerde 13 milyon seçmenin oyu boşa gitmişti. Boşa, yani çöplüklere!.. Bir bakıma da iktidar partisi, AKPnin yararına!..

\n

***

\n

Seçmen olarak oyunuzu barajı geçeceğine inandığınız CHPye, MHPye ve Güçbirliğine vermeniz gerekiyor. Bu ülkenin gerçek bir demokrasiye kavuşmasını istiyorsanız...

\n

Oylar çöplüklere gitmesin diye yazmıştım. Bir kez daha anımsatıyorum. Son karar sizin!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları